stimulare hormonala

stimulare hormonala | Autor: steliana04

Link direct la acest mesaj

Urmare a stimularii cu clostibegyt, s-a dezvoltat un folicul de 35mm în ziua a 15-a. Testul de ovulatie facut in ziua a 11-a a iesit pozitiv. Poate cineva sâ-mi spuna cum se poate ca testul sa arate producerea ovulatiei si in realitate in ziua a 15-a folicul sa nu fie spart. In ziua a 16-a am facut un Pregnyl de 10000 unitati pentru spargerea folicului. Marimea folicului nu este prea marea, este acesta viabil la dimensiunea respectiva ?. Mai trebuie sa iau luna urmatoare clostilbegyt, având în vederea dimensiunea acestuia din luna curenta. Acum sunt in ziua 27-a, iau utrogestan din ziua 18 si temperatura a crescut dupa utrogestan, fiind mai mare decat alte dati (37,3 / 37,4 de obicei in faza luterana fiind 37.2) Este influentata temperatura de tratament . Sunt noua in forum dar va urmaresc de mult timp.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Bine ai venit in primul rand....si sedere scurta..

Prima intrebare, inainte de a lua medicamente de stimulare ai facut analizele hormonale si ti s-a demonstrat ecografic ca nu ai folicul la marime buna sau nu ai ovulatie??

Sa le i-au pe rand, cate pastile de clostybegyt ai luat pe zi?
Foliculul tau e prea mare, ce depaseste peste 28 de mm, e considerat a avea aspect chistic.
Testele pot fi influentate de medicamentele de stimulare.

Temperatura e influentata de utrogestan care e progesteron.Utrogestan e cel responsabil de curba termica si de sustinerea unei eventuale sarcini.

Stii ce ma mir eu, ca dr tau nu ti-a dat toate explicatiile astea. Sau nu le-ai intrebat?? Cand te duci luna care vine nu mai iesi din cabinet..pana nu iti raspunde la toate intrebarile,ok?Te tii scai de el...ok?

Altceva de ce mai arunci banii pe teste de ovulatie..mai ales acum cand iei medicamente de stimulare ,cand e mai simplu sa te duci la ecografie?

Daca mai ai intrebari..te astept..o sa incerc sa iti explic in masura in care am trecut si eu prin ele..ca din auzite eu nu vorbesc.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steliana04 spune:

Anis, iti multumesc pentru raspuns. Am luat 2 tb/zi clostilbegyt in zilele 3-8. Stimularea a fost recomandata in urma unei ecografii vaginale.
Dozări hormonale am făcut in urma cu aprox. 2 ani, rezultatele au fost bune insă nu+mi amintesc ca la vremea respectiva doctorul sa fi specificat zilele in care trebui facute analizele ( deci nu stiu daca au fost facute intr-una din zilele 3, 14 sau 21 ) Acum știu cand trebui facute, de cand vă urmăresc pe voi pe site am "căpătat" multe cunoștinte în domeniu.
Am mai facut si două HSG in nov. 2003(la Oradea a iesit uter bicorn si trompa dr. infundată- cu dureri ingrozitoare) si in ian.2004 (la Cluj unde a iesit totul in regula - fara dureri).
Problema mea este ca in Oradea nu am gasit un doctor care sa imi inspire incredere de accea am mers la Cluj si in doctorita de acolo am mare incredere. Pentru urmarirea foliculului nu m+am mai dus la Cluj ( am mers in Oradea) și de accea am fost foarte derutata . Am vorbit cu doctorita la telefon, mi-a spus să iau de urgenta 10000 unit. Pregnyl pentru desprinderea folicului si evitarea transformarii ac. in chist( asta in ziua a 16-a). Din ziua 18 iau utogestan vaginal 2/zi.
Astazi sunt in ziua 29 (de regula in 27 veneau rușii), ma dor ingrozitor sânii (sfarcurile), dimineața am facut un test si a iesit negativ.Temperatura a urcat azi la 37.4. Probabil ca tratamentul influențeaza rușii căci altfel nu-mi explic intârzierea si durerea de sani ( am fost nevoita sa-mi dau jos sutienul in timpul serviciului) . In luna martie cred ca voi fi aspiranta la inseminare la Cluj. In curând fac 33 ani ( si 10 si ...de casatorie).
Va doresc la toate fetele sa vi se implineasca dorintele cât mai repede, existența acestui site este o minune fara de care nu aș putea rezisa acestor incercări.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Initial creeata de steliana04

Urmare a stimularii cu clostibegyt, s-a dezvoltat un folicul de 35mm în ziua a 15-a. Testul de ovulatie facut in ziua a 11-a a iesit pozitiv. Poate cineva sâ-mi spuna cum se poate ca testul sa arate producerea ovulatiei si in realitate in ziua a 15-a folicul sa nu fie spart.

Se poate ca testul sa fie pozitiv in ziua 11 si apoi in ziua 15 foliculul sa nu se fi spart. Testele de ovulatie masoara LH-ul care incepe sa creasca inainte de ovulatie. Daca iese pozitiv inseamna ca ovulatia urmeaza nu ca s-a produs. Ca sa fie relevante trebuie sa faci mai multe teste 3-5 in zile consecutive.

anis are dreptate. mai bine mergi la eco decit sa dai bani pe teste de ovulatie.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina25 spune:

Fetelor a luat vreuna din voi clostilbegyt 2 pastile pe zi timp de 5 zile, adica tratament dublu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

De obicei se da dublu ca pastile sau chiar triplu, atunci cand nu se obtine un folicul bine dezvoltat cu doza simpla...nu e nimic spectaculos..

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by alina25

Fetelor a luat vreuna din voi clostilbegyt 2 pastile pe zi timp de 5 zile, adica tratament dublu?
anghel

eu am luat 2/zi pt ca una/zi nu a facut nimic. nu te speria, se ajunge pina la max 4/zi (200mg/zi).

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Mie imi daduse din prima 2/zi si nici nu mi-a facut monitorizare sa vada ce se intampla pe acolo. Stimularea era pentru ciclu anovulator. Asta se intampla la prima stimulare, in Romania, acum cativa ani buni.

In Canada la fel, tot 2/zi,doar ca medicamentul se chema "serophene" in loc de clostylbegit, dar contine acelasi lucru. Acum aveam ciclul ovulator, dar stimularea era pentru inseminare artificiala.

Deci e ceva usual. Cred ca totusi trebuie facuta monitorizare la eco.

Gabela

Mergi la inceput