La France (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

cu placere, Elena.
Mai sint niste calificari care ar avea posturi de munca imediate:
http://www.environnement.gouv.fr/INFOPRAT/metiers.htm

si inca un link:
http://www.passinformatique.com/40-metiers/60-10-10_listemetiers.asp

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Fetelor,eu m-am prezentat la jandarmerie acu vreo doua saptamini si mi-am propus serviciile pentru traducator-interpret! Mi-au spus ca pentru limba romana au nevoie tot timpul,iar in Beauvais e un singur domn care face asta!!Astept acum sa vad daca ma vor chema vreodata!
La AFPA se da testul,iar apoi daca ei considera necesar, te pun sa faci o "remise a niveau",care este gratuita.
Depinde insa de fiecare regiune in parte,de ex aici unde locuiesc propun mai mult cursuri in domeniul constructiilor!!!
Ceea ce m-ar interesa este ori la Amiens ori la Creil,deci cam la 40km de aici.Problema este ca stau la tara,nu este gara in sat si eu nu am permis de conducere,deci nu se pune problema sa plec asa departe!
Deocamdata vad ca am de lucru la Azilul pentru handicapati unde m-am dus sa inlocuiesc pe cineva pentru o saptamina( pina la urma am lucrat doua luni).Se pare ca au nevoie tot timpul de oameni,chiar daca contractele sint pe doua saptamini sau o luna.Daca as reusi un CDI acolo ar fi super,dar deocamdata e bine si asa.
pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Corina
stiu ca un CDI e mai bun pentru moral dar asa cum ai vazut din proprie experienta, o misiune scurta se poate prelungi. In ritmul asta poti lucra si citiva ani (si poate ca cel mai important e sa ai un serviciu, chiar daca e in CDD).
Profesoara mea de engleza de la AFPA a fost "vacataire" (angajat cu ora) timp de 17 ani inainte de a i se propune un CDI.
Sotul meu a lucrat timp de cinci ani ca vacataire pentru acelasi angajat iar cind si-a schimbat serviciul a putut mentiona "5 ans d'expérience" iar pe CV nu iti cere nimeni sa scrii in ce tip de contract ai lucrat (asta se discuta la interviu si de tine depinde sa gasesti argumente pentru a pune in valoare experienta mai mult decit tipul de contract).

Cit priveste interpretariatul la jandarmerie, e intr-adevar o experienta dar nu cred ca poate duce la un serviciu permanent (adica sa iti asigure si o sursa de venituri suficient de importanta ca sa nu mai ai nevoie de alt job). Dar cel putin merita (nici un serviciu nu e de denigrat)

reclama mascata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns drophy spune:

ma trezesc si eu la spartul targului dar ca sa iti schimbi permisul de ro unde tre sa te duci si ce tre sa faci? ca-s pierduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SMART spune:

Draga corina, sper sa ai noroc cu traducerile la politie, eu am o prietena care este medic in UK si face traduceri pentru Min. Sanatatii si are de indurat o gramada, imi spunea ca in viata ei nu a auzit mizerii asa de mari ca in spital cu 'romanii" care in proportie de 99% ajung acolo batuti si cu catuse la miini sau cersetorii care au fost culesi din diverse locuri si trec printr-un control medical inainte de a fi "transferati". Asa ca trebuie sa ai curaj si sa fii tare pentru asa o munca. Eu am vut o experienta de asta aici, m-a facut "o persoana" albie de porci pe strada fiindca cershea si nu i-am dat nimic iar dupa aceea mama nu stiu ce mi-a spus in romaneste. Ei sa vezi tu ce a fost la limba aluia si ce amenintari teribile mi-a tras...cind a realizat ca sunt si eu romanca!
Iar vecinii mei nu mi-au vorbit timp de 2 ani(pina la urma m-am si mutat de acolo) fiindca cu citiva ani inainte "romanii" le-au spart casa, nici macar faptul ca am avut si eu casa sparta de doua ori nu i-a mai imblinzit.
Daca ai ghinionul sa faci traduceri de genul asta s-ar putea sa nu fie prea grozava slujba, poate plina de neprevazut... dar in rest?

FELICIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Buna Drophy! Bine ai venit in "clubul" nostru!
Pentru chestiile care tin de permis, te duci la prefectura.

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

cunosc o persoana care se ocupa cu astfel de 'traduceri'. E desrul de stresanta munca, dar si banoasa. Trebuie sa fie disponibila la orice ora din zi si noapte. Si ce cazuri ne povesteste... D-zeu cu mila! I-a propus si sotului sa faca asta, dar el nu prea vrea, tocmai din cauza stresului la cara ar fi supus. Desi... de lucru, din pacata, este ca la balamuc.

Drophy: fugi la prefectura cu permuisu si niste poze. Faci acolo cerere si iti schimba permisul ro cu unul fr. Nu uita sa ceri si unul international. ca tot e gratuit ;)

Fetelor, incerc sa gasesc un stagiu in domeniul webmaster, webdesigner, telecomunicatii... ceva de genul asta. In IdF. Si rapid!!! Care aceti prieteni dispusi sa ma ajute, dati-mi un PM.

O seara placuta!
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns drophy spune:

merci mult emoison

magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Sper sa nu dau cu bita in balta, Mihaela...incearca newsgroupul fr.emplois.offres, sint acolo o gramada de oferte de tot felul in informatica (mai ales), si marea majoritate in IDF. Ca sa postezi tu un anunt, exista fr.emplois.d. Bafta!

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by drophy

ma trezesc si eu la spartul targului dar...

Bine ai venit la DC!
Daca iti face placere sa vorbesti cu noi te poti prezenta (cum te cheama, unde locuiesti, daca ai copii etc... )
@+...
PS: Am si eu o curiozitate: dispui cumva de 3 nickuri pe DC? (alias lorelei, magdel si drophy) Daca da, ar fi bine sa renunti la doua dintre ele. Merci.

~Otilia&LaAdelita~

Mergi la inceput