am inundat un vecin. Ce sa fac?

am inundat un vecin. Ce sa fac? | Autor: mariana_flo

Link direct la acest mesaj

L-am inundat anul trecut in vara, cand s-a spart o teava de apa rece. Pana acum nu mi-a cerut nici un ban. Abea astazi si-a amintit ca l-am inundat. Din cate mi s-a spus i s-a scorojit un colt de perete exterior. Vecinii care au vazut pata sustin ca poate fi mai degraba de la condens decat de la inundatie. Cu vecinul inundat nu ma pot intelege. Este foarte violent. Care este varianta legala de a rezolva conflictul? Trebuie sa existe niste etape legale. Macar un expert autorizat sa spuna cine e de vina macar. Si daca sunt eu de vina, ok, ii platesc. Dar vreau sa am acte pe toate reparatiile, ca sa nu ma trezesc iar acuzata de cine stie ce. Cum sa procedez? Si daca ar fi de vina inundatia nu s-ar fi stricat mai mult de un colt de perete? Si oare se strica peretii tocmai dupa o iarna?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu poate fi probata o astfel de acuzatie. O expertiza tehnica poate confirma sau infirma natura umiditatii daca este din condens sau in urma inundatiei. Personal eu as fi mai indiferent fara de acest vecin. Probabil este genul de om certaret si profitor. Si vrea bani. Daca te simte ca ii dai curs va prinde curaj pt ca isi va da seama ca are pe cine sa traga in piept.

Parere personala.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Si atunci ce sa fac? Deja evenimentele au luat o turnura foarte urata. Cum spuneam, acest vecin e foarte violent. Mi-a batut cu pumnii in usa si m-a sculat din somn la 11 noaptea ca sa-mi ceara bani. M-a amenintat ca ma omoara si m-a injurat ca la usa cortului. In consecinta am chemat politia. S-a calmat o zi, doua, si in seara asta a venit iar cu scandal. De data aceasta a fost insotit si de un frate al lui. M-au injurat iar si m-au scuipat. In replica am intrat in casa si nu am scos nici un cuvant. Maine dimineata vreau sa merg la sectorist. Ce pot sa fac mai mult de-atat? La ce ma pot astepta? Am uitat sa va spun ca acest vecin este de etnie rroma si din barfele strazii, se pare ca este si certat cu legea si ca se drogheaza.

Mergi la inceput

Exista politie. Adreseaza-te acesteia si depune plangere. Legea este foarte severa si directa pt astfel de cazuri. Cand il va lua politiape sus...se va pototli ca astia nu glumesc cu el. Dar va trebui sa depui o plangere altfel nu au baza. Dupa aceea...se poate.

Mergi la inceput

Nu mi-e teama decat ca ma asteapta la vre-un colt de strada si ca nu se va mai rezuma la scuipat si vorbe urate. Sincer va spun ca mi-e teribil de frica. Politistii chemati data trecuta spun ca daca nu se potoleste il vor amenda. Mi-e teama ca asta il va intarata si mai mult.

Mergi la inceput

Daca te lasi te va calca in picioare, va sti ca iti este frica de el si iti va face viata din ce in ce mai grea. Nu te arata ca iti este frica, si nu te sfii sa apelezi la politie. Asta e parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Draga mariana,
nu te lasa injosita de un astfel de om. Daca vrea bani spunei ca trebuia sa-ti ceara anul trecut cand s-a intampat inundatia sau in max trei luni, nu sa vina dupa zece ani sa iti bata cu pumnii in usa. Si daca iti mai bate cu pumnii in usa ameninta-l ca il dai in judecata pentru violare de domiciliu chiar daca nu e adev ca oricum la cata minte are nu prea stie el legislatie. Si daca nu inceteaza si politia nu face nimic plateste o gasca de badigarzi sa-i traga o bataie sora cu moartea si ai sa vezi ca se va potoli-macar cateva luni alea care la va sta in spital ai sa ai liniste si cand se va intoarce va uita sa-ti dea si bunaziua.
Curaj si bafta!

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Oameni buni, am fost astazi la prima ora la sectia de politie de care apartin. Sectoristul, cand a auzit numele vecinului turbulent a spus ca-l cunoaste foarte bine si m-a expediat rapid. Mi-a spus sa merg acasa ca va veni in cursul zilei de azi sa vorbeasca cu acest vecin. Nu a acceptat sa depun o plangere scrisa. Zicea ca vrea intai sa vorbeasca el cu acest vecin si apoi "om mai vedea". Asa s-a exprimat. Cum se procedeaza in astfel de cazuri? Nu era normal sa depun o plangere scrisa? si sa mi se dea un numar de inregistrare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Mariana depune plangerea aia cu numar de inregistrare si gata. e obligat sa ti-o inregistreze daca nu poti reclama si politaiul....mi-e greu sa cred ca vecinul ar indrazni sa treaca fizic la atac...exceptand situatia in care e nebun si nu are ce cauta intr-un bloc de oameni. Si daca doamne pazeste da in tine tot politaiul ala o sa te intrebe de ce nu ai depus plangere mai devreme? Asa ca nu tergiversa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Sunt de aceeasi parere cu Marina: depune la Sectia de Politie plangerea impotriva vecinului turbulent. Ai grija sa i se dea numar de inregistrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra M spune:

Sa depui plangere. E o practica frecventa a politistilor sa te indrume sa nu depui plangere pt. ca nu vor sa aibe plangeri nerezolvate. Daca se intampla ceva ei nu au nici o vina, nici o obligatie.

Anul trecut cand mi s-a spart masina si mi-au furat poseta cu actele, tot asa politistul m-a indemnat sa le declar pierdute, nu furate si sa nu fac plangere de furt. Apoi mi-a parut rau.

Andra

Andra si Adelina Fabiana din burtica, sapt 31

Mergi la inceput