Invatamant step by step sau traditional

Invatamant step by step sau traditional | Autor: dianamaria

Link direct la acest mesaj

Tibi intra la scoala in toamna aceasta. Am stabilit, scoala la care va merge, ca va face limba engleza din clasa I (aici si-a sustinut punctul de vedere foarte vehement "engleza iti trebuie si la calculator, si pe Internet si peste tot in lume; chinezii sunt peste 1.5 miliarde si stiu engleza, americanii, evident engleza. E clar este cea mai "stiuta limba""), ceea ce nu stim : optam pentru invatamant traditional sau step?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Scoala la care l-ai inscris are clasa step by step? Daca da, cred ca cel mai bine ar fi sa te interesezi direct la invatatoarele clasei cum sta treaba (sa te lamuresti asupra diferentelor) si sa asisti la o zi de scoala, dupa care alegi. Poti sa te documentezi si din brosurile pe care le au. Eu asa am facut si apoi am optat (nu-ti spun ce pt. a nu te influenta). Te-am pupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Deci sa intelegem ca aceste clase “step by step” sunt si in scolile de stat nu numai in cele particulare, nu?
Poate sa spuna cineva mai clar in ce consta educatia la astfel de clase?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

http://arhiva.monitorulcluj.ro/2002/2002.05.22/local2.html

"
Colegiul Pedagogic promoveaza metode de predare noi si moderne

Colegiul National Pedagogic "Gheorghe Lazar" este singura unitate de invatamint din judet care pregateste viitorii invatatori si educatori. Clasele primare din cadrul acestuia functioneaza sub forma unei scoli de aplicatie, unde isi desfasoara practica pedagogica elevii claselor terminale.

Step by Step - o alternativa educationala pentru mileniul trei

Unicitatea scolii este accentuata de faptul ca in sase dintre cele 26 de clase primare elevii sint pregatiti dupa programul Step by Step, Colegiul Pedagogic fiind singura scoala clujeana in care se deruleaza acest program. "Spre deosebire de clasele in care se preda dupa metode traditionale si in care activitatea este centrata pe invatator, in clasele care functioneaza dupa programul Step by Step activitatea este centrata pe elev", afirma directorul unitatii, Victoriana Boscanean.

Ce este Step by Step?

Potrivit cadrelor didactice, Step by Step este o metoda alternativa de educatie a copiilor bazata pe datele stiintifice ale psihologiei dezvoltarii. Programul promoveaza abordarea unor metode moderne si echilibrate de predare, in concordanta cu personalitatea copilului. De asemenea, procesul didactic este individualizat, punindu-se accent pe dificultatile fiecariu elev in parte. "Alternativa educationala Step by Step respecta Curriculum-ul National al Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru invatamintul primar. Aceasta inseamna ca abilitatile si cunostintele programate a fi achizitionate pe parcursul celor patru ani sint aceleasi ca si in invatamintul traditional. Diferenta consta in metodele utilizate si in faptul ca elevii participa activ si cu placere la propria formare", spune Vasilica Cismasu, invatator-formator in cadrul acestui program. Ea mentioneaza faptul ca Step by Step este o alternativa educationala a invatamintului de stat, drept urmare parintii care doresc sa-si inscrie copiii in clasele in care se deruleaza programul nu trebuie sa achite nici o taxa.

Invatamintul viitorului

Aceasta alternativa urmareste sa le dezvolte copiilor creativitatea si resursele proprii. De asemenea, ii invata sa aiba o gindire critica, sa faca alegeri, sa aiba initiativa, sa-si identifice problemele si sa le rezolve.

Pentru a obtine aceste rezultate, procesul didactic este unul specific. Programul este de opt ore, timp in care alterneaza predarea si consolidarea, incluzind programe speciale de relaxare, precum si o pauza de masa. Elevii lucreaza impartiti in centre de activitate, respectiv scriere, lectura, matematica, stiinte, arte si constructii. "Alegerea centrului la care copilul isi incepe activitatea devine factor motivational pentru acesta. Prin centrele de activitate, cunostintele si abilitatile pe care elevii le vor dobindi vor fi integrate celor anterioare si vor fi structurate optim in anumite proiecte elaborate de copii", afima Soimita Persa, invatator-formator in cadrul programului Step by Step.

Activitatea copiilor este indrumata de doi invatatori, acest fapt fiind cerut tocmai de modalitatile de lucru care, asa cum am aratat, implica munca pe centre, dar si de necesitatea unei evaluari cit mai obiective in ceea ce priveste evolutia fiecarui copil.

Specialistii considera ca Step by Step este un sistem de invatamint care dezvolta oameni ce vor putea invata din mers, care se vor putea adapta la cerintele in schimbare ale societatii. (Adriana SUCIU)"

http://www.cicnet.ro/educatie/lp/sbs.html

http://www.stepbystep.ro/ro_add2.html

Da, sunt si la scolile de stat. La scoala de linga mine, sunt la al doi-lea an, de predare dupa acest model.

Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamaria spune:

Sarut mana, va multumesc! Va pup!
Diana

Mergi la inceput