Ce se poate face in situatia in care firma nu vrea sa imi dea banii pentru CIC( in situatia in care pentru ceilalti angajati da salariile)
Multumesc ptr raspuns
Faci cerere la firma, ai grija sa fie inregistrata, astepti raspuns in scris. In situatia in care raspunsul este negativ, faci plangere la Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti: http://www.itmbucuresti.ro/padresa.html
Si eu sunt in aceeasi situatie, ba chiar o colega a facut plangere la Camera de Munca. Inteleg ca i s-a raspuns ca firma e obligata sa plateasca in maxim 3 ani !!!!!!!!! banii restanti. Cred ca ar fi inutil sa mai fac si eu inca o plangere. Din cate stiu nu a venit nimeni de la camera de munca sau inspectioratul de munca sa vada care e situatia.
Probabil ca cel mai sigur e sa-i dai in judecata.
Cine ne poate spune cum e cu datul in judecata? Cat dureaza?
Datul in judecata al firmei este o procedura greoaie, ai nevoie de avocat, se dau termene lungi la instanta de dreptul muncii de pe langa tribunal. Totodata, nu uita ca te vei intoarce tot la aceeasi firma cand termini concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
Pai cine-i nebun sa se mai intoarca la aceeasi firma? eu una, 100% nu ma mai intorc, decizia e luata.
Din cate am auzit ti se desemneaza un avocat din oficiu, nu exista taxa de timbru, cei de la inspectoratul de munca zic ca se rezolva destul de repede.