Topic Science Fiction/editia DESPRECOPII

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ovidiu bufnila spune:

Art nouveau
short story de
Ovidiu Bufnila

Quelalla, unul din cei o suta de supravietuitori de pe Pluma, a deschis, nu demult, o expozitie in urma careia, din pacate, nu a fost remarcat, ba chiar i-au fost refuzate sistematic ofertele si inchise toate usile. Gramezile de cutii de conserve, care intr-o maniera "pop" ii alcatuiau lucrarile, au fost aruncate in ciuda protestelor sale.
Caci bietul Quelalla, care venea dintr-un tinut izolat bine de restul lumii, nu avea de unde sa stie ca arta "pop" era de mult o amintire si ca artele pe calculator aveau acum cautare.
Ceilalti Quelalla, in numar de 99, isi vedeau mai departe de treaba, cultivau pamântul, pescuiau sau jucau diverse jocuri. Nu erau periculosi, nu prezentau deci interes pentru stiinta. Erau un capat de linie al unei civilizatii puternice distruse de un periculos militarism. Pamântenii, in cazul lor ingaduitori, le oferisera o zona din jungla amazoniana unde sa se simta la largul lor. Un satelit, aflat undeva in spatiu, le urmarea fiecare miscare, desigur, fara sa aiba ocazia de a transmite vreodata "QQ-0058". Adica ceva legat de atac-surpriza, molima etc.
Dar sa ne intoarcem la Quelalla-pictorul, care strabate acum strazile Parisului. Iata-l ca tocmai asteapta sa traverseze. Semaforul il incânta cu jocul celor doua culori ale sale. In fine, traverseaza. In fata lui se ridica acum un zgârâie nori cu geamuri sclipitoare. Ei bine, geamurile acestea il atrag pe Quelalla.
El isi schimba pe rând culorile si ia o hotarâre nebuneasca.
Le va arata acestor oameni, care de altminteri s-au purtat totusi frumos cu ai lui, ce inseamna adevarata arta. Se concentreaza o clipa, apoi trupul lui se risipeste in vazduh, tot mai sus, pâna când se contopeste cu unul din geamurile fierbinti.
Sticla dezvaluie acum o lume ciudata de forme frumos colorate in miscare continua.
P.S. : Câteva ore mai târziu, privind geamul, unul dintre directorii Centrului "Zooma", care se ocupa de probleme legate de rezervatii naturale, isi spuse gânditor ca ar trebui odata si-odata sa viziteze o expozitie cu noile lucrari de pictura pe calculator. Era un adversar al artei moderniste si facea tot posibilul sa o distruga acolo unde puterea lui, de altfel limitata, il putea ajuta s-o faca. Treptat il cuprinse o caldura care venea din interior. Formele ciudate care se miscau incontinuu inauntrul sticlei il inveselisera, il facura chiar sa râda ca un copil, ii daruira, ar spune un filozof, farâma de umanitate. Asa ca puse mâna pe telefon, isi chema secretara si o ruga sa-i gaseasca un taximetrist discret, daca se mai gasea asa ceva, pentru ca avea de vizitat câteva "institutii" ale civilizatiei umane.

Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.

Mergi la inceput

Câmpurile magnetice ale lui Belizarie

Sa-i fi ghicit?!
Ha, ha, ha!
Avea Belizarie niste câmpuri magnetice! Le tinea prinse-ntr-un degetar de materie. Bine izolat cu o dunga de beton.
In buzunarul pantalonilor sai soiosi tinea grozavenia, sa mor daca mint. Zicea nebunul:
- Am chef sa numar bitii universali!
Asta-i.
Un bocciu. Cracanat. Pârtos si nesuferit. Numara unitatile informationale ale Universului ca sa ne de-a pe spate, haimanaua!
Unu. Doi. Doi si-un sfert. Trei si-un pic.
Si o multime de numere virtuale.
Belizarie, pârtosul!
Era in clenciuri cu oficialitatile. Il luasera la ochi. Se pregatea o ambuscada impotriva lui.
Un limbut si-o gura sparta, Belizarie.
Uite-asa zicea:
- Sa fim un imperiu! Traiasca Imperiul Român! Sa aruncam cu bombite in capul rusilor, in capul americanilor si japonezilor!
Ce nebun, Belizarie! Gata, gata sa ne bage-n lupta impotriva barosanilor lumii.
Ah, americanii! Erau pe duca. Si rusii. Si martienii. Iar el, Belizarie, numara bitii.
Intr-o buna dimineata ne-am speriat rau de tot. A-nceput sa ne ia umbrele la scotocit. Le fixa cu grozavenia de câmp magnetic, le intorcea pe toate partile, le analiza.
Ne-am bulucit pe lânga el. L-am tras de limba. Sa ne zica ce are de gând. Daca nu cumva vrea sa ne trimita-n razboi in contra barosanilor. Ca n-o sa ne fie moale deloc in cazul acesta.
El ne-a strigat cuprins de infrigurare:
- Uite-i, umbraretiiii!
Cum sa-i vezi?
Fiinte ipotetice. In acelasi timp intr-o mie de locuri. Calatoreau prin umbrele noastre. Dublul nostru. Spatiul nostru negativ, zau asa.
Elvira Popescu l-a palmuit pe Belizarie, bietul. Ce poama, Elvira! S-a dat la el. L-a piscat de nas. Sa-l sufoce cu tâtisoara-i tare ca piatra. Sa-l piarda in dauna guvernului si a serviciilor secrete. Ca de ce ne fura umbra. Ca ne strica echilibrul energetic, ca ne pune capac, zau asa.
Ne-a venit stuchit la limba. Ne-am hârjonit, l-am luat la scotoceala pe pârtos.
I-am zis de la obraz:
- Târâtura!
- Savant de doi lei!
- Hot pot!
- Coate-goale!
- Omu' cu betonu' magnetic!
- Sorcova vesela!
Altfel cum? Cum sa inghititi bazaconia lui?! Cine sa fi fost umbraretii umblareti?! Cum de nu-i simteam?! Erau fractali? Erau in alte spatii?! Umbra noastra?! Lumina solara injumatatita. Fum, ceata, fenomen fizic.
Belizarie ne-a râs in nas. Umbrele noastre erau o alta lume si-n ea vietuiau fiinte.
Bravo lor, fiintelor! Sa stea cuminti in lumea umbrelor. Sa-si construiasca acolo hogeac. Horn?! Nuuuu, cuibusor de nebunii. N-au decât fiintele alea sa salasluiasca-n paranormal.
- Nu e paranormal! Ne-a strigat Belizarie.
- Ba e! S-a rastit la el reprezentanta noastra Elvira Popescu scuturându-si zulufii aurii.
- Nu e! Spatiu-i curb! Umbra-i curba! Chetie de biti! Pai vine fluxul de biti si-l altereaza un atractor straniu!
Cum se mai prostea Belizarie!
Iar umbrele noastre?! Nimic, domnule. Nimic, nimic, nici o schimbare remarcabila. Tin minte bine.
Asta-i!
Lumea e plina de sarlatani!
Si când te gândesti ca oameni ai guvernului voiau sa deschida o subventie pentru pârtosul de Belizarie. Adica sa faca el afaceri cu guvernul pe pielea noastra?
Cu umbrele noastre?!
Ne-am apucat sa cercetam in mare taina. Parca am primit noi o frântura de masaj de pe umbraretii umblareti. Am inregistrat niste spectre. Am auzit oarece voci stranii. Am zarit lumini saltarete pe hârtia fotografica. Dati dracului, umbraretii!
Puneau la cale nu stiu ce conspiratie. Cica in lumea umbrelor noastre era o lucrare impotriva lor. Lucrau altii. Forte obscure unite in contra umbraretilor umblareti.
Bineinteles ca s-au organizat. Asta a bulversat un pic câmpurile noastre magnetice.
In sfârsit, firma Goda Gola ne-a promis un morman de bistari daca o sa reusim sa descifram mesajele primite din lumea umbrelor noastre.
Nu mai stiu insa ce s-o mai fi intâmplat. Eu am plecat intr-o calatorie la Polul Nord chiar pe la sfârsitul lui septembrie. Elvira Popescu m-a condus la gara.
Frumoasa si delicata femeie. S-a straduit sa plânga un pic. M-a sarutat dupa ureche.
Mi-a mângâiat daravela si mi-a soptit porcarele.
Pâna la urma am auzit ca s-ar fi maritat cu Belizarie si ca si-ar fi deschis un cabinet de stiinte oculte. Umbraretii umblareti nu si-au facut insa aparitia. A ramas asa, o povestioara plutind in aer. Dar nu are prea multa importanta. Lumea e condusa de niste prosti iar cei care s-au laudat ca vor face un transplant de creier pâna la sfârsit de secol s-au dovedit a fi niste golani si mincinosi.

