Mincare pe mai multe zile

Mincare pe mai multe zile | Autor: bubu

Link direct la acest mesaj

Dragelor mele,
Spune-ti-mi si mie cum faceti voi mincare pe mai multe zile? Faceti duminica si le puteti in congelator sau le tineti numai in frigider?
Eu acum gatesc in fiecare zi dar e destul de dificil.
Delia, Melany(02.09.01) si Brian(31.10.03)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Buna!
Eu de obicei fac mancare sambata sau duminica, ceva care tine cam pana joi, sa zicem, o ciorba, de obicei si o tin numai in frigider si nu se strica. In timpul saptamanii, mai alternam ciorba cu altceva gatit rapid.

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Si eu fac mancare sambata sau duminica, pentru ca in timpul saptamanii lucrez si nu pot gati zilnic. Fac o supa/ciorbita si 2-3 feluri de mancare. Daca frigiderul raceste bine (daca e dezghetat la timp), mancarea gatita tine o saptamana fara probleme. Nu e nevoie sa o pui in congelator. Scoti in craticioara si incalzesti cate portii ai nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Acum am vazut ca ai copii mici. Deci, ce am scris mai sus eu am aplicat dupa ce copilul a implinit un an. Pana la aceasta varsta, am stat cu el acasa si i-am gatit mancare proaspata in fiecare zi. Mancare gatita pentru mai multe zile poti face doar pentru ceilalti membri ai familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Eu niciodata nu am pus mancarea la congelator, doar in frigider si pt noi, oamenii mari, e ok. De cand piticania mananca din mancarea noastra, in fiecare zi o mancare incerc sa fie proaspata, fie cioba/supa fie felul 2. Copilului nu-i mai dau din mancare daca acesta are mai mult de 48h (2-max3 zile).

"Ma-ma" cu sau la bord de 32 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Eu fac mancare vineri seara, chiar daca sunt foarte obosita. Sambata am un sentiment de usurare cand ma gandesc ca nu trebuie sa mai stau in bucatarie. Mancarea (felul 1 si 2) ne ajunge pana duminica seara. Luni o iau de la capat si am mancare pana miercuri. Joi fac ceva rapid(friptura la gratar, ficatei, spaghete) si apoi o iau de la capat. Acuma, ce sa va spun ca programul asta nu-i batut in cuie, dar incerc sa ma tin de el. Marele meu noroc este ca stau la serviciu pana la ora 16 si mai am timp sa fac si ceva pe acasa.
Mancarea gatita o tin numai 3 zile la frigider, daca mai ramane ceva dupa cele 3 zile arunc. Singura mancare care o tin mai mult de trei zile = sarmale.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raviczki spune:

si eu voi proceda la fel...cand voi incepe munca, adica de luna viitoare...alta solutie nu prea vad...si nu cred sa fie vreo problem cu mancarea tinuta in frigider 3 zile...mai ales daca copilul mananca bine si e sanatos...
asta e...cred ca majoritatea celor cu parinti care lucreaza au parte de tratamentul acesta...

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Noua nu ne place mancarea daca nu e proaspata. Singura care poate concura cu mancarea proaspata este cea congelata. Asa ca noi mancam mancare gatita doar sambata si duminica. In aceste zile gatesc cu placere si fac in fiecare zi alta mancare si bors sau supa. Cand gatesc, in zilele astea fac ceva mai multa (in special bors) si ce ramane o pun la congelator pe portii. In cursul saptamanii decongelez cate o portie de supa sau ciorba si pregatesc ceva nou ca fel 2 (friptura la gratar, chiftele, carnatzi sau snitzel cu o garnitura si salata, spaghete cu sos de carne, mancare chinezeasca, sote de ficatei de pui cu garnitura de orez si salata etc). Se prepara in maxim jumatate de ora.
Cand chiar avem pofta de mancare gatita in cursul saptamanii dezghetz ceva din mancarurile congelate (surplusul din sambetele sau duminicile precedente)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Sotul meu nu mananca de 2 ori din acelasi fel de mancare decat foarte foarte rar.Cand e liber fac mancare zilnic, cand sunt singura cateva zile(3 maxim 4) imi fac supa si un fel 2 il pregatesc la fata locului,depinde de chef si pofte.Daca nu ai timp liber asa mult prepara ceva si pune in cutii la congelator.Te 'salveaza' la nevoie, dar nu iti face totusi un obicei din asta.Nu se poate compara cu mancarea proaspata .

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

Iubi si Bubu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Oricum, inca la Melany nu i-am dat 2 zile din aceeasi mincare, in afara de supica de pui.
Eu mai punea la congelator sarmalele fierte sau nu.
Supa nu fac doar simbata si duminca cind mininca si Melany acasa, in rest fac doar un felul 2.
Delia, Melany(02.09.01) si Brian(31.10.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

La mine nu tine figura cu mancarea pe mai multe zile...am incercat...cu chiu cu vai o mancare emancata doua zile la rand...sa nu mai zic ca nu imi place sa gatesc...dar asta e situatia! astia suntem cu astia defilam!

Mergi la inceput