La France (4)
Raspunsuri - Pagina 12
delphin spune:
Ziua buna, fetele!
Sa le luam pe rand...Deci: Smart, daca nu ma insel tie iti era frica de inspectorul de la scoala de soferi, am vorbit cu a mea cunostinta care este monitor, despre problemele voastre si mi-a spus ca cel mai bine este sa discutati cu monitorii vostri, sa lasati rusinea la o parte si sa le spuneti verde in fata, caci daca voi nu reusiti si nu reusiti, pe undeva este si vina lor. Solutie pt. frica de inspector, al tau monitor ar trebui sa ia de fiecare data cand face ora de conducere, o a treia persoana pe care ar numio inspector, sa fie atenta la greselile pe care le face conductorul si la sfarsit sa discutati ce trebuie imbunatatit, si la fel sa va ia pe voi spectatori la un alt elev. Cam asta er fii, cred ca am reusit cat de cat sa fiu explicita, daca nu ...astept intrebari.
Piatra, eu nu prea m-am omorat cu camera lui bb, defapt de mobila vorbesc, noi am decis ca-i vom lua o camera completa cand va avea 2-3 ani, caci acum si asa nu sta in camera decat noaptea cand doarme, prin urmare, am luat un patut, alb caci si eu aveam aceasta dambla, o comoda de la Malin Plaisir, o micuta biblioteca de colt colorata din acelasi loc ca sa am pe ce sa-i pun jucarelele de plus, o masa de infasat de la Ikea si cadita separat tot de acolo, un covor antiderapant caci si noi avem gresie peste tot si cam atat ca mobilier. Sigur, si eu visam la super camere, dar cand am stat sa ma gandesc la folosinta, m-am lasat pagubasa, si sigur ca si bugetul a avut un cuvant de spus.
Iar m-am intins cu vorba....Pupici fetele! Chatonel ma tii la curent cu excursia la Castel, cand, cum? Ard de nerabdare!
chatonel spune:
delphin, simbata, la ora care-ti convine, ne dam intilnire in fata primariei? Sau undeva unde sa ajung usor?
Toulouse, la ville rose
delphin spune:
Chatonel, ora la care tie iti vine sa pleci de acasa, cum eu voi fii acasa doar cu bb, ne aranjam noi doi. Daca stii sa ajungi la Primarie, este perfect, daca nu cand iesi de pe autostrada, daca pe acolo vii, ma suni si vin sa te iau. Daca vii pe 113, la fel, cand intrii in Castel suni si am venit. Asta daca ai portabil, stiu ca suna con ! Daca nu...ne aranjam intr-un fel! Spune-mi ce nu mananci de obicei, te rog!
Fetele care a-ti avut cezariana, va doare operatia cand se schimba vremea?
piatra lunii spune:
Multumesc, fetelor, acu parca n-aveam destule in cap, am mai adaugat si lit parapluie in ganduri :)), Olo. Sper sa iau decizia cea mai buna- care sa ma multumeasca adica, pana la urma.
Delphin, pai asta ma gandeam si eu, daca sa cumparam acu doar cele necesare, si sa facem o camera mai faina mai incolo,peste cativa ani. Deci tu ai luat patut alb, e de lemn, e fain, cum e, de unde l-ai luat?(daca mai stii). Vazusem pe site-ul Aubert un pat care e de lemn si pare mai natural, da' e ieftin(79e parca) fata de ce altele am mai vazut , oare asta inseamna ca e mai fragil, sau ca nu-i asa de "smecher" ca altele?Ca asa pare satisfacator, tot de lemn si fara prea multe vopsele,lacuri,etc.
De saltea, citisem ca cea de iarba e buna, da' n-am vazut aici, sau sunt? Care-s mai bune?
Ralu, si mocheta este pe undeva, la metru, adica sa pun in toata camera,sa acopere toata gresia?
La Ikea parca stiu ca asamblezi mobila singur. Oricum io ma mai uit pe site-urile lor,sa vad si de covoare, si de altele, pana om ajunge la fata locului, sapt. viitoare, cand mergem si la ecograf la Toulouse. Vazui ca sunt magazine multe in Porte sur Garonne, sper sa nimerim.
