Fetele din Elvetia - poftiti la o barfa, pls!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Am si eu o intrebare! M-am gandit ca aici e cel mai indicat sa intreb! Mama vine din Romania si vrem sa mergem impreuna in Italia si trebuie sa tranzitam Elvetia.Pentru noi nu e o problema ca locuim in Germania, dar pentru romani mai este necesara visa de Elvetia ori nu se mai cere? Va rog din suflet sa-mi spuneti ca nu am habar si nu stiu ce sa-i spun mamei mele. Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Tocmai de aceea mergem si noi, pentru ca nu mai e nevoie de viza.

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by Marunzika

Am si eu o intrebare! M-am gandit ca aici e cel mai indicat sa intreb! Mama vine din Romania si vrem sa mergem impreuna in Italia si trebuie sa tranzitam Elvetia.Pentru noi nu e o problema ca locuim in Germania, dar pentru romani mai este necesara visa de Elvetia ori nu se mai cere? Va rog din suflet sa-mi spuneti ca nu am habar si nu stiu ce sa-i spun mamei mele. Multumesc anticipat!

Din 23 februarie 2004, cetatenii romani pot circula fara viza in Elvetia.

"Persoanele care nu intentioneaza sa ramana mai mult de 90 de zile, intr-o perioada de 6 luni, sau sa desfasoare o activitate lucrativa, pot intra, pot ramane si pot iesi din teritoriu fara viza. Cetatenii care au domiciliul stabil pe teritoriul statului celeilalte parti contractante, se pot intoarce acolo fara viza in masura in care poseda un permis de resedinta valabil."

Calatorie placuta.

~~Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri si pentru vestea buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

surori elvetiene ajutati-ma, saru-minusitele, sa fac si eu un plan cu excursia noastra in elvetia:
vrem ca in 5 zile sa vedem si sa ne si lenevim, deci ce tai de pe lista ca totul nu se poate vedea; tre sa aleg ce orase sa calcam asa ca hai taiati voi pentru mine; tineti cont ca merg cu ciurda de doi + tati= trei copii si deci tre sa fiu atenta: tre sa aleg intre zuerich, luzerna, berna, lausanne si montreux; pe care e musai sa il vad, pe care nu? de dormit o sa dormim in camine de tineret-speranta ca eu am cedat nervos cautind apartamente si camere in care sa incapem cu totii;

schita mea de plan e asa:
simbata dormim la heidelberg in germania, gonim pe linga izvorul dunarii unde o fi si ala....
duminica si luni la konstanz, dar poate numa duminica, daca nu veniti si voi (!!!?)
apoi vrem sa o luam spre sud-vest la zurich sau berna , o noapte,
apoi la lausanne sau montreux; lasam naibii tessinul ca nu avem timp sau poate simbata dimineata in drum spre campingul de la driatica o vom lua pe acolo?!

ce vreau sigur e sa stam trei nopti la o cabana in alpi valais, am gasit-o e rustica rau, vrem sa ne pape ursu, na! mai am o oferta de la o ferma, putem sa ne inchiriem si vaca trei zile sa o ingrijim...
dulci elvetienii astia, si au o gremana....coool
tschuuuuuuuues!!!!
asteeeeeeept!
adica sper ca ati priceput ceva din ameteala asta, ca eu...?!!!!
gata

Mergi la inceput

1- Montreux.
2. Lucerna.
Montreux e un oras cosmopolit si elegant si e scump. E doar de vizitat acolo, nu si de dormit . Cautati o cazare pe langa Montreux daca se poate. Noi am stat la o cabana prin bnb la Vevey. SI daca tot ajungeti acolo o fuguta si la Geneva.
Lucerna e superb. De fapt e capitala culturala a Elvetiei. Ai ce vizita: timp si bani sa ai! daca ajungeti in Lucerna da-ti un telefon ca venim si noi (numai sa fie in week-end ca eu si cu copilul nu ma pot deplasa fara sot)

Si in Zurich daca ajungi tot vin sa te vad, nu scapi si pace.

~~Adela &Julia 2 ani- 19. Iunie. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

aaah, adela, ce-mi faci; tocma taisem lucerna de pe fata pamintului, cu minutele astea alunecoase cremuite prea tare; m-am enervat, am trei cartuloaie cu elvetia, in germana, imi face creieru piu-piu, italienii astia au dat un gol dar nu mai sint la fel de frumosi ca cei de acu 10-14 ani;
asa ca ce fac, anulez/schimb rezervarile? am cerut camarutze la copilasi la singen, ca la konstanz PA, apoi la berna si la montreux, acu unde bag eu lucerna?; fir-ar sa fie ca am zis ca o saptamina imi ajunge in tara asta a voastra de 2 pa 3....
adela, zici ca lucerna trebe? duminica ne plimbarim cam departe de voi, da ia zi tu asa pe pm unde stai ca sa nu vina toata lumea , ajunge citi sintem noi...ce zici?
(aaa, stai linistita ca numa ma plimb la montreux, caut un spielplatz si pe mec si gata...)

mai va dati cu parerea ce ati alege pentru 3-4 zile sa vedeti in elvetia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Fetele, am si eu o intrebare la voi. Stiti vreuna bin-bine germana sa ma ajutati cu traducerea unui text de juma de pag. Termenii sunt statistico-demografici.
Am incercat la Viata in Germania, ca acolo locuiesc, dar fetele nu m-au putut ajuta prea mult.

