Aici, in Olanda

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Uite, am copiat mai jos, de pe site. Se pare ca atunci cand incepe procedurile pt MVV pentru tine, trebuie sa includa si copilul.

Your family member will need the following documents:

A valid passport.
If married: a notarised marriage certificate. If necessary, translated into English, Dutch, German or French by a sworn translator.
For children:
- if needed, any relevant custody documents., translated into English, Dutch, German or French by a sworn translator.
- notarised birthcertificate. If necessary, translated into English, Dutch, German or French by a sworn translator.
Other family members: notarised documents which show the family relationship. If necessary, translated into English, Dutch, German or French by a sworn translator.
If you satisfy the conditions and you have all the documents, then you can begin the procedure.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina-lovina spune:

Ancuta iti multumesc pentru informatii dar ce nu iteleg eu este faptul ca eu deja am mvv si drept de sedere si tot tacimul dar de ce este nevoie si pentru Obi daca eu deja le am sunt la cel de-al doilea permis de rezidenta in curind iar tatal acum sotul meu e cetatean olandez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Corina... e tampit dar asa e... Sunt suspiciosi!
Fetita mea s-a nascut in afara Olandei si cum eu si sotul meu nu aveam acelasi nume...la gemeente au crezut ca nu suntem casatoriti si ne-am invartit tot pe loc, pe loc pana ne-am lamurit ce doreau.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Corina, atunci, daca tu ai permis de rezidenta, trebuie facut pentru Obi special. E exact aceeasi procedura. De ce? Daca ma gandesc logic, au dreptate. Cum nu este nascut intr-o casatorie, si nu a fost declarat inainte de nastere, pot exista suspiciuni, cum ca n-ar fi al sotului tau. Din punct de vedere legal, ei nu au nici o dovada ca tatal copilului este sotul tau. Si din cauza asta nu primeste cetatenie. Regula cu declaratul copilului inainte de nastere cred ca este doar aici. Chiar si cu o zi inainte de nastere e suficient. Noi cand am aflat de asta am fost in Romania, sa obtin apostile, etc, acolo ne-am casatorit si cand ne-am intors am fost sa declare copilul. Si-au zis ca nu mai e cazul daca suntem casatoriti.

Deci, se pare ca va trebui sa incepeti toata procedura si pentru micutul Obi. Incercati totusi sa faceti o cerere la primarie, eu stiu, sa explicat situatia, ca nu ati stiut, etc, poate se rezolva ceva.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina-lovina spune:

Ancuta eu inteleg ce spui dar se poate demonstra foarte usor ca e copilul sotului meu prin test de paternitate iar in momentrul cind mi-am inregistrat parteneriatul la gemente eu eram deja insarcinata si cu toate astea nu ne-a anuntat nimeni ce sa facem.Iti dai seama ca trebuie sa fac ceva pentru Obi nu il pot lasa asa saracutul dar totusi eu tot incerc sa caut o portita poate poate.Oricum multumesc mult de tot!Corina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Buna fetelor,

Corina, eu nu te pot ajuta cu sugestii, nu cunosc procedurile. Insa de cite ori am sunat la ambasada mi s-a raspuns prompt si cu amabilitate, poate merita sa mai incerci? Inteleg ca vrei sa il inregistrezi cu dubla cetatenie?

Cum merge cu olandeza Ancuta? Uite aici un site interesant, cu ceva teste si informatii despre limba olandeza www.directdutch.nl

Intreba cineva despre metodele dupa care se invata... eu am folosit Nieuwe Buren la inburgeringscursus si mi s-a parut bun, puteam sa iau CD-urile acasa si sa exersez linistita...

Voi nu aveti probleme cu schimbarea de temperatura? Eu am prins o raceala teribila, si tot ce primesc de la huisarts e un sfat binevoitor: neem aspirine, thee, blijf rustig, het gaat wel over.... hmmm....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Buna fetelor!
Iris, pana sa raspunda Ancuta iti multumesc eu pentru site, acum am terminat testul si m-am mai binedispus, am facut 91% ceea e ce mai bine decat ma asteptam. Acum cateva zile am avut o crizuta pe tema limbii olandeze, am inceput sa ma gandesc cat as fi putut invata cand eram inca in Romania si cat mi-ar fi folosit acum, si cum am pierdut timp degeaba...
Acum asta e, cu burta pe carte!
Plus ca sunt in cautare de job si asta nu prea ma binedispune, mai e si vremea....
Iris, sanatate!Sa te faci bine...Eu am biciclat ieri prin ploaie, asa ca azi ma cam doare gatul, sper sa nu racesc.
Ma duc sa mai dau un test!:-)

Mergi la inceput

Vad ca e cam pustiu pe aici...

