Triplu Test pozitiv

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MarianaP spune:

Alina, baietelul meu este nascut in aceeasi zi cu fetita mea. Adica pe 17 decembrie 2001. La multi ani! pt 2 ani si 3 luni:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liv spune:

Dragele mele, va multumesc foarte mult pentru raspunsuri , nici nu stiti cit de mult m-au ajutat sfaturile si incurajarile voastre. Miine merg la doctor (dupa cum v-am mai spus), dar acum parca am alt psihic (mai bun decit azi dimineata), asa ca o sa putem discuta altfel si o sa luam cea mai buna decizie.
Eu am 30 de ani, sotul meu are 31 (in cazul in care se ia in considerare si virsta tatalui), deci cu virsta n-ar fi probleme. Mai am un copil (o fetita) sanatos si absolut normal. La prima sarcina doctorita nu mi-a recomandat acest test, asa ca am stat linistita. Acum merg la alt doctor, care a zis ca datoria lui sa-si informeze pacientele despre acest test, ca nu e obligatoriu, dar e important. Acum imi pare rau ca l-am facut, caci mai mult rau mi-a produs. In fine, nu asta e important. Despre istoricul familiei ce sa va spun, n-am nici eu, nici sotul accidente de acest gen, nu au existat astfel de probleme in nici una dintre familii. Dar am citit ca, desi se iau in considerare mai multi factori, sindromul Down poate aparea oriunde si oricind, fara sa se tina cont de virsta, probleme in familie etc.
Eu am incredere ca Dumnezeu este alaturi de noi si ca totul va fi bine. Cred ca trebuie sa fim optimisti, caci altfel ii facem rau (mai ales eu) bebelusului.
Va pup cu mult drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Livia, vorbeste maine cu doctorul si roaga-l sa-ti dea o trimitere la o SPEZIALL-Ultraschalluntersuchung, este deci o sonografie speciala, care depisteaza cu o probabilitate mare, daca copilul are trisomie21 (Down) sau nu. Eu deabia dupa acest test echografic m-as hotari sau nu pentru amniocenteza. Nu stiu pe unde stai, daca esti prin zona Bonn-ului as putea sa te mai ajut cu ceva adrese sau informatii.
Sa sti ca si eu am patit la fel, testul triplu a iesit prost, Maruta mea e o fetita -Doamne ajuta!-sanatoasa.

Cu drag, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

Si eu trebuie sa fac amniocenteza ..sunt programata maine la Dr, Albu - care am inteles ca este cel mai bun in domeniu ...
eu am luat hotararea sa fac aceasta analiza ...
au trecut 4 zile de cand am aflat rezultatul la Triplul Test si nu mai sunt om .... daca stau asa in tensiune ii fac rau si bebelusului meu ...si fac orice pentru sanatatea copilului meu !
este cineva care afacut amniocenteza la Dr. Albu , la Giulesti ?
va multumesc
blue

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Draga Liv si parerea mea este aceeasi..Sa mai faci testul odata inainte amnio.....ai omis sa ne spui ce varsta ai.....pt. ca peste 35 de ani intr-adevar exista un risc crescut de a avea copilul sindromul down sau daca au mai existat astfel de cazuri in familia ta, eu zic ca totusi in ideea in care ambele raspunsuri la omisiunile tale sunt negative nu ai avea de ce sa-ti faci probleme, in alta ordine de idei amniocenteza iti poate garanta 99 % daca copilasul are ceva........iar treaba cu avortul este extrem de rara.

Cu drag si tine-ne la curent

Andreea mamica lui theo si a lui florin

http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by Mirunda

Livia, vorbeste maine cu doctorul si roaga-l sa-ti dea o trimitere la o SPEZIALL-Ultraschalluntersuchung, este deci o sonografie speciala, care depisteaza cu o probabilitate mare, daca copilul are trisomie21 (Down) sau nu. Eu deabia dupa acest test echografic m-as hotari sau nu pentru amniocenteza. Nu stiu pe unde stai, daca esti prin zona Bonn-ului as putea sa te mai ajut cu ceva adrese sau informatii.
Sa sti ca si eu am patit la fel, testul triplu a iesit prost, Maruta mea e o fetita -Doamne ajuta!-sanatoasa.