Va pup si daca vreuna ma poate ajuta azi-maine-..........sa-mi de-a un PM

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

In sfirsit am vazut Elvetia!
...si iata-ma revenita acasa, povestind la toti despre o tara minunata .
Da, ne-a placut foarte,foarte mult acolo.
Si noi locuim, aici,intr-o zona de munte dar superbele imagini, din Elvetia, cu lacuri si munti la un loc ne vor ramane mereu in minte.
Fetelor din Elvetia, ferice de voi, traiti intr-o tara minunata!

Va pup, Mirela

Mergi la inceput

Mirela ma bucur ca ti-a placut in elvetia. Si mie imi place aici.

Pentru cine mai vrea sa calatoreasca in Elvetia ia uitati aici un articol interesant:

-----Elvetia, o destinatie pentru romanii bogati-----
"Cu 1.000 de euro de persoana, puteti vizita intr-o saptamana intreaga tara

Neutra dar nu lipsita de culoare, Elvetia a intrat in acest an in cataloagele agentiilor de turism romanesti ca urmare a eliminarii vizelor. Chiar daca vizele au disparut, in calea turistilor romani mai ramane un obstacol: preturile destul de ridicate. Cu ani in urma, Goethe a declarat ca Elvetia reprezinta combinatia dintre "colosal si foarte ordonat". Puteti fi siguri ca trenurile vin la timp, ca ceasurile functioneaza perfect, iar orasele elvetiene nu au rival in ce priveste curatenia. Cand va ganditi la Elvetia, in mod sigur va vin in minte cateva clisee: ciocolata delicioasa, ceasuri de toate formele, marimile si preturile, o Heidi care canta pe munte, dar si bancheri fara umor. Desi se spune despre elvetieni ca sunt plicticosi, statisticile arata ca Elvetia a castigat mai multe Premii Nobel si a inregistrat mai multe inventii pe cap de locuitor decat orice alta natiune de pe glob. Avand in vedere ca suprafata tarii nu este foarte mare, iar mijloacele de transport functioneaza foarte bine, toate obiectivele sunt usor accesibile pentru turisti. Zürich, cel mai mare oras elvetian, este si cel mai important centru financiar si de afaceri, cunoscut in intreaga lume mai ales pentru sectorul bancar. Ce-ar fi de vazut in Zürich? Eleganta strada de shopping Bahnhofstrasse, sub care se afla "vistieria", bancilor din Zürich, adica depozitele de aur si argint. Biserica Fraumunster, remarcabila pentru ferestrele cu vitralii executate de pictorul Marc Chagall in 1970. Muzeul de Arte Frumoase adaposteste opere de arta din secolele XIX - XX, si aici puteti admira tablouri semnate de Dali, Cezanne, Renoir, Monet, Gauguin, Picasso, Marc Chagall si Edvard Munch. De asemenea, aveti ocazia sa vedeti una din cele mai mari gradini zoologice din Europa. Zoo Dolder este caminul a 1.800 de animale din 350 de specii din toata lumea. Al doilea oras ca marime, Basel, centru cultural si cel mai vechi oras universitar al Elvetiei, reprezinta a doua poarta de intrare in tara si este amplasat pe raul Rhin, la granita cu Franta si Germania. Basel gazduieste aproximativ 30 de muzee.
O fantana arteziana cat Intercontinentalul
Cel de-al treilea oras ca dimensiuni al Elvetiei, dar primul din punct de vedere cosmopolit, Geneva este orasul care gazduieste cei mai multi straini: o treime din populatia orasului are alta cetatenie decat elvetiana. Geneva, situat in acea regiune elvetiana unde se vorbeste franceza, reprezinta punctul de intalnire al intregii lumi, aici aflandu-se sediile Natiunilor Unite si ale altor organisme internationale. Lacul Geneva, pe malurile caruia este situat orasul cu acelasi nume, este cel mai mare din Europa de Vest. Ce puteti face la Geneva? Aveti ocazia sa vizitati una din fabricile de ciocolata din jurul orasului, iar o assemenea vizita include si degustarea specialitatilor de ciocolata. Puteti admira nenumaratele ceasuri care impodobesc localitatea, vizita Muzeul Crucii Rosii sau puteti admira Jet D'Eau, cea mai inalta fantana arteziana din lume, ale carei jeturi ating 140 de metri inaltime. Nu trebuie sa ratati o vizita la Castelul Chillon, pozitionat pe malul lacului Geneva. Cea mai vizitata cladire istorica din Elvetia dateaza din secolul XI si a devenit celebra prin descrierea facuta de poetul englez Byron. Lucerna este unul din cele mai pitoresti orase din Elvetia, atractia principala fiind Podul Chapel, care dateaza din secolul XIV si este cel mai vechi pod de lemn din Europa. De asemenea, puteti vizita Muzeul Transporturilor, precum si Gradinile de gheata, care arta ca acum 20 de milioane de ani Lucerna era un paradis subtropical. Ce alte orase ar trebui sa vedeti? Montreux, unde are loc in fiecare an un celebru festival de jazz; Leysin, odinioara statiune balneara pentru aristocratii europeni, acum statiune de schi; Vevey, orasul natal al lui Charlie Chaplin, Zermatt, celebra statiune de schi, unde elvetienii spun ca se poate schia tot timpul anului. Situata in Alpii elvetieni, zona dispune de 230 de kilometri de partii. Din punct de vedere turistic, Elvetia reprezinta o Europa in miniatura, concentrand toate contrastele existente pe continent si oferind o mare diversitate de atractii turistice. "

sursa www.capital.ro/index.jsp?page=article&article_id=15442§ion_id=6" target="_blank"> aici

~~Adela & Julia

Mergi la inceput