Eu am insa citeva subiecte de discutie...sunt curioasa, ati fost la vreo nunta olandeza vreodata? Si nu imi spuneti ca ati fost la nunta voastra.... doar daca ati sarbatorit-o aici, in stil olandez....

Eu am fost la citeva nunti olandeze aici... mi-a placut, desi sunt altfel decit nuntile romanesti. Cu mincarea si bautura sunt mai...economi, insa se danseaza pe rupte si, partea care imi place mie cel mai mult, se fac mici scenete, se cinta, pentru miri... noi acum ne pregatim pentru nunta unor prieteni, in mai, si pregatim niste melodii... cu chitari, repetitii, e treaba serioasa...Sunt curioasa daca o sa faca cineva si cuplete, de obicei subiectele sunt legate de miri, o intimplare din viata lor, cum s-au intilnit, etc... sotul meu e ceremoniemeester, asa ca are serios de lucru !

Inca ceva ce imi place la nuntile olandeze e ca sunt mici, intime, si se invita doar pe cine vrei, nu pe cine trebuie....imi amintesc cind trebuia sa tai eu lista alor mei, si ca pina la urma tati meu a mai comandat invitatii, si le-a trimis pe ascuns de mine.... ca doar nu putea sa isi lase prietenii neinvitati !!!!! Ufff..... Oricum au fost discutii pentru ca am avut o nunta prea mica (100 persoane... )

Nuntile romanesti insa sunt taaaaaaaaaare apreciate in Olanda...din experienta mea... la voi cum a fost?

kusjes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Hei Iris, vad ca bantui pe forum, ca si mineDesi ar trebui sa bantui pe la uitzendbureaus, dar n-am nici un chef....
Eu nu am fost la o nunta (desi ma intereseaza tare subiectul, rade Onne tot timpul de mine ca imi sucesc gatul daca e vreo nunta pe strada..)dar am fost la un fel de nunta: o matusa a implinit 50 de ani, si partenerul ei la fel. Ei sunt impreuna de mult, dar nu s-au casatorit ca ea ar fi cam la a treia casatorie si nu mai vrea. Asa ca la ziua lor au organizat o petrecere ca sa isi oficializeze si relatia. A fost tare fain, si cu scenete si tot tacamul...Lumea imbracata casual, doar eu si familia sotului/partenerului imbracati mai de ocazie (ei sunt indonezieni la origine, dar ca majoritatea total integrati).
In alta ordine de idei, incep sa ma gandesc ca daca merg in Romania in aprilie ar cam trebui sa incep sa organizez propria nunta!Deja ma gandesc cum o sa fie, am incercat sa trag de limba toti prietenii sa vad la ce sa ma astept cu scenetele, ca stiu eu cum e cu umorul ironic la olandezi...hmm...desi sunt in dilema, ca si daca fac scentele in engleza, tot nu o sa intelega (toata)lumea in Bucuresti.
Hai ca m-ai facut sa visez un picut

Mergi la inceput

Rukki, te casatoresti in curind??? ce frumos ! iti doresc din suflet multa fericire !

Vin multi olandezi la nunta voastra? Vor fi cu siguranta incintati de Romania si de nunta... si nu m-ar mira daca ar cinta ceva si in romaneste, la noi la nunta asa au facut....

Cred ca intre timp ati auzit si voi ca a murit printesa Juliana. Eu nu stiam prea multe despre ea, insa Ma si Pa o admirau foarte mult, si la fel fratele sotului meu, care isi mai aduce aminte de ea ca regina. Cum ultimii ani nu a aparut in public, presupun ca nici voi nu stiti prea multe despre ea...am aici un link despre ea http://members.home.nl/pushkar/Juliana.html

Am inteles, din povestile familiei, ca a fost o femeie foarte modesta, si iubita de olandezi (ma rog, asta nu e noutate, ei sunt in general mindri de casa lor regala)... m-am uitat si eu azi la niste documentare despre viata ei si m-a impresionat, mai ales momentul in care a anuntat logodna actualei regine cu Klaus, la doar 20 ani dupa razboi nu ii era usor sa anunte ca viitoarea regina s-a indragostit de un neamt. Pina la urma Klaus a cucerit inimile olandezilor si a ajuns sa fie preferatul lor in familia regala.

Ca sa nu va aduc doar vesti triste, azi am fost si in vizita saptaminala la Oma, bunica sotului meu, care are 88 ani.... si ea urmarea interesata documentarele despre printesa Juliana, si la un moment dat mi-a zis: saraca, uite ca nu era asa de batrina si s-a dus... eu: Oma, Juliana avea aproape 95 ani.... si oma noastra draga: da, dar mai putea trai citiva ani, nu?

Si la voi bate vintul asa de tare?

va imbratisez

Mergi la inceput