Cu drag, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Exista o echografie speciala care se face doar in anumite clinici, la care se masoara grosimea cefei fatului shi in conformitate cu masuratorile se da diagnosticul, eu am facut echografia asta la Clinica Universitara din Heidelberg, medicul tau poate sa se intereseze unde se face in zona unde stai tu, daca mai vrei detalii da-mi PM.

Corinna, Andreas, Alexandru shi Muck cel mic (deocamdata fara nume) http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Am fost azi la medic si m-am hotarit sa fac amniocenteza. El a zis ca nu are rost sa repet testul, deoarece e facut in perioada buna. Mai mult decit atit, el zice ca se face in saptaminile 15-16 de sarcina, iar eu am trecut de perioada asta. A zis ca destul de putine paciente au avut acest rezultat pozitiv si toate au optat pentru amniocenteza. Toate pacientele au avut copii sanatosi, una singura a avortat ca urmare a extragerii de lichid amniotic. Eu zic ca la mine o sa fie totul bine si nu mi-e frica de acul ala lung si subtire. Doctorul a zis ca riscul de avort este mic, 0,5-1%. Cit despre infectii in urma procedurii, el n-a avut pina acum nici un caz. Si daca, Doamne fereste!, o fi sa se intimple ceva, atunci sper sa fiu destul de puternica sa o pot lua de la capat, deoarece asta-i viata. Am intrebat si de acel speziall Ultraschalluntersuchung si cica nu se poate determina cu mare exactitate aceasta boala, iar altele chiar nu se vad deloc. O sa merg si la o ecografie de morfologie fetala, dar in saptaminile 20-22. Eu ramin la ideea ca amniocenteza e singura care poate sa-mi spuna cit mai exact care-i treaba (atit din discutia cu doctorul, cit si din ce am citit).
Ruxi, nu locuiesc in Bucuresti, deci n-am facut Triplul test nici la Medsana, nici la Medicover.
Mirunda, locuiesc in Muenchen, destul de departe de Bonn , dar iti multumesc pentru oferta.
mamicaluitheo, n-am omis sa spun virsta, vezi al doilea mesaj al meu : am 30 de ani si nici o problema in familie.
Yasmine, multumesc, dar acum nu mai vreau detalii, caci hotarirea e deja luata.
Va multumesc inca o data la toate ca sinteti alaturi de mine si va pup de o mie de ori, sinteti foarte foarte dragute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

Liv , iti doresc mult noroc !
Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine ... eu ma duc maine dimineata !
trebuie sa fim tari si sa facem tot posibilul pentru a avea copii sanatosi
pupici

Mergi la inceput

Curaj, Blue, ca nu doare! Cica e ca si cum ti-ar lua singe. Doar ca vreo trei zile dupa treaba asta trebuie sa stai linistita, sa nu faci mai nimic, sa nu faci absolut nici un efort.
Sigur ca o sa fie totul in regula!
Mult noroc si tie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Mult curaj, Liv si Blue Angel, va tin pumnii sa fie totul bine.

Si eu am trecut prin asta, rezultatul care indica un risc ridicat de a avea un copil trizomic. Am acceptat sa fac amniocenteza, doctorul mi-a explicat bine ca dupa aceea voi fi sigura 100% daca fatul e afectat sau nu.

Totul a fost OK, interventia a durat 15 min, indolora (glumeam cu doctorul!), 2-3 ore de repaus la spital si 5 zile de concediu medical. Mai nashpa a fost sa astept rezultatul final 15 zile, n-aveam deloc curajul sa telefonez la spital, pina la urma m-a sunat doctorita mea sa-mi spuna ca e in ordine, copilul va fi sanatos. Si asa a si fost, acuma avem un baietel de 9 luni normal.

Mergi la inceput