Va pup si ma bucur ca va am pe voi, ca sa mai aflu si io una,alta, ca altfel n-am pe cine intreba aici :)))
delphin spune:
Piatra draga, eu patutul l-am luat de la o prietena, aproape nou, caci a ei fatanu vroia sa doarma in patut ci numai cu ei in patul mare si cum nu mai vrea alti copii, l-a vandut. 79€ este rezonabil, avand in vedere ca trebuie sa cumperi si salteaua. Aici nu sunt din iarba, cel putin nu am auzit. Vezi ca sunt saltelute cu o fata pt. iarna si una pt.vara, si ai grija sa fie mai tari, nu prea moi. Masa de infasat de la ikea costa 25€ si este foarte usor de montat, este din lemn. Iti mai trebuie salteluta, gasesti in orice super-market, chiar si la ikea, dar mie cea de acolo nu mi-a placut. Si in plus nu este grea masa, eu cand ii fac baie singura lui bb iau masa in baie si uneori ne intoarcem in camera cu el pe ea si eu carand. Cadita pt. bb de la ikea este f.buna, bb meu are 10 luni, ii fac baita in fundulet in ea. Are ceva anti-derapant in interior ca sa nu alunece bb si in exterior, la fel. Si pretul este de vreo 8 €.
chatonel spune:
hihihihihihi, delphin, suna con dar portabil n-am :) si nici nu cint pentru Asa ca ne intilnim la primarie, pe la ora 12? Banuiesc ca sint indicatoare pt primarie, asa ca ma voi descurca.... chiar si intrebind lumea. Totul e sa nu fie zi de piata si sa fie inchisa circulatia :)
Nu-ti face probleme cu mincarea, sau mergem la resto- daca vrei- daca nu mincam ce-o fi :) Daca am timp si chef, as face o salata de boeuf...
Toulouse, la ville rose
piatra lunii spune:
E posibil sa pun o cadita pe o comoda, undeva, sau trebe neaparat sa am cada? Ca stiu ca o cadita e ieftina, da' noi n-avem decat dus in baia noastra.
Malin Plaisir asta il gasesc prin Toulouse, sau Portet sur Garonne,sa aruncam si acolo o privire, daca zici c-ai cumparat si biblioteca de colt micuta si colorata ( ca si eu ma gandeam) si daca pare si mai ieftin...
Noi am luat un catalog de la New Baby,ca am intrat in magazin, da' au niste preturi cam mari.
lu.more spune:
Da, Delphin, operatia te va durea in continuare la schimbarile de vreme!
Eu am facut-o acum 10 ani... Acum durerile nu mai sunt ca la inceput, sunt ceva mai "surde", sau poate m-am obisnuit eu (nici nu le mai bag in seama). Se pare ca e normal, deci nu te speria!
Cu bine.
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
delphin spune:
Merci, Lu! Eu nu am pe nimeni aici care sa fii avut cezariana ca sa intreb si cand i-am explicat la doctorita mi-a spus ca este normal la inceput, dar acum dupa aproape 10 luni ar trebui sa fie bine. Zice ca este bizar!
Chatonel, piata nu este sambata, dar vorbim inainte sa pleci de acasa.Nici eu n'am portabil, hi!hi!hi! Te-am intrebat ce nu mananci, caci eu am o bafta la gatit ce nu le place musafirilor....nu-ti poti imagina. Ultima data, aveam invitati o familie, jumate-jumate, romano-franceza, si zic, hai sa gatesc romaneste si frantuzeste. Zis si facut, pt. inceput, francez: salata de gesier( bine'nteles ca tipa nu manca gesier).Felul de rezistenta snitel de pui cu puree de cartofi, al ei barbat nu se mai oprea din mancat! Si ar mai fii multe, caci eu sunt cam anti-talent la bucatarie.
Piatra, nu stiu daca gasesti la Portet, Malain Plaisir, iar cadita poti sa o pui si pe doua scaune cand ii faceti baie.Vezi tu!
chatonel spune:
fuguta pe telefon, fetele!!! Ro este la tarif local, pe telerabais.
Toulouse, la ville rose