retete in oala cu presiune
Servus fetelor, ce gatiti la oala cu presiune?
Ca eu in afara de friptura si cartofi nu stiu sa fac altceva....
Corina
Raspunsuri
coral spune:
Sarmalele ies tare bune.
Fierb fasole, soia, carnea de vita si tot ce necesita o fierbere indelugata.
O reteta de costite tare bune, deci iau un pachet de costita, o pun in oala cu putina apa si o las cam 25 min pina se rumeneste, apoi adaug 1 cana ketchup, 2 linguri zahar galben, 1 lingurita de sos soia, 2 linguri mustar si mirodenii si o mai las inca 15 min, dar cu supapa de fierbere pt legume.
Piep de pui taiat fisiute, pui deasupra sita de legume cu ce legume ai in casa. Poti pune in loc de legume orez, dar adaug la piept un pic de ulei sau la sfirsit, cind il scoti un pic de unt.
Am o prietena care face fileul de peste in 15 min tot la sub presiune, la sfirsit il acopera cu un sos din rosii taiate marunt, 2 lamii intreagi, frunze de telina si ardei de 3 culori si un ardei iute, iese o bunatate.
Mie mi se pare mai bun un crock pot, iei unul cu timer si cind ai venit de la lucru mincarea e gata si calda.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
nella spune:
Eu pregatesc in oala sub presiue ficat de porc sau de vita cu sos.Peste ficatul taiat in bucatele potrivite (500g ficat),adaug sosul (pe care-l pregatesc toamna si-l pun in borcane fara a folosi conservant si astfel am toata iarna ).Pentru sos:4kg suc de rosii,1kg pasta de ardei capia sau de gogosari(ardei se coc se curata si se toaca foarte marunt),150g otet de 9 grade,1/2 lingurita de faina de mustar,1/3 piper macinat,200g zahar si putin cimbru,toate acestea se fierb pana scade si devine ca o pasta (nu foarte consisteta).Apoi se pune fierbinte in borcane si se capseaza.Acest sos astfel preparat rezista 2 ani.Deci peste ficat pun aproximativ 500g sos si fierb in oala sub presiune 10 min.
R.N
Caroline spune:
Coral, povesteste-mi si mie despre crock pot. Spune-mi si mie ce stie sa faca si cum. Cum o folosesti tu? Ca faci la ea? Ca ma vazut si eu prin magazine dar nu stiam la ce se poate folosi.
Are aceiasi proprietate ca oala subpresiune, de a fierbe alimentele toate in acelasi timp? Ca la oala subpresiune asta este minunea, pui carnea de vita si cartofii odata si dupa 20-30 min amandoua sunt fierte optim (nici cartofii zdobiti, nici carnea de vita nefiarta)
Multumesc anticipat pentru orice amanunte despre crock pot.
C.
scarmanus spune:
Turkey in vin!
Tai o ceapa solzi si o calesti in putin ulei, adaugi bucatile de curcan si le ametesti un pic pana se albesc, adaugi un cub de concentrat, o lecuta de piper, 1 foaie de dafin daca vrei, un pic de apa, 1 pahar de vin si cartofi curatati dar netaiatai. Lichidul terbuie sa depaseasca nivelul chestiilor din oala. Fierberea in 25 de minute.
scarmanus
gabibarta spune:
tocanita, supe, ciorbe, (ex. fasole, burta), pireu de cartofi, zarzavaturi fierte, sarmale, cam de toate in afara de paste si orez.
Gabi Barta