Baita cand e bebe racit?!

Baita cand e bebe racit?! | Autor: Eleni

Link direct la acest mesaj

Doamnele mele, am si eu o problema. Am citit in cateva carti si reviste si am si intrebat unul din pediatrii Mariei, si am aflat ca baita nu e contraindicata la raceala. Dimpotriva se recomanda pentru ca se curata epiderma si se faciliteaza curatarea porilor... in fine, pe scurt e indicata baita, mai putin atunci cand bebe are febra.
Bineinteles ca a trebuit sa am discutii in contradictoriu cu soacra-mea care imi spunea ca nu se spala copilul cand e racit. Oricum noi avem multe discutii in contradictoriu pe temacresterii copilului, dar nu sunt singura si oricum asta cu sfaturile necerute e boala grea si nu se vindeca. Precizez ca eu nu fac parte din categoaria celor care apleaca urechea la babisme... si chiar i-o tai scurt si fara menajamente.
Dar acum mi-ar folosi inca niste pareri, ca sa ma conving ca nu gresesc eu: voi spalati copilasii atunci cand sunt raciti? adica mucisori, tuse, dar NU febra...
Multumesc.
Cu drag,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Da, seara, inainte de culcare. Apoi il bag in pat si-l invelesc bine. Daca reusesti s-o convingi sa bea si-un ceai cald cu miere de albine si multa lamaie...esti tare! Sanatate multa!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Eu chiar cred ca ajuta baita la raceala, ii desfunda nasucul (eu incerc sa i-l 'suflu' in apa din baita, cel mai adesea reusesc sas scap de tot felul de cojite si mucisori incapatanati...) Dupa baia pe cap ii pun o caciulita subtire, si pt ca la noi acasa e suficient de cald (noi stam in maneca scurta) il mai las sa mearga cu premergatorul pana se culca...
Daca e ziua de baie, nu ma impiedica nimic, in afara ca ar avea febra sau tocmai i-am facut vaccinul.

daca dragoste nu e, nimic nu e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu nu il spal decat pe ochi si la fund. In nici un caz nu il bag in cada. Adevarul este ca la noi in baie este si un pic cam frig.
Totusi as evita baia.
Dar fiecare face cum crede. Dupa cum vezi sunt si mamici care le fac baie si nu au nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Noi i-am facut mereu baita daca nu a avut febra. Ajuta la curatarea pielii si relaxeaza copilul, dar mai ales desfunda nasul. Nu renunta la baie! Si eu am o soacra la fel dar chiar daca se cruceste cand il spal nu tin cont de sfaturile ei. La un moment dat pentru muci l-ar fi tinut o saptamana nespalat!
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

si noi la fel, facem baitza, suflam nasul in apa, etc. Am avut noroc ca nu am racit niciodata cu febra, pana cum. La noi racelile sunt stranut+curge nasul si nu am renuntatla baitza.

sanatate!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Willa spune:

Si eu ii fac baie, chiar daca e racita. dar ce mi se pare de evitat: trecutul apoi printr-o camera care este cu alta temperatura. noi ii fcaem baie la ea in camera, nu in baie, si poi mergem in celalalt dormitor pana se aeriseste si papam.

Bianca si bb Iulia Maria
http://community.webshots.com/user/happysaphire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Eu i-am facut baita, in fiecare seara. Mai scurta de cit de obicei, mai rar spalat pe cap, dar pielea trebuie sa fie curata, sa respire...
Iti vind un pont: daca nu vrea ceai de lamiie cu miere (al meu nu vrea ceai deloc!) fa-i un suc de portocale la stocator si pune acolo o lingurita de miere... La noi a mers!
Dar vezi ca mierea se da dupa ce bb a facut 1 an!

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

DA, baie si cand e racit/a. Nu ma sperie gandul ca ar putea raci mai tare, o scurta baita il face sa se mai destinda si daca am grija cum il imbrac DUPA e totul OK.
Pupici Mariei.

Adriana, Codrin si Olguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

ahhhh ce bine te inteleg!!! Eu am disputa asta cu maica-mea, mai ales ca joia trecuta lui Tudor ii curgea nasul, eu, mama inconstienta in viziunea maica-mii i-am facut baie si din acest motiv a ajuns cupilu' la spital .
Ce bine mi-au prins mesajele voastre!! Kiar incepeam sa ma simt vinovata...desi curatenia n-a facut rau nimanui din ce stiu eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

da! aici se merge si la piscina acoperita cu copii mucosi, se pare ca scaldatul creste imunitatea iar vaporii de apa desfunda caile respiratorii. Mentionez ca e vb. de vreme de iarna, vara se merge la baie in aer liber indiferent de muci.

Cristina

Mergi la inceput