FIV 10

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Va doresc la toate un Paste Fericit, liniste sufleteasca si putere.

Multa bafta la toate fetele care fac sau incep FIV, precum si celorlalte.

Va pup,
Monica si bebe (doctorul tocmai a confirmat o sarcina de 10 sapt si 2 zile, totul in regula)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giugiuca spune:

Fetelor, tocmai am fost la nenea doctorul si am facut prima ecografie. Marti pe 13( mi-e de obicei imi poarta noroc si nr13 si ziua de marti) incep sa fac 1 puregon pe zi si 2*menogon, iar pe 21 am monitorizare..si ...apoi Doamne ajuta sa se termine cu ochisori!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Salut gagici,
Acum jumatate de ora am iesit de la injectia de dife....
Simt ca incepe sa mi se faca rau, dar nu stiu daca este de la injectie sau de la starea mea....
Va anunt ca in UNGARIA s-au ieftinit medicamentele cu 6 %.

V-am zis ca Dna. Szabo era in Italia, am trimis pe cineva din Ungaria sa mi le ia, de la SEFUL D-nei Szabo, mi-au dat un pret si pe urma cand sau dus sa le ia, mi-a dat rest, ca era deja 2 aprilie si de la 1 aprilie nu stiu ce au modificat....va dati seama, cu toate ca-mi spusesera pretul cu 2 seri inainte si eu am zis OK, au fost super oameni si mi=au dat inapoi 30 de EURO.

Am si eu o mare rugaminte la gagicile din Occident EU AS VREA SA-MI FAC SINGURA MENOGONUL..voi care le-ati facut tot singure, ce indicatii ati primit? Cum v-a zis sa procedati? Va rog ...am nevoie de ajutor....
Mi-a facut injectia la Medsana o alta asistenta, nu din lotul FIV, SI GAGICA MI-A DAT de inteles CA-S SADICA DACA VREAU SA MI LE FAC SINGURA...

Astept ajutor de la voi...

Inchei cu aceeasi expresie cu care s-a incheiat astazi la MEDSANA semnarea mea de contract si plata banilor ( avans 1000 eur):
" RICA -Iepurica sa va aduca un copil"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaG spune:

Buna fetelor!

Multumesc mult pentru mesajele pe care mi le-ati trimis si mai ales pentru urari.
Imi cer scuze ca nu am raspuns mai devreme dar am fost plecata pana ieri si nu am avut acces la internet.
Clinica Med New Life este pe strada Romulus, adica strada care incepe acolo unde incepe si strada Udristei (Politia - circulatie), si este o cladire roz de tip vechi situata pe coltul din stanga al primei intersectii mari. Un FIV costa 2000 EUR (fara ICSI), cu donare de ovocite 750 EUR. O fiola de Menogon este 15 EUR. Despre Diphereline nu pot sa va spun fiindca eu mi le-am cumparat de la farmacie.
Eu m-am dus la Med New Life fiinda acolo este d-na Dr. Gherasie care m-a operat de fibrom uterin la CFR 2 in 2002. Despre "comisioane" nu pot sa spun nimic, ce pot sa spun e ca mie nu mi s-a cerut niciodata nimic in plus.
Apropo de problema cu facutul injectiilor de una singura - am reusit sa mi le fac si este foarte usor! Mai greu este cu amestecatul fiolelor.

SARBATORI PLINE DE BUCURII SI PASTE FERICIT, voua si tuturor celor dragi!

Si sa auzim numai de bine, de la toata lumea.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Vreau sa urez tuturor celor care fac FIV zilele astea multa bafta si incredere si mai ales un rezultat pozitiv neaparat!
Ileana, sfatul meu este ca, daca vrei neaparat sa-ti faci singura injectiile, sa mergi cu prima inj de Menogon la Medsana si sa rogi asistenta (de preferat Denisa de la Ginecologie!) sa iti arate cum se pregatesc fiolele. Desi sfatul meu este ca, daca nu ai mai facut injectii, sa nu te joci cu treaba asta. Riscuri: flegmon, introdus aer, intrat cu acul intr-un vas de sange (nu ai cum sa tragi de piston sa verifici de una singura) etc, plus ca poti pierde din continut cand incerci sa elimini aerul din seringa. Iar daca esti dreptace o sa-ti poti face numai in fesa dreapta, ceea ce dupa un nr de injectii zi de zi o sa ti se para un chin.
Mihaela, sa inteleg ca la clinica asta ti se impune sa cumperi Menogonul de la ei? Daca l-ai cumpara din Ungaria te-ar costa la jumatate de pret, ceea ce nu e chiar putin (pt 50 fiole de ex, in jur de 400 euro economie).
Inca o data sanatate multa tuturor, o primavara roditoare si un Paste fericit si plin de lumina!
Sa auzim de bebelusi!

