intrebare pentru agnostici si atei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Pentru ca nu sunt chiar o credincioasa practicanta, o sfatuiesc, prin prisma experientei mele, pe prietena ta, Elena, sa se adreseze unui psihiatru. Asta daca crede in medicina alopata, daca nu are prejudecati cu privire la domeniul numit psihiatrie, daca e constienta ca s-ar putea sa sufere de o depresie si e pusa la punct cu "cele mai noi descoperiri ale stiintei", inclusiv a celei medicale :)))).

Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SMART spune:

Dupa mine, faptul ca cineva nu crede in Dumnezeu inseamna ca are mai multa credinta in ea insasi. Cred ca agnosticii considera credinta un fel de slabiciune, faptul de a crede ca altcinava tine in miinile sale soarta ta arata ca suntem vulnerabili si ca incercam sa punem responsabilitatea faptelor noastre intr-o zona greu de atins.
Deci, prietena ta trebuie sa creada ca puterea este in ea insasi, ea este cea care are control asupra propriei sale vieti, chiar daca ceva neplacut se intimpla in acest moment este datorita faptului ca exista o divergenta intre ea si "aproape-ex" care nu poate fi depasita impreuna. punct. Dupa asta are sa fie un nou inceput si ea are puterea de a hotari cum are sa fie acest inceput. In orice caz, divortul nu este decit un rezultat nu un fapt. Faptul este ca nu vor sa mai fie impreuna, ca exista altcineva, ca.... orisicare ar fi in cazul prietenii tale. Deci trebuie sa depaseasca momentul, este ca atunci cind esti pe masa de oparatie si ti-e frica de nu mai poti dar stii ca nu mai poti face nimic, in 30 sec esti in Oz... si te trezesti dupa 2 ore fara...apendice. Cam asa si cu divortul, vrei nu vrei are sa treaca, intrebarea este ce face dupa. Daca esti credincioasa trebuie sa o incurajezi spunindu-i ca este puternica si inteleapta sa treaca prin aceasta incercare, ca are prieteni care vor fi alaturi de ea.
Trebuie sa gindeasca pozitiv si tu deasemeni, trebuie sa o incurajezi sa vada partea buna a lucrurilor.
va tin pumnii la amindoua si va imbratzishez

FELICIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Elena scumpa,
eu am trecut printr-un divort care mi-a devastat sufletul si mi-am pierdut tot echilibrul...

Sunt credincioasa, dar rugaciunile mi se pareau prea putin atunci, am mers la psiholog si ma invioara pt. cateva ore, prietenii si familia incercau sa-mi ofere cele mai frumoase clipe, iar eu nu faceam decat sa jelesc cu/fara lacrimi... Fara sa-mi dau seama insa toate contribuiau la regasirea echilibrului pierdut. Remediul a venit cu TIMPUL...
Si prietena ta isi va gasi forta... cu timpul.

Uite, pe mina ma ajuta mult cand luam masa la cineva acasa, era acel cadru de familie, pe care eu il pierdusem, sau ma solicitau sa le fac un serviciu mic, dar sa ma simt utila... E o solutie!

Te pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Am fost necredincioasa mult timp asa cum o descrii pe prietena ta.
Mi-a trebuit o alta perioada de timp sa inteleg de ce nu mai reusesc sa gasesc optimismul, bucuria de a trai, increderea in fortele proprii ca inainte sa am niste necazuri ( nu divort) pina sa inteleg ca doar Dumnezeu cel Viu imi poate oferi in dar puterea necesara. Aveam vointa sa merg inainte, dar nu reuseam singura sa ma "adun", nu stiam ce sa fac pt a ma linisti, relaxa, a-mi incarca bateriile.
Un singur Nume , o singura Persoana -Isus . Nu o religie, nu o teorie.
Prin pilde, asa cum Mintuitorul a vorbit lumii care nu Il cunostea ii poti vorbi cel mai bine . Fiecare avem un gol in inima -numai Dumnezeu Il poate umple caci sintem creati de El pt comuniune cu El.
Spune-i de ex. ca de credinta are nevoie sa manince si o ciocolata-nu stie ce contine in interior, dar e increzatoare ca fabricantul a facut-o din acele ingrediente inscrise pe ambalaj , nu verifica la laborator de fiecare data continutul.
Credinta crestina este rationala : "veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi" spune Isus ! Multi oameni de stiinta atei convinsi au crezut in Dumnezeul Bibliei dupa ce au gasit dovezi legate de afirmatiile biblice-in arheologie, medicina, fizica,istorie etc.
Legat de divort- din Geneza Dumnezeu spune ca a creat barbatul si femeia , i-a unit pe cei doi , le-a spus sa se inmulteasca formind deci o familie ! "Ceea a unit Dumnezeu , omul sa nu desparta " a spus El.
Ancuta spune ca daca ne tragem din Adam si Eva sintem incestuosi-Dumnezeu nu numea incest acele legaturi ale primilor oameni.
Sintem la origini frati intre noi si desi culoarea pielii difera, singele si tot organismul omului -fiziologic, psihologic este structurat la fel-pt albi, negri, galbeni... Ne despart niste traditii, culturi, religii dar in ansamblu sintem la fel constituiti-ridem, ne intristam, ne indragostim, urim, speram, disperam -omeneste nu intelegem tot ce ni se intimpla,poate acum unul sufera de foame, altul de sete, altul de ficat dar scriem un sfat, daruim un gind bun pt o persoana necunoscuta deoarece vrem sa il ajutam pe altul ! Nu Il vedem pe Dumnezeu, dar simtim dragoste, alinare de la cineva, cistigam un salariu , primim un ajutor cind avem nevoie- de unde , cum , miracol ????
De 10 ani de cind L-am ales pe Isus sa ma conduca El nu L-am vazut , dar fara El nu eram aici, nu mai eram om !!!

