La France (4)
Raspunsuri - Pagina 11
Corina spune:
Fetelor,ajutati-ma cu o chestie!!care dintre voi are o mutuelle care ramburseaza bine tot ce tine de proteze dentare ?si care nu e exagerat de scumpa binenteles!Trebuie sa ne schimbam asigurarea si nu prea am idei.
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
Otilia spune:
quote:Corina, depinde de tine ce formula alegi.
Originally posted by Corina
Fetelor,ajutati-ma cu o chestie!!care dintre voi are o mutuelle care ramburseaza bine tot ce tine de proteze dentare ?si care nu e exagerat de scumpa binenteles!Trebuie sa ne schimbam asigurarea si nu prea am idei.
Noi ne-am schimbat complementara in decembrie ca cea veche (Direct Ass.) nu ne mai convenea deloc. Am luat Groupama. Vezi ca sunt niste comparatoare de preturi la asigurari pe Kelkoo de exemplu. Eu asa am facut. Primesti mai multe devize si alegi. Dar vezi ca pentru proteze dentare sa nu fie rambursat numai 100%, ca asta e putin, de exemplu pentru o proteza care costa 500€ SS iti da 75€ si o complementara de 100% nu-ti plateste decit o diferenta de 25€. Eu am luat o complementara "formule avantage", cam asa ceva, iar protezele sunt rambursate 250%. Iti scriu din amintiri, n-am contractul in fata... In orice caz, pentru doua proteze care m-au costat 944€ SS m-a rambursat 150€ si complementara inca 200€. Restul... nu ti-l mai da nimeni. Cit platesti depinde de virsta ta, a sotului, pentru copii pina in 18 ani e acelasi tarif si bineinteles de formula pe care o iei (indispensabila, avantaj etc.) Poti face un deviz online :))
~Otilia&LaAdelita~
Aurelia spune:
Corina din nefericire dintii nici o mutuelle nu poate sa ti-i rambulseze bine orict ai asculta toate reclamele e imposibil sa-ti spun de ce ca eu mi-am facut dintii si m-am informat ,am pus intrebarii peste tot ,
O moutuelle oricit de buna ar fi ea la dinti i-ti rambulseaza 100%,adica inca odata din ce-ti rambulseaza Secu ,dar Secu cind vrei sa faci o lucrare dentara si le trimiti devizul de la medic te instiinteaza ca vei fi rambulsata sub o baza de.....x euros ,sa-ti explic dintele meu costa 1200 de euros caci era in fata si era din portelan ,am trimis la secu devizul medicului si mi-au raspuns ca voi fi rambulsata sub baza de 296 euros ,deci mi-au rambulsat acesti bani iar fiindca avem o moutuelle buna (GRUPAMA) ei sarmanii mi-au dat si ei inca odata suma asta dar mai mult nu se poate !!!!!!!asa ca tot am dat din buzunar jumatate din suma!!!!!!concluzia !!!!dintii se repara mult mai eftin......in ROMINIA
Aura&Luca,2 ani!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538
Corina spune:
Merci fetele pentru informatii!!stiu ca exista mutuelle care ramburseaza pina la 300%!!
Si noi sintem patiti,ca si-a pus al meu un dinte din ceramica (sau portelan,asa s-o traduce?)si am platit din buzunar cam jumatate.
O sa incerc Groupama,sa vedem ce propune.
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
Otilia spune:
Doua raspunsuri si Groupama de doua ori!
Uite aici site-ul lor:
http://www.groupama.fr/jhtml/accueil/home_nationale.jhtml
Poti face un devis online. Succes!
~Otilia&LaAdelita~
delphin spune:
Cu-cu fetele!
Am revenit dupa o pauza obligatorie si vad ca a-ti scris mult...si frumos!
Chatonelscuze ca nu am raspuns mai repede, ordinatorul meu a sughitat si a trebuit sa mearga sa-l vada pe nenea doctorul, acum este bine! Deci, sotiorul imi spuse ca am facut o alegere buna si daca este si de trandafiri si de gutui, hai cate una de fiecare!