Mergi la inceput

Slow Universe

by Ovidiu Bufnila

When the drops of the night sizzled on famous Magicoon's forehead, NASA recorded the first speed slowing and China was covered by a vapor, the Russians lost their submarines into a virtual bag and Magicoon the Magician declared for the first time the principle of One who multiplied Himself bewildering the secret services and taking by surprise the philosophers of the Weimar school, the president of Nepal saw his lizard growing long and turning into a magic circle and Hoba Buba, the jazz singer from the United Nations succeeded the longest octave in the music tales history, the ozone layer turned into a stargate and Barishnikoff, the first physicist in Russia, made peace with Elvin, the first physicist in America, the Gian Mora hurricane stood still in a sculptural formation stolen by the Corsican brigands, Europe broke in two following an eschatological script made up by the Jesuits, princess Margaret got lost inside a silver cloud and important members of the Tin Party found themselves arrested in a Salvadorian painting , the twilight from Malta ran in a great speed towards Borneo burning the forests of tropical, Magicoon proclaimed the Principle of the Saturation while the German physicists published the Exophysical Bulla from the Seventh Passing of the Bantuliasan comet, the whole planet started a rapid process of slowing down and the artillerists' chorus from Kursk also stood still in a minor scale, we're losing speed, the Japanese emperor would have whispered calling his secret samurai , slowly, slowly, the words spread out, the language lost its color, the statues crashed, the oceans evaporated, the satellite on duty crashed too, the first Sound of the Universe was heard from all the corners of the energetic patterns and the magnetic fields coiled up in a ball. And then the Voice of Politics was heard.

Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.

Mergi la inceput

Descantec, am o idee bestialaaaaaaaaaa!
Ovidiu

quote:
Originally posted by descintec

HEI!

D.

Mergi la inceput

Drag Administrator, am o idee bestiala!

quote:
Originally posted by desprecopii

Uram un cald Bine ai Venit unui scriitor. Este minunat sa te avem printre noi.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Ortansa, am o idee bestiala!

quote:
Originally posted by Ortansa

...citind ,aveam vocea si intonatia lui Horatiu Malaiele in cap...cam asa cred ca se citesc povestioarele astea,nu?:-)cu ton grav,jos si neted:-) Felicitari si bine ai venit!

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Qsar am o idee bestialaaaaa!
Ovidiu

quote:
Originally posted by qsar

Frumos. Multumesc.

Q
_

Te rog, poti sa renunti la diacritice?

Mergi la inceput

Cristina, am o idee bestiala!
Ovidiu

quote:
Originally posted by Cristina

Si eu iti multumesc

Cristina&Sanziana

Mergi la inceput

Alba, am o idee bestiala!
Ovidiu

quote:
Originally posted by alba

Multumim frumos... si eu am alergie la culoarea violet,insa bunicei mele Violeta, ii place culoarea asta la nebunie:-)

&
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)

Mergi la inceput

Uite si acest link:
http://www.indolink.com/Stories/Publish/s272.html

Mergi la inceput