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaG spune:

Ileana,

Uite indicatiile tehnice pentru facutul injectiilor intramusculare de una singura (eu fac 3 fiole de Menogon intr-o singura injectie)- Totusi tine cont ca ce scriu nu este un sfat medical autorizat, este ce am auzit si eu de la unii si de la altii si am pus in practica pe propria-mi piele. Daca mai poti obtine indicatii de la un personal medical, ar fi f. bine.
Scuze pentru exprimarea nu chiar corecta, sper sa intelegi ce am vrut sa spun:

Se folosesc seringi de unica folosinta de 5 ml.Pentru a face injectia se poate folosi seringa utilizata la prepararea solutiei.
Se sparg fiolele cu lichid, avand grija sa le batem usor cu degetul inainte pentru ca lichidul care este in "capacelul" fiolei sa se duca in jos in fiola si sa nu se piarda; se sparg fiolele cu praf; se aspira cu seringa lichidul si se pune in fiola cu praf; se repeta operatiunea pentru toate cele 3 fiole, apoi se aspira continutul celor 3 fiole intr-o seringa. Se pune capacelul acului, se dezinfecteaza cu spirt zona unde se va face injectia (eu mi le fac in posterior, pe partea dreapta in partea superioara dreapta fiindca sunt dreptace, stand in picioare, cu greutatea pe celalalt picior), se scoate capacelul seringii, tinand seringa cu varful in sus se bate usor cu degetul seringa pentru ca eventualele bule de aer sa se duca in sus, se impinge solutia din seringa in sus pana cand observam ca prin ac tasneste putin lichid si apoi se infige tot acul in zona aleasa, se trage foarte putin pana observam ca apare o mica bula de aer in seringa (asta pentru a ne convinge ca nu am nimerit intr-un vas de sange - daca am nimerit, nu este nimic, scoatem acul, punem unul nou si incercam in alt loc din aceeasi zona) si apoi se impinge incet toata solutia. Acul va intra nesperat de usor daca muschii sunt relaxati. Dupa ce scoatem acul tamponam si masam usor locul injectiei pentru ca solutia sa se disperseze in organism.

Chiar daca acul ti se va parea cam mare, sa stii ca nu doare deloc daca esti relaxata!

Cu injectiile subcutanate este chiar mai usor, se procedeaza la fel dar pentru intepatura se folosesc seringi speciale, cu acul mai mic. Prepararea solutiei se face cu o seringa obisnuita. Eu mi le fac in pulpa in fata in partea de sus. Se ciupeste pielea cu doua degete pentru a face un pliu si apoi se infige tot acul (in unghi de 45 fata de piele) in pliu.

Multa bafta!
Sarbatori fericite!

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

HRISTOS A INVIAT!UN PASTE FERICIT!

Iepuras, sa nu le iuti pe fetele care curand vor face FIV!Ajuta-le cu un !

Gabi.

Mergi la inceput

Pentru fetele care vor sa-si faca singure injectiile...

In "occident"exista niste creioane speciale in care se introduce fiola si praful.Ma refer la Puregon.Am inteles ca nu simti nimic.Cu seringa nu stiu ce sa spun...Monbb1 si-a facut cu seringa...eu personal prefer sa dau ceva laa o asistenta care sa vina sa o faca.Cand faceam eu...Ancar mi-a spus sa am grija cum le fac ca saa nu le fac degeaba.Am inteles ca trebuie facute f.adanc.Poate ca sotii vostri va pot ajuta.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

quote:
Originally posted by anis

Fetele....am si o mare rugaminte, vreau si eu adresa, nr tel, tot tacamul, doamnei din Ungaria, cu medicamentele pt FIV.

Inca nu m-am hotarat daca il fac in iunie...dar o sa ma hotarasc zilele astea, si fiindca la sfarsitul lunii, am un drum prin Ungaria...o sa am si ocazia sa le cumpar....daca ma hotarasc.

PASTE FERICIT!

Fetele m-ati uitat cu adresa...nu o are nimeni??

SARBATORI FERICITE !!!

AniS

Mergi la inceput

FARMACIA UNGARIA

TEL:0036-20-377-0544 mobil
Dna.Erika Szabo

Vorbeste romanaste.Alte detalii...adresa le poti afla de la ea!

Gabi.

Mergi la inceput