Noapte buna si !
piatra lunii spune:
Buna, fetelor,
Mai intru si io pe-aici,da' mai rar- adica nu mai stau toata ziua pe forum, ca acu ma ocup cu patuturi,lenjerii, etc- cautari pe internet (multumesc iar de alte adrese de magazine sau site-uri).Otilia, tu ziceai de Vertbaudet, si de "histoire de chambre", tare-s dragute, ma oprisem la una din ele din catalogul asta de primavara, una cu un ursulet pe fond portocaliu, ca si peretii camerei is pe fond la fel,da' de unde pana acum imi intrase in cap ca vreau patut si mobila alba, acu' brusc ma gandesc ca patul alb e vopsit, mai bine unul din lemn natur, bine ca si ala e dat cu lac,da' macar nu mai are si vopsea.Gresesc? Ati ales patut alb pt bebe? Si inca nu ma pot hotari, intre comoda, si separat masuta de infasat cu baita (ca baia noastra e mica si n-are nici cada,asa ca vrem nu vrem,trebe cadita separat,ma intreb ce-m face cand o creste bb)- sau comoda cu masuta de infasat si baita la un loc- din aia care face unghi de 90, sa nu fie prea greu de manevrat. Nu stiu nici de mobila, ce sa luam,daca trebe si un dulap pe langa astea, sau mai poate astepta, si peste cativa ani sa luam o mobila cu totul pt camera copilului ... si de uitat, m-am tot uitat pe internet si m-am oprit cumva la patuturi din La Redoute,da' cred ca mai am de vazut si altele, Carrefour,de ex.,care n-are site, poate au alte lucruri...
na' ca am schimbat subektu' de discutie, fiecare cu ce-l doare :))
da' bine ca vorbeati de permis, poate ma duc sa-l schimb si io pe al meu,din Ro, credeam ca nu se poate si nici nu mi-am prea batut capul, ca eram sigura ca trebe sa dau examen iar, asa citisem mai demult pe aici pe forum ,
in rest, asteptam sa vina primavara, ca noi tot ziceam ca mergem in S Frantei, lasa sa vezi acolo caldura, deh, venind din Scandinavia, da' deocamdata nu pot spune ca nu mai pot de cald :)) si am senzatia ca si casele astea- sau cel putin a noastra- nu-s facute pt timp rece, cel putin nu prea ma impac eu cu gresie in toata casa, trebe sa vedem ce facem cand o incepe bb sa se taraie prin casa. Da' asta e, din ce-am vazut de inchiriat, si am vazur destule,toate erau cu gresie peste tot, macar casa asta ne-a placut.
Gata, ca m-am lungit cu vorba,si-i cam tarziu.
V-am pupat,
bafta cu job-urile si cu tot ce vreti voi!
ralu spune:
Draga Pietricica, si eu am gresie in toata casa si nu ma impacam cu ideea deloc mai ales ca o am si pe Ioana care nu vrea sa stea incaltata in ruptul capului, asa ca am pus mocheta in toata casa, mai putin hol, baie si bucatarie.
Si eu trebuie sa cumpar un patut pentru bebe ca restul le am pe toate de la Ioana, dar nu stiu inca la ce sa ma opresc. Te pup si spor la treaba! (Sarcina usoara)
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei (4 ani) si a Mariei din burtica (27+ saptamani)
chatonel spune:
delphin, ok, o sa iau unul din fiecare :)
piatra, mergi la ikea si ia covorase, sa pui pe jos, pe unde crezi ca se va juca copilul si pe unde stai tu, ca sa nu-ti fie frig :)
Toulouse, la ville rose
oLo spune:
Eu pt BB am luat lit parapluie... Ca la ala din lemn am auzit ca-si mai prinde painile sau picioarele printre bari si-i nasol... in cazul asta trebuie pus tour de lit, care... ii ia toata vederea. Pe cand asta din panza are plasa pe margini si vede bb tot ;). Mama zicea ca n-o sa se poata ridica copilul tinandu-se de bari. Uite ca n-a fost nici o pb. S-au ridicat amandoua mandrele in picioruse... inainte de vreme ;). O colega de serviciu zicea ca-s mai instabile, pana acum nu mi s-a intamplat sa se rastoarne vreun patut. Desi e de mirare... la felul in care le calareste Emma!!!
In plus, un lit parapluie nu-i scump de loc. Eu am dat 30€ pe al meu (celalalt l-am primit cu imprumut, merci Nadia). E adevarat ca sunt si mai scumpe... pe la 160€ dar nu merita, parerea mea. Acu depinde, daca n-aveti pe ce sa dati banii...
Dulap tot de la Ikea am luat si noi. Dar nu special de copii, ca iar, zau, nu merita. Am luat unul de oameni normali :D cu usi glisante (se pot pune sigurante sa nu le deschida copii). Mult mai incapator decat unul de copii si la acelasi pret (vreo 250€) E adevarat ca nu-i roz cu rosu, dar nu-i bai (o sa-l vopsesc eu dupa ce l-or colora fetele cu carioci).
Bisous,
Mihaela
PS. s-o laudati bre pe KiKi ca a trecut testul la Halte-jeux... O primesc!!!! Desi n-are decat 10 luni si acolo primesc copii de la 18 luni in sus! E o minune de copil ;)