Elena trebuie sa vezi de ce sufera cel mai tare prietena ta- de ce s-a despartit ? poate il mai iubeste pe fostul sot, astfel incit terapia va dura, va trebui mult timp sa se impace cu ea insasi.

Dar ne putem ruga pt tine si "lucrarea" ce o ai in fata- sustinerea morala a prietenei, tie Dumnezeu sa iti de-a priceperea de a gasi acele cuvinte, acea atitudine care sa o miste pe prietena ta, sa ii umpla inima de bucurie si pace !

Cu drag,
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga Reiki si dragele mele, va multumesc mult pentru raspunsurile voastre.

Prietena mea mi-a promis ca intr-o luna-doua o sa vina in vizita pe la mine si atunci o sa vorbesc mai pe indelete cu ea. Si ea locuieste in Germania, dar in alt oras, asa ca vorbim doar la telefon sau prin email.
Julie, Violeta, o sa incerc sa ii sugerez si solutia cu psihologul. Si ideea de a se simti utila mi se pare foarte buna ! Smart, asa este, e clar ca trebuie sa fim optimiste si sa o ajut sa isi recapere increderea in ea. Tare mult ma intristeaza cand o vad ca incearca tot felul de chestii, care, stie ea si prea bine, nu ii pot aduce nici fericirea nici echilibrul. Faptul ca se duce aproape in fiecare vineri si sambata noapte la club/disco mi-a spus clar ca nu e nici o distractie pentru ea, ci pur si simplu o face doar ca sa nu se simta singura (desi nu este chiar singura, sta cu sora ei), gandul de a sta in week-end singura acasa fiind pentru ea de nesuportat.
Lily, iti multumesc pentru marturia ta de credinta si pentru gandurile frumoase si incurajari. Eu stiu ca tot ce ai scris tu este adevarat, dar in starea de spirit in care este ea acum, crede-ma, nu suporta mai mult de 5 minute sa ii vorbesc despre credinta. Si in conditiile astea, consider ca e mai bine sa nu o fac...pana nu va dori singura (sau/si cu ajutor divin) ca sa incerce si "tratamentul" numit credinta, eu mi-am propus sa nu o bat la cap prea mult pe aceasta tema, pentru ca, daca o fac, e posibil s-o indepartez mai mult decat sa o atrag spre Dumnezeu. Dar, bineinteles, ma rog si ma voi ruga in continuare pentru ea.

Cu mult drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Da, Julie, ai dreptate. Este si vina mea ca m-am lasat implicata in discutia asta care a deviat de la subiect. Eu o sa-mi sterg ultimul mesaj, si te-as ruga si pe tine, Ancuta, sa o faci. Am copiat raspunsul tau si iti voi raspunde fie pe PM, fie voi deschide un subiect separat, cum preferi si tu...

Week-end placut!

"Daca crezi în Dumnezeu si se dovedeste ca El nu exista, nu ai nimic de pierdut. Dar daca nu crezi si se dovedeste ca El exista, vei pierde vesnicia."

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Mi-a ramas in minte o replica geniala dintr-un film genial:

"Nu cred in Dumnezeu, dar mi-e frica de el!"

Miruna,
Horia si Martin, 26 August 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ancuta06
Conchita, nu te mai revolta atat. Cauta in dictionar definitia cuvantului "rational".
Ideea este ca noi, cei care am ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu exista, am rationat. In timp ce aceia care cred ca Dumnezeu exista, au acceptat ceea ce li s-a spus. Pentru ca, sincer, dovezi concrete ca Dumnezeu exista nu sunt, dar nici ca nu exista. Daca tu accepti ca D-zeu a facut lumea in 7 zile, n-ai decat. Felicitari. Dar cei rationali cred ca viata a aparut altfel, si ca D-zeu nu a avut nici o contributie. Iar stiinta a demonstrat asta. Iar daca tu vrei sa crezi ca noi toti ne tragem din Adam si Eva, inseamna ca suntem toti incestuosi. Si zi-mi si mie, te rog, rationeaza-mi de unde diferentele fundamentale de culoare.

explicatia ta este superficiala si neconcludenta, plus ca pe langa topic. stiinta n-a demonstrat inca nimic radical in problema creatiei originare, dar poate stii tu ceva, caz in care te compatimesc ca ai ratat Nobelul prin neprezentare. te vad tare irascibila cu fetele pe multe topice, nush de ce si nu ma intereseaza, dar pe mine te rog sa ma ocolesti, ca nu imi face placere colimatorul tau. daca ti s-a pus pata pe mine, cauta retete in dictionare sau in stiinta neincestuoasa si calmeaza-te. cred ca nu te astepti sa-ti raspund la intrebari dupa modul in care imi vorbesti. pune la punct pe cine trebuie in viata ta reala, nu persoane necunoscute pe net. chiar n-am nici o vina pentru ce ti se intampla tie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ancuta06
As vrea ca din mesajul meu de mai sus adresat Conchitei, sa nu se inteleaga decat ca este un mesaj adresat ei. Nu am cautat sa-i atac sau sa-i jignesc pe cei cu credinta in Dumnezeu.

mda, merci, frumoasa declaratie de intentie. ai cautat sa ma jignesti numai pe mine. te dezamagesc, n-ai reusit performanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

gata, s-a pus de-o cearta mica?

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput