Maternitati ucigase!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Daca copilul a avut Bronhopneumonie cand a murit inseamna ca a avut din spital,deci nu trebuia externata bolnava.Cred ca la un nou-nascut Bronhopneumonia nu e chiar o boala usoara.
La Arad nu se externeaza la 3 zile,ci la 5 zile,la o nastere normala nu cazariana.La cezariana se externeaza la 7 zile.Cred ca depinde de fiecare spital in parte.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

intr-adevar draga hannen ,femeia a fost cam pe nepusa masa scoasa din spital ,dar nu a fost data afara dupa nastere ci la trei zile,deci trebuia sa se gandeasca ca odata ce au trecut trei zile si totul e ok ,trebuie sa -si asigure in orice moment plecarea ,pentru ca spitalul are nevoie de locuri disponibile...doar nu erau sa scoata pe cineva cu probleme sau care deabia a nascut...deci vina esti in mai mare masura a familiei micutului...dar nu are rost sa mai cautam vinovati...din pacate tot puii de om platesc pentru cei ce nu gandesc...of

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

"Biata femeie a asteptat in zadar ca Maternitatea sa-i asigure macar conditiile unui transport lipsit de riscuri"

Parerea mea este ca mama si familia ei trebuiau sa se ingrijeasca din timp de problema transportului fara riscuri. Au fost externate in acelasi timp si alte mame, poate nu toate din oras, acelea cum ajuns fara probleme la casele lor? Daca insa mama a neglijat aspectul asta (sau a fost luata pe nepregatite, se pare ca de asta se face caz in articol), a apelat la Maternitate si nu a primit ajutor atunci e clar ca si Maternitatea e vinovata. Nu este datoria Maternitatii sa-i asigure transportul, dar, daca mama le-ar fi spus clar ca nu are cum sa ajunga acasa si ca nici in ruptul capului nu se aventureaza sa ia trenul sau autobuzul pana in sat pe frigul acela atunci chiar ar fi dat-o afara cu un nou nascut in brate in plina iarna??? Daca pur si simplu ar fi refuzat sa plece ce i-ar fi facut, ar fi alungat-o sau ar fi sunat politia? Puteau sa-i cheme un taxi, o salvare sau sa o mai tina in spital o zi, contra cost, (eventual la alta sectie daca cea cu lehuze era inchisa) pana reusea femeia sa-si anunte familia sa vina cu o masina dupa ea. Daca femeia i-a rugat cu insistenta s-o ajute si au refuzat-o, atunci Maternitatea se face vinovata prin complicitate. Sunt multi de "daca", asa ca ramane de vazut ce va stabili ancheta. Pacat de sarmanul bebelus care a murit cu zile!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Mie mi se pare ca e un articol scris cu intentii rele. Maternitatea de la Galati nu a avut niciodata o faima proasta, iar personalul pe care eu l-am gasit in sectia respectiva in decembrie 2003 cand am nascut mi s-a parut mult mai bine pregatit decat in urma cu aprox, 3 ani. Nu cred ca ar fi externat bebelusul daca ar fi avut vreo suferinta.
Lucrurile stau in felul urmator: daca mama, in urma nasterii, are o evolutie buna, poate fi externata in termenul prevazut (3-5 zile in functie de cum a nascut). Daca bebelusul are probleme de evolutie, mamica nu poate fi externata! Sectia de neonatologie de la Sp. Jud. Galati este de nota 10.
Cat despre potentiala cerere a lauzei de a fi ajutata sa ajunga in comuna Liesti, sunt curioasa cui a facut-o si cine ar fi ajutat-o. Ca daca avea bani de taxi, nu este o problema, statia de taxiuri este la 10 metri de iesirea din spital si sunt acolo masini zi si noapte. Dar daca nu avea bani sa ajunga cu taxiul (in jur de 500.000 banuiesc) atunci inseamna ca in asta a constat cererea ei catre ... cine, stau si ma intreb, la cine a apelat? La o infirmiera, la o asistenta, la un doctor sau la seful sectiei ma indoiesc sa fi indraznit biata de ea sa apeleze.... si chiar daca le cerea, presupun ca nu au avut sa-i dea.
O gasesc vinovata pe ea, mama si pe familia ei.
Cine o fi scris stirea asta?
Dumnezeu sa odihneasca sufletelul mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

De data asta s-a exagerat in acuzati si chiar si titlul asta "Maternitati ucigase" e cam prea mult. La trei zile dupa nastere e normal sa parasesti maternitatea si e de datoria ta si a familiei sa iti asiguri trasnsportul pana acasa. Aici,unele femei pleaca acasa la cateva ore dupa nastere. Nu e de vina maternitatea,e de vina starea de inapoiere in care se mai traieste in Ro, oamenii nu au masina sau bani pt. a plati un mijloc de transport. Si ca sa fim drepti, nici familiei nu i-a prea pasat de cele doua, chiar si cu o carutza sa fi venit dupa ele si tot era bine. Toate astea plus o caruta de ignoranta a oamenilor de la tara....a acestei mame in special...

Laura si papusica din burtik (31+ saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Aici, din pacate, nu o sa va dau dreptate...In SUA, cind externezi o pacienta, o intrebi daca are cu ce sa se duca acasa. Daca nu are, incerci sa contactezi familia si daca nu reusesti, o tii in spital pina cind reusesti sa-i asiguri un transport convenabil. Problema este ca in Romania-i doare undeva...N-am externat NICIODATA o pacienta din spital inainte de a fi sigura ca are unde sa se duca in siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Da, Amuleta, de acord cu tine ca asa merge sistemul in State.Dar tinand cont ca nu suntem in State ci in Romania, si ca fiecare femeie din Romania stie cum sta treaba cu nasterea, statul in spital si pe urma mersul acasa, ca fiecare dintre noi, cele care am nascut in Romania, am stiut sa ne asiguram transportul pana acasa, sa il imbracam pe cel mic corespunzator cu vremea, ei bine, tinand cont de toate astea, nu pot sa nu ii invinovatesc pe mama si pe tatal copilului. E absurd sa te bazezi pe maternitate ca-ti asigura transportul si ca-ti imbraca copilul cum trebuie, in conditiile in care tu stii sigur ca nu este o practica uzuala in Romania. Oricat de aiurea ar fi sistemul asta, fiecare mama se adapteaza acestui sistem pentru ca mai importanta e viata copilului meu decat faptul ca maternitatea nu-mi ofera niste conditii la standarde SUA, nu?
Si tatal copilului ce a pazit in timpul asta, nu era normal sa mai vina si pe la mama ? Ca doar nu era la sute de kilometri...

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex-n spune:

In legatura cu articolul din RL, cred nu numai exista nici o urma de indoiala ca este scris in scopul derutarii oamenilor care sunt mai usor influentabili.

Sa gandim un pic logic (macar atat sa facem) inainte sa acuzam :

1. TOATE lehuzele au fost externate, iar acest fapt nu cred ca li s-a adus la cunostinta (lor si familiilor lor) in ziua externarii. Hotararea unei igienizari nu se ia totusi peste noapte.

Imi este greu sa cred ca au scos toate lehuzele in strada, fara sa fie anuntate. Asa ceva nu se poate intampla, nici macar in Romania.

2. Nici una din celelalte lehuze (sau bebelusii lor) nu au patit ceva, iar femeia din Liesti nu cred ca era singura din provincie in acel moment . Daca alte mame provinciale au reusit sa-si duca copii in siguranta acasa, femeia si familia acesteia de ce nu a putut? Aici este neglijenta parintilor.

3. Unde ar ajunge maternitatea daca ar asigura transportul fiecarei lehuze la domiciliu in conditii de siguranta? Ei nu au alcool sanitar, nu au combustibil pt rezolvarea urgentelor si avem pretentia sa asigure un serviciu de care nu este responsabila (pt amuleta : noi suntem in ROMANIA, si nu o lua ca pe o scuza ci ca pe un adevar).

4. Daca copilul ar fi fost intradevar in pericol, trebuia tinut in spital, in serviciul de pediatrie-neonatologie. Iar daca el si mama se simteau bine dupa nastere, nu avea nici un sens sa mai ocupe 2 locuri in spital, locurile altei mamici si bebelusului ei.

5. Femeia respectiva este intradevar iresponsabila : sa stai 2 zile (de fapt 4 zile, socotind ca bebelusul avea 7 zile, iar ea a fost externata dupa 3 zile) si sa te uiti la copilul tau cum ii este din ce in ce mai rau si tu sa nu faci nimic, o face singura vinovata pt moartea fetitei ei.
6. O bronhopneumonie nu evolueaza chiar asa lent. Din contra, are o evolutie foarte rapida : in 24 ore poate duce la moarte. Deci, este putin probabil sa fi fost externata bolnava.

In concluzie, mai domol cu acuzatiile si haideti sa nu ne pripim cand punem pe cineva la zid, fie si o institutie.
Repet pt a nu stiu cata oara : sistemul de sanatate din Ro este o catastrofa, dar cu toate astea, nu trebuie sa ne transformam in vanatori de greseli si sa aducem in fata oamenilor din toata tara un articol plin de subiectivism si mai ales, prost documentat.

Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Vreti sa va aspun ceva?
Eu am nascut in provincie, ca mi-a fost frica sa nasc in Ploiesti si am nascut in Campina.
Acolo, majoritatea pacientelor erau de la tara (adica nu era nici una din vre-un oras).
Chiar la mine in rezerva era o fata (la 18 ani) care facuse copilul cumva din flori (adica stia tatal dar acesta nu voia copilul).
Statea in spital de 2 saptamani pentru ca parintii nu voiau sa o ia acasa si tatal copilului la fel.
Si cred ca ar mai fi stat in spital daca nu ar fi vorbit ginecoloaga si neonatoloaga cu tatal copilului la telefon ca sa-l convinga sa vina sa o ia acasa. Au exernat-o doar cand a venit el cu masina sa o ia acasa....
Eu cred ca acel articol este o mare exagerare si dezinfomare.
Daca eram in alta tara cred ca spitalul lua bani buni pe daune de la acel ziar (la noi nu se pune!!!!).
Un copil neingrijit poate face in 2 zile pneumonie si moare (daca sta in frig, nu i se da mancare ca lumea si nu i se da tratament daca are o infectie). Ganditi-va ca bebelul nu avea decat cateva zile si nici o sansa sa lupte singur cu o eventuala infectie.
Eu una as spanzura-o pe mama, care a dovedit nu numai inconstienta si prostie, ci rea credinta.
Si inca ceva, in R.se asigura transportul ori de acasa la maternitate ori invers. (asta o stiu tot din spital ca erau fete aduse cu salvarea si care nu mai beneficiau de dus acasa si fete aduse de soti care au plecat bine/merci cu salvarea acasa).

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Ce-i drept, Paul avea mai mult de 6 luni cind l-am scos afara la -25 de grade, dar era IMBRACAT. E adevarat, la 3 zile un bebelus e mai sensibil, dar chiar daca n-avea haine potrivite pentru un bb de 3 zile la -7 grade, nici ea n-a avut haine pe ea cind a intrat in maternitate? Daca a intrat cu burta mare in hainele alea, putea sa intre si un bb ghemuit la sin, zic eu.. L-o fi dus acasa in scutec, sau cum?

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput