Barbatul care a vazut nasterea mai are chef de...?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

loool, pai doar nu baga felinarul la pitulice, cind e vb de sex in timpul rusilor... dar la nastere e o chestie dizgratioasa (pt mine, nu aruncati cu oua clocite ) un sex deformat pt a da voe copilului sa iasa din cocon. Ai asistat vreodata la nastere de mitza, vaca, ciine etc???? Eu da si nu am avut impresia ca era o frumusete de peisaj, nici poetic pina la lacrimi.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

in US nu se face clisma decat daca vrei tu si nici nu te rade decat in partea de sus a "pitulicei" in caz de cezariana (ce nume LOL ), ei zic ca nu e necesar....eu am intrebat la cursurile lamaze de ce nu se face clisma si au zis ca provoaca contractii mai puternice si nu este necesara, iar rasul creste pericolul de infectie de la foliculii de par.... ba chiar se uita crucis la tine daca iti trebuie clisma dar ti-o fac la cerere, unii mai politicosi chiar te intreaba daca vrei.

pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Bun subiect de discutie!
Si pe mine ma macina problemu! Mie mi-ar place sa asiste ... dar nu stiu daca i se v-a permite acest lucru (conceptiile occidentale in acest domeniu inca nu au ajuns peste tot in romania - unu la mana!), si nu stiu sigur care e parerea lui... ca de cate ori am discutat spune acum ca vrea , acum ca nu stie daca rezista langa mine... sa ma vada ca ma doare si mai ales sa vada sange pe mine!
Este asa de sensibilos ca si in zilele in care nu ma simt grozav... se retrage intr-un fotoliu si nu se misca de acolo pana nu ma vede ca zambesc... sau sa imi aduca ceva daca am nevoie!
In concluzie cred ca nu va asista! ....
la toate fetele!

Nally 33 saptamani si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Hai may fetelor ca io-s de acord cu Conchita, adica la "placinte inainte la razboi inapoi"...scuze oi fi eu mai feminista dar nici chiar asa, ca scuzati-ma dar cum adica l-am facut singura cu Fantomas ...La noi nu s-a pus problema de sa nu vrea, caci mai asistase inainte la nasterea celor doi copii ai lui din casatoria anterioara si oricum aici tatzii sunt "pe baricade"...chiar n-am auzit pe nimeni aici sa nasca fara sotz, prieten, partener, mama sau mai stiu eu prietena daca "coautorul" a disparut sau nu recunoaste copilul, altfel toti sunt prezenti.

Cat despre clisme sau ras, sau altele de genul asta nu...nici vorba sa te lase daca esti pe masa sa fugi la ...va dati seama

Oriucm in momentele alea nu-ti mai arde de nimic, nici nu te prea intereaza chestii de-astea ca atunci cand vine cate o contractie de zici ca ti se rupe tot organismul esti cam pa!!

Sotul este de felul lui cam foarte "doritor" asa ca pentru el n-are nici o importantza ca a vazut nasterea de la A la Z si nici cand aveam burta cat butoiul tot n-a contat...chair aseara l-am intrebat referitor la subiectul asta si a zis ca barbatii stiu si realizeaza ca femeia de langa ei a trecut printr-o schimbare majora adica a devenit mama si chestia asta nu face decat sa o faca mai atractiva pentru unii ce-i drept, poate nu pentru toti, dar oricum nu se asteapta nici ei sa devii instant dupa nastere asa ca atunci sunt chiar limitati ca sa zic in cuvinte frumoase!!

Fara al meu nu stiu cum m-as fi descurcat, a fost tot timpul alalturi, imi dadea sa beau apa printr-un pai, m-a ajutat sa imping si a si taiat cordonul ombilical, eu il apreciez mult pentru asta, ca intotdeauna la greu mi-a fost alaturi...oricum depinde de fiecare persoana in parte.

Lena & accesoriu Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Vai de capuŽ meu! Din cat veniti cu argumente PRO din aia ma conving ca tre sa-l dau afara (pe sot). Eu nu tin neaparat sa ma vada desfigurata de dureri, cu gingiile albite si ochii iesiti din cap de un metru, ca daca e sa aprecieze o face si fara astea. Si oricum nu fac eu copilul ca sa-l impresionez pe el sau pe altii. Hai sa zicem ca sta la usa, tot ma aude cum racnesc nu? Si o sa-mi dau silinta sa auda bine daca chiar vreau sa o iau pe partea feminista. Am cautat si pe alte forumuri, straine, ca sotii romani nu se prea inghesuie la forumuri de copii (deh mentalitatea) si am citit ce spun TATII despre nastere. Multi isi vad sotia cu alti ochi, un fel de eroina, au un respect imens pentru ea. Unii au spus ca "in mod ciudat" nu le-a fost deloc mila de ea pentru ca au considerat ca ceea ce ea face e normal. Unul a zis ca singurul lucru frumos de la nastere a fost ca a putut sa-si ia copilul in brate la sfarsit. Altul a zis ca din cauza socului a dormit pe canapea 4 luni dupa nastere.
In fine, raman la hotararea de pana acum.Sta cu mine pana nu ma mai simt eu confortabil cu el acolo. Momentul voate veni sau nu.Deci el va fi pregatit sa iasa pentru 5-10 minute la usa. Voi ziceti ca nu aveti nic un fel de inhibitii fata de sot. Ei bine,eu sunt mai cu motz Si am.

