Topic Science Fiction/editia DESPRECOPII

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Bine ai venit la ,Ovidiu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiu bufnila spune:

Multumesc, qsar!
Am facut indreptarile. Imi cer scuze.
Cu pretuire.

quote:
Originally posted by qsar

Draga Ovidiu,

1.

2. Povestirile sunt interesante, condensate, cu mesaj pozitiv, clar; fara inflorituri inutile.

3. Te rooog, frumos... poti edita textele pe care le postezi pe DC? Adica... poti sa renunti la scrierea cu diacritice? Pentru ca "sh" (de la sarpe) si "tz" (de la turture) sunt inlocuite cu semne grafice care fac lectura foarte greoaie. Multumesc.

Q

Mergi la inceput

Draga Descantec,
Mica poveste cu zeppelinul m-a urmarit o noapte intreaga. Arata altfel inainte de a o scrie direct aici in forum. Mi-am dat seama ca are nevoie de o nota grava, de un mesaj. Iti multumesc pentru acest frumos mesaj.

quote:
Originally posted by descintec

Ovidiu, sunt simpatice povestirile tale..eu am sa lansez..o provocare, desi e cam pretentios spus..subiectul incepe sa semene cu Supa de Pui SF pentru Suflet de Femeie ..n-ai vrea sa scoti nitel bisturiul?

dioki

Mergi la inceput

Bine v-am gasit, Lia!
Va multumesc tuturor pentru ingaduinta si pentru mesajele de incurajare. Va doresc tot ceea ce poate fi mai frumos pe lume!

quote:
Originally posted by Lia

Bine ai venit la ,Ovidiu!

Mergi la inceput

Taina Norilor
short story de
Ovidiu BUFNILA

Omul din Takla Makan mi-a vorbit despre taina norilor. Pescuiam balene in indepartatul Nord si visam ca intr-o buna zi sa am mina mea de aur in Puerto Pico si sa fumez trabuc si sa nu-mi pese de nimeni.
Omul din Takla Makan fuma pipa si scuipa intr-una si-si tot mângâia chelia crapata de soare. Ma lua peste picior. Pe lânga el eram un novice. Am flecarit indelung despre balena albastra si despre tinuturile de dincolo de Cercul Polar, unde se ridicau cetati puternice si unde traiau semintii necunoscute.
Argatoian avea si un harpon adus de dincolo de Cercul Polar si se mândrea din pricina asta de dimineata si pâna seara. Impungea cite un ageamiu cu harponul si hahalea de se cutremura baleniera. Cerul era vânat si din când in când strafulgera soarele. Ne incapatânam sa cutreieram apele. Argatoian mi-a salvat viata când am nimerit in inima furtunii ce matura marile Sudului. Dupa câtiva ani, l-am reintâlnit pe Argatoian in Mauna Lao. Tragea din pipa pe terasa unei cafenele pe care o tinea Bobolina, femeia-elefant. Bobolina tocmai incerca sa-l convinga pe bravul vânator de balene sa faca impreuna o calatorie cu balonul pâna in Puerto Pico. Eu m-am invoit sa-i insotesc si nu-mi pare rau pentru ca am avut o aventura de-a dreptul nebuna.
Uneori ii povestesc despre asta prietenului meu care lucreaza la Arsenal. El un patimas pescar si se da in vânt dupa povesti cu fantome si cu extraterestri. Stam umar lânga umar si flecarim despre femei si despre cursele de automobile din Bulbona si despre dragonul de foc ce s-a aratat pe cerul Candorrei si despre pretul aurului, care a crescut in ultima vreme.
De ficare data el imi pune aceeasi intrebare in legatura cu calatoria cu balonul si anume de ce norii ne-au trimis tocmai in Abissala. Urcându-ne la cinci mii de picioare, ne-am pierdut printre nori, busola s-a defectat si ne-am trezit in câteva clipe in Abissala.
Bobolina si-a cumparat un peste de sticla pe care il visa inca din copilarie, iar eu am intâlnit-o pe printesa pe care o visam pe vremea când eram ucenic la atelierele regale din Bankusai. Argatoian n-a vrut nici in ruptul capului sa ne dea vreo explicatie si lucrurile au ramas asa. Uneori când ne intâlnim incerc sa-l trag de limba, dar el râde ticalosul si, lovindu-se cu palmele peste redingota ponosita, imprastie nori trandafirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

io am o nedumerire..s-a casatorit sau ba omul cu printesa visurilor?

D.

Mergi la inceput

Norul din Bankusai
short short story de
Ovidiu BUFNILA

Dupa lovitura de stat esuata din Kuanko Koqué, capitanul de cavalerie Ormoz s-a refugiat in Bankusai si s-a apucat de afaceri cu trufandale marine. In mai putin de un an de zile el candida la postul de guvernator, iar dupa cinci ani s-a pregatit sa ocupe un fotoliu la Sudicele Unite. In tot acest rastimp nu a incetat sa umble dupa femei si a invatat sa faca pase magnetice de la un astrolog venit din Mauna Lao.
Docherii si hamalii din port il iubeau, iar halebardierii isi tatuau chipul lui pe umarul stâng. Ormoz s-a batut pe viata si pe moarte cu capetenia piratilor din Marile Purpurii si a ucis dragonul iesit intr-o noapte dintr-o bula luminoasa care se prabusise suierând asurzitor in apele golfului. Un pescar i-a povestit lui Ormoz despre frumoasa apelor si capitanul de cavalerie a fost cât pe-aci sa puna mâna pe frumoasa sirena daca un nor burtos nu ar fi insfacat lumina soarelui facându-si din ea o cununa.
Cei sapte magicieni ai secretului din Bankusai i-au spus lui Ormoz ca norul era compus din sufletele conspiratorilor din Kuanko Koqué, care fusesera descapatânati pâna la ultimul de garzile imperiale.
Aga Agatha mi-a povestit lucrurile astea teribile asta-vara pe când ma duceam in Nord sa caut migole. Aga Agatha era o vrajitoare vestita care facea zile fripte oficialilor de la Sudicele Unite si care milita pentru drepturile femeilor imaginare. Tin minte ca Aga Agatha a tâsnit dintr-o bulboana si mi-a atinut calea si mi-a facut tot felul de vraji. A scos o oglinda din sân. Mi-a suierat la ureche:
- Frumosule, tu esti Karlson, conspiratorul conspiratorilor!
- Nicidecum!
- Tu ai animat norul din Bankusai, zi drept!
- Ce minciuna!
- Tu distrugi orasele imperiului!
- Vorbesti in dodii!
N-a vrut sa ma creada pe cuvânt. Mi-a promis ca pâna la venirea toamnei cele o mie de orase ale Sudicelor vor fi ale mele si ca nu voi mai fi nevoit sa cutreier intinderile aducând ploaia.
Uneori, privindu-ma in oglinda, ma trezesc facând pase magnetice visând cu ochii deschisi la distrugerea imperiului. Caci imperiul e sfârsitul lumilor libere si spre lucrarea lui comploteaza parlamentul Sudicelor Unite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Multumim!Eu citesc cu placere ceea ce scrii.

alina

Mergi la inceput

Cred ca pana la urma s-au casatorit!
Multumesc, Descantec!

quote:
Originally posted by descintec

io am o nedumerire..s-a casatorit sau ba omul cu printesa visurilor?

D.

Mergi la inceput

Multumesc, Alina!

quote:
Originally posted by alina morostes

Multumim!Eu citesc cu placere ceea ce scrii.

alina

Mergi la inceput