Prietenie intre barbat si femeie
Raspunsuri - Pagina 8
bidiloi spune:
Nu cred in prietenia platonica intre un barbat si o femeie.Anka1, are dreptate! Vezi: Citatul cu Eliade.Si as mai adauga ceva la aceasta intrebare:dupa ce te-ai casatorit si sotul ti-a devenit:amant-confident-cel mai bun prieten...mai poti sa mai intretii o relatie platonica chiar si cu un fost prieten foarte bun?Si nu va raspund la aceasta intrebare , va las pe voi sa cugetati.Cu respect Simona
Catalin.Codrici spune:
Eu ca barbat spun ca poate exista relatie de prietenie intre un barbat si o femeie fara a pune problema unei atractii sexuale intre cei doi. Nu toti oamenii comunica in principal la nivel sexual ci au si alte nevoi. Sunt casatorii care se bazeaza doar pe o buna cominicare si intelegere. Partenerii s-au casatorit pentru a nu pierde aceea ce aveau in comun dar intre ei nu exista atractie sexuala. Bineinteles acest lucru va creea frustrari in viitor acestora.
toate cele bune
buli spune:
eu zic ca se poate. dar cam mergi pe sirma. insa merita sa te starduiesti sa o pastrezi fiindca e BETON
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=5392&cid=2525
conchita spune:
quote:
Originally posted by bidiloi
Nu cred in prietenia platonica intre un barbat si o femeie.Anka1, are dreptate! Vezi: Citatul cu Eliade.Si as mai adauga ceva la aceasta intrebare:dupa ce te-ai casatorit si sotul ti-a devenit:amant-confident-cel mai bun prieten...mai poti sa mai intretii o relatie platonica chiar si cu un fost prieten foarte bun?Si nu va raspund la aceasta intrebare , va las pe voi sa cugetati.Cu respect Simona
simona
recunosc ca ma cam irita parerile astea generalizatoare, m-as bucura ca fiecare sa spuna "EU nu cred ca pot avea acest tip de prietenie", nu ca nu exista in general. e ca si cum le-ai face mincinoase pe toate fetele care au prieteni-barbati
si ca sa raspund la intrebarea ta, din pacate distanta a suprimat relatia de prietenie directa, dar sotul meu a avut prilejul sa il cunoasca pe prietenul de care va spuneam ca a murit si sunt convinsa ca, daca ramaneam in Ro, ar fi devenit prieten de familie, la fel si restul.
si se face o confuzie majora aici: un prieten foarte bun, ca barbat, nu este neaparat confesor! poate tocmai de aceea nu am rezistat in amicitiile cu femeile, din cauza acestei insistente bolnavicioase de a impartasi zilnic, cu orele, de la cele mai mici detalii cotidiene pana la marile drame. cu barbatii prietenia e mult mai aerisita, de aceea mi s-a si potrivit, mai respectuoasa pentru viata privata, mai inteligenta+decenta in comportament. nu am masurat gradul de prietenie dupa numarul de confesiuni facute, pentru mine astea nu constituie o dovada de incredere sau de comuniune sufleteasca.
si nu furi nimic de la sot daca stai de vorba despre vreme cu cel mai bun prieten. bine, ca n-am mai apucat sa experimentez fenomenul pe viu, asta e altceva...dar de un email sau un telefon din cand in cand de "buna ziua" pana cand timpurile vor fi mai darnice si ne vom revedea la un pahar de vorba, tot e loc, fara sentimente de tradare sau de "mers pe sarma". uf, lucrurile sunt mai simple decat credeti.
debby spune:
Nu am citit chiar tot dar e un subiect care ma macina de ceva timp . Poate o sa va plictisesc dar sunt mai multe posturi in care am fost pusa in ultimul timp si am ajuns fara sa vreau sa ma cam feresc de prietenii de genul asta .
De cand ma stiu m-am inteles mult mai bine cu persoane de sex opus . Problemele insa sunt multe si chiar complexe , cel putin eu asa gasesc . Acum doi ani de zile m-am regasit cu un fost amic , eram in Romania. Era prea deschisa comunicarea intre noi , chiar prea frumos pt mine dat fiind faptul ca mi-am dorit mereu un frate mai mare pe care-l am dar din pacate comunicare 0 ( e prea preocupat de viata lui si nici nu prea avem subiecte in comun ) . Vorbeam zilnic minute-n sir la telefon si ne vedeam dupa posibilitati , el locuind in Bucuresti , iar eu la doar 350 km distanta in tara si apoi eram si cate trei luni la scumpi meu la MC . Asa a trecut cca un an , nu-mi venea sa cred , uite in sf ma inteleg si eu cu cineva de sex opus si fara interese , dar , pe cat de mare bucuria atata si dezamagirea . Eu m-am bazat pe respect si incredere , tin prea mult la prietenul meu si nu l-as trada pentru nimic in lume ... s-a terminat urat .