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Alina, Julie, merci de explicatiile cu clisma. Bine ca stiu macar despre ce e vorba exact :) . Chiar am citit intr-o cartulie ca mai bine ar fi sa fii cu intestinele goale la nastere, ca si asa e inghesuiala pe acolo, nu e nevoie de bagaj inutil

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

Vai de capuŽ meu! Din cat veniti cu argumente PRO din aia ma conving ca tre sa-l dau afara (pe sot). Eu nu tin neaparat sa ma vada desfigurata de dureri, cu gingiile albite si ochii iesiti din cap de un metru, ca daca e sa aprecieze o face si fara astea. Si oricum nu fac eu copilul ca sa-l impresionez pe el sau pe altii. Voi ziceti ca nu aveti nic un fel de inhibitii fata de sot. Ei bine,eu sunt mai cu motz Si am.

care voi? eu n-am zis nimic din toate astea. incercam sa va incurajez spre putin mai mult egoism constructiv in timpul nasterii, atata tot. desigur, daca chiar va e mai bine fara domnu', foarte bine! vorbeam de fetele care l-ar dori alaturi si se crispeaza pe motive estetice. inhibitii exista, cel putin in cazul meu si ma indoiesc ca sunt exceptie alaturi de tine :) problema este ca am nevoie de el ca de aer, nasterea nu e afacere strict personalo-feminina, asta spuneam. si daca eu am nevoie de el, ar trebui sa considere fenomenul si sa treaca si el peste sensibilitati legate de chestii inestetice, spital, sange etc. bine, nu vorbesc de al meu, ca nu ne-am testat inca la capitolul asta, ci in general. normal ca nu nasti sa-l impresionezi pe el, dar pe mine, una, nu m-ar "impresiona"=ajuta psihic si afectiv prezenta nimanui altcuiva in acel moment decat a lui. pur si simplu. probabil ca m-as simti nashpa sa ma vada in asemenea postura, dar nevoia e mai tare ca vanitatile marunte. in fond, suntem fiinte umane, nu papusi din revistele de moda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

Draga Laura, numai tu hotarasti ce faci cu sotul tau cind nasti, fiecare relatie e unica in felul ei... al meu nu a asistat la nastere, deoarece am facut cezariana de urgenta si nu i s-a permis(medicii), dar nici daca nastean normal nu ar fi asistat la expulzia fatului( nu i-as fi permis eu...
despre clisma o poti evita cu "ulei de ricin"... inainte de nastere vea o lingura de ulei de ricin si dupe la toalet` vei elimina tot din stomac, asa am facut eu si n-a mai fost nevoie de nimic...
O cunostinta moasa la maternitatea unde am nascut, m-a pregatit in felul asta... recunosc uleiul cu pricina e oribil la gust... dar asta e eu trebuia sa elimin tot, ca urmau sa ma opereze si nu se putea altfel....

Toate bune si nastere usoara

nico si bebe ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu numai ca nastem, dar, culmea, unele dintre noi mai si alaptam. Si-atunci imaginea sanilor plini din care tasneste laptele cum li se pare domnilor soti? Si asta ii marcheaza? Nu cred ca ar trebui sa ne facem atatea probleme in ceea ce-i priveste, n-au decat sa accepte ca pe langa faptul ca le suntem sotii mai nou suntem si mame. Nu cred ca, din punctul lor de vedere, maternitatea inseamna o renuntare, fie si temporara, la feminitate. Daca ne-ar considera scoase din randul femeilor ar lua-o toti la fuga din momentul in care ar vedea ca incepem sa ne "transformam". Dar de sexul in timpul sarcinii ce sa mai vorbim? Se pare ca nu le displace! Oare exista barbati care isi considera nevestele "burtoase" atat de respingatoare incat sa le piara cheful de...?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

BEBE draga la cezariana e bine sa nu mananci, adica sa ai stomacul gol ca sa nu vomezi in timpul operatiei si sa te inneci cu voma...eu am vomat chiar cu un minut inainte, ca dealtfel tot travaliul, insa mi-au bagat o doza buna de antiemetice (medicamente impotriva greturilor si vomatului) si m-am potolit... intestinele saracele nu au legatura cu operatia in sine de nici o culoare, deci uleiul de ricin si clisma nu sunt pt cezariana.

pupici,

Mergi la inceput