Fetele din USA, poftiti la o barfa! (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Bravo Mircea, bine ca ai avut buna vointa sa pui informatiile pe un web. Am intalnit multi romani in tara asta care nici daca luai clestele sa le scoti vorbele din gura nu-ti dadeau o informatie folositoare, se ghidau dupa "lasa sa treaca si el prin ce am trecut si eu, nu cumva sa mi-o ia inainte".

Allya, certificatul vine acasa, mama, daca l-ai cerut in spital, sa nu zici ca nu ti-a venit deja? Bani pt bebe nu stiu eu ca poti cere, este un credit pt copii, anul trecut a fost $400, dar am inteles ca anul asta e mai mult, inca nu mi-am facut taxele. Nu stiu ce statut aveti voi, banueisc ca nerezidenti, nu? Daca te duci pe site-ul IRS acolo sunt toate formele si descrierea lor, inclusiv instructiuni. Daca te incumeti sa cumperi TURBOTAX (CD-ul care-i vreo $40-50 parca, cu ala fac eu taxele), atunci iti da o oarecare ghidare. Da' fii un pic mai explicita cu ce vrei si incerc sa aflu.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

bine ai revenit Laura, ti s-a simtit lipsa :))

Mircea, ma crezi sau nu, la prima scrisoare de pe siteul tau (scrisa de Renata, of course!:) m-am emotionat la culme, pana la nod in gat. cred ca va iubiti foarte mult parintii, grija aceea sa le spuneti de la napolitana pana la sistemul american a fost absolut induiosatoare.

Veve, da si tu veveritele pe parai, nu pe daiboj :))

Mihaela, ce coincidenta, scriem cumva din acelasi coltisor?

Allya, eu nu jtiu cum eu taxele cand ai copii

buna dimineata, dragelor si dragule :))), la ora pranzului, dar daca acum m-am trezit, acum va spun :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

quote:
Originally posted by allya

Fetelor as vrea sa va intreb daca stiti, acuma ca vin taxele....daca am viza F1 eu ce formular folosesc pt ca sa cer bani pt bebe si cat se cere

Allya, din cate stiu eu si din ce zic ei, daca bebele nu e rezident sau cetatean al plaiurilor astora, nu poti sa iei nimic inapoi de la dumnealor. Daca bebelinul e nascut aici, arunca o privire la sectiunea 36 din publicatia 17 sau publicatia 972 (pentru "tax child credit"). Uite si un link:
http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p972.pdf

Succes maxim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

unde sunteti, frumoaselor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

am semnat si eu condica astazi.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

Tot in coltzisor unde m-ai lasat!

mihaelaH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mn spune:

pentru cei care ati urmarit povestea lui Cristi si sunteti azi on-line, puteti sa o vedeti pe www.antena1.ro la stirile de la ora 19.
Povestea este la minutul 22:00.

mircea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

Ei stati sa fiu mai explicita:

1. bebele meu e nascut in SUA, deci e cetatean american, acuma are 4.5 luni si inca nu am primit nici un certificat de nastere acasa.., am primit doar SSN-ul lui...
draga LAURA_TAKACS tu ai primit deja certificatul lui bebe de nastere? si eu stiu ca ar fi trebuit sa-l primesc in 60 de zile maxim de la nastere (am complectat toate hartiile necesare la spital..)

2. eu taxele le faceam pana acum pe baza W2 primit de la facultate si folosind un formular 1040NR-EZ (non-resident alien with no dependents) si am inteles ca pot face taxele incluzandu-l si pe bebe si sa primesc macar 400$, chestia e ca habar nu am inca cum, de aceea va intrebam pe voi ca nu imi e clar..., ma gandeam ca poate mai sunt fete in situatia mea cu viza F1 si bebe nascut aicea si imi pot impartasi experienta lor.

3. am sa ma uit pe link-ul dat de voi

va multumesc ffff mult!

pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

LEXI, LAURA , da inca tot nu-s lamurita, tre sa mai sap asa ca astept sugestii...

pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Si eu semnez condica!
Conchita, tu esti Ana? Ca imi zbatui eu capu, cat imi zbatui si nu eram sigura? Nu ma lasa in dark asa...

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.

Mergi la inceput