In octombrie anul trecut am fost intoarsa din vama si ( cap patrat ca nu puteam sa am rabdare sa-mi vina o invitatie ) am plecat cu un prieten de-al varului meu . A fost o aventura intreaga drumul din Romania pana aici si uite asa am descoperit afinitati comune , comunicare , etc,etc,etc... El face Spania mereu asa ca destul de des ne regaseam intr-un popas pe autostrada cu amabilitatea prietenului meu care ma ducea cu masina eu neavand inca permis . Probleme a avut multe amicul meu : masina stricata , pana de bani si tot atatea rezolvari le-a gasit la noi . Inca o data m-a coplesit bunatatea prietenului meu . Facea servicii fara sa ceara nimic in schimb , de multe ori nici macar contra costul ( mai rar pe la europeni ) . A mai trecut o buna perioada si eu trebuia sa ma intorc la viza acasa , dar ca sa vezi , amicul meu de negasit . Platisem cursa integrala Spania chiar daca am ramas la jumatatea drumului si ma bazam daca nu la un intors gratuit macar la o ceva reducere ... Ei bine uite-ma ajunsa acasa cu autocarul . Tacere pana cand ma suna si imi spune ca stii , de fapt prietena lui e geloasa si a auzit ca noi am mai iesit impreuna . I-am asteptat pe amandoi la mine , dar nimic . Speram ca macar asa voi putea inceta sa sun cu nr ascuns si doar la anumite ore , asa se convingea si ea cine sunt eu de fapt . Pana-ntr-o zi cand am ajuns la capatul rabdarii si am sunat fara sa-mi pese cu cine e , spunandu-i sa uite ca a avut vreodata pe cineva care tinea la el mai mult ca la un frate . Dar puiul meu ce ar fi trebuit sa faca atunci cand el suna la 4 dimineata , vroia sa vb cu Diana (eu) si trebuia huluc buluc sa iasa cu mine in autostrada ca deah , Nicu avea probleme ?
Intr-un tarziu ajunge la mine intr-o dimineata pe la 8 si am avut ocazia sa ma descarc . Multe si neconditionate au fost serviciile pe care le-am facut pt el si acum , deja acasa , as fi avut nevoie macar odata de o mana de ajutor . I-am spus pe sleau tot ce gandeam cu riscul de a ruina orice gram de prietenie , ca e un fraier si ca are ceva de obtinut de se lasa manipulat asa , iar raspunsul a fost doar o privire afirmativa . Nu stiu de ce dar perlele imi ieseau una dupa alta si la un moment dat nu mai vorbea , privea doar luunnnggg de parca ar fi cerut mila . Mi-a spus ca el de fapt nu poate si nu crede ca ma va vedea vreodata ca pe o sora , ca eu sunt ratiunea lui de a trai , ca ma respecta dar asta este sincer ceea ce simte si nu ar fi putut niciodata sa se prezinte cu ea la mine . Initial am ras . Apoi a continuat spunandu-mi sa raman cu el , avea contracte pt Spania ,mi-a facut un cap mareeeee dar oricum dragostea mea e prea mare pt a mai lasa un coltisor liber , asa ca l-am respins din tot sufletul reintinzandu-i insa mana prietenei . Ne-am mai vazut , lucrurile au redevenit cat de cat normale , ma suna mereu sa-mi povesteasca orice chichita , dar eu daca am nevoie sun tot cu nr ascuns de parca as avea ceva cu cineva .
In sfarsit clipa mare pt mine . Scumpelul meu a venit in Romania in martie si-am programat o seara in 4 . Macar de curiozitate . Cred ca nu are rost sa va spun ca "amicul " meu a fost mereu ocupat si nu s-a intamplat . In ziua plecarii a sunat , continua s-o faca si sa se planga de viata de iad pe care o duce alaturi de tipa , ca mai are putin si scapa , si stiu ca are motivele lui sa suporte regimul . Prietenul meu stie povestea dar stie in acelasi timp ca tin enorm de mult la Nicu si sper ca intr-o buna zi va avea si el pe cineva de suflet si o sa ma pot bucura pe deplin de prietenia noastra . De multe ori mi-e mila , dar nu pot satisface pe cineva doar de dragul de-a o face din mila ...
Va veni oare ziua in care el ma va privi cu aceeasi ochi cu care il privesc si eu ?
www.zanezane.net/forum/smiley/frusty.gif" border="0">
sperantza nu moare spune:
cred in relatia platonica dintre un barbat si o femeie, dar intr-adevar se intampla ceva mai rar.
cand eram in clasa a 9-a ne-a venit un coleg albanez, nu prea stia romaneste etc, eu l-am sustinut si l-am ajutat. pana la urma el s-a mutat la alt liceu si ne-am vazut si auzit mai rar, dar viata a facut sa ajungem impreuna la aceeasi facultate. prieteni la catarama, intr-adevar a intervenit si la noi atractia fizica, si e imposibil sa nu apara cad te intelegi bine cu cineva, dar am discutat si am ajuns amandoi la concluzia ca e pacat sa pierdem ceva atat de frumos - prietenia noastra (o relatie de cuplu putea sa nu mearga atat de bine ca prietenia, dar nu ne-am mai fi putut intoarce de unde plecasem). am terminat facultatea in 2001, el a plecat in albania, dar ne scriem si am mai vorbit si la telefon, spunea ca vine in mai in romania.
el e fratele meu si asa va ramane.
Sperantza nu moare
strumfitza spune:
eu cred in prietenia platonica intre un barbat si o femeie pentru ca cei mai multi prieteni ai mei sunt de sex masculin si chiar 3 dintre ei imi sunt prieteni de suflet si oricand apelez la unul dintre ei ma ajuta in limita posibilitatilor