Aici, in Olanda
Raspunsuri - Pagina 7
gabrianah spune:
servus fetelor!haadeti, va rog si eu frumos sa ii scrieti lui monicaa , ca si pe mine ma intereseaza !
am fost toamna trecuta in vacanta la mare in olanda ( callantsoog), si mi-a placut enorm zona aia,oamenii de acolo si tara voastra in general.am venit inapoi indragostita de olanda.
de atunci, am mai tras o fuga pina in Eindhoven si am intrat in primul "albert hein? asa se zice??" de unde mi-am facut provizii de tot felul de Vla si brinza originala yammi, yammi.
Acuma , spuneti-mi si mie despre lalele, tare as vrea sa venim un weekend sa le vedem. este ceva oras anume unde se tine ceva festival?si cind infloresc?
Ana si Nathan cel nazdravan
ancuta06 spune:
Gabrianah, daca te uiti la subiectul Amsterdam, vei vedea ca a scris una din fete ceva de flori.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
Iris2002 spune:
Buna fetelor,
Monicaa, mii de scuze, nu iti vazusem primul mesaj.... am inteles ca te intereseaza un loc in natura... daca iti place sa te plimbi prin padure, sa mergi cu bicicleta, poti sa mergi la Veluwe. E o zona impadurita, superba, si sunt si multe bungalowparcs, e situata in estul Olandei, noi am fost de citeva ori citeva zile cu familia (cind Ma si Pa au implinit 45 ani de la casatorie, si cind cumnata mea si-a aniversat 25 de ani de cind il cunoaste pe sotul ei)... sunt casute foarte dragute, cu 3-4 dormitoare, sunt si citeva piscine, si e in padure.... veveritele iti vin la geam dimineata !!!!!!
De acolo poti face excursii la Apeldoorn, poti vizita castelul unde sunt inca, cred, in expozitie, rochiile de mireasa ale reginelor Olandeze din ultimii 150 ani (cam asa)...
Uite aici un link cu vakantieparken in Olanda: http://www.recreatief.nl/Vakantieparken/
(e in olandeza, dar presupun ca intelegi, din germana. Daca nu, feel free to ask)
Ana, presupun ca ceea ce vrei sa vezi tu e Keukenhof. Uite, am gasit un site in engleza: http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g188597-d195228-Reviews-Keukenhof-Lisse_Noord_Holland.html
Cel mai bun link e www.keukenhof.nl, insa nu stiu de ce nu reactioneaza acum.
Daca insa cauti pe paginile germane de turism keukenhof, vei gasi cu siguranta informatii suficiente...
Am o prietena in Germania care e absolut fascinata de Texel, merge in fiecare an o saptamina. E o insula foarte populara, eu nu am fost inca, insa ea are doar vorbe bune despre vacantele petrecute acolo.
Ma mai gindesc la alte sugestii, o sa il intreb pe olandezutul meu, dar e la cumparaturi acum (singur, ca eu am un pic de gripa)...
un weekend frumos va doresc !
gabrianah spune:
draga iris, mersi frumos!!!!!!
am reusit si sa deschid site-urile si e foarte frumos !
si niste prieteni de-ai nostri de aici tot in Texel merg de ani de zile in vacanta, si stau 3 saptamini de fiecare data. si noi ne gindim sa mergem. o saptamina ni s-a parut asa putin, abia ne-am obisnuit , ca o trebuit sa ne apucam de impachetat!
ancuta, mersi de raspuns, merg acuma sa citesc.
sa aveti un weekned frumos si relaxant!
ana
corina-lovina spune:
Buna fetelor!Ma bucur ca in sfirsit cineva s-a gondit sa deschida un subiect numai pentru cele din Olanda.Ma numesc Corina si locuiesc in Eindhoven de un an si ceva si am un baietel Obi de trei luni.Chiar daca nu prea ma omor cu scrisul pe forum va citesc cu sufletul la gura tot timpul.Acum ca vine primavara poate fetele din Eindhoven ne putem intilnii si iesim cu bebeii la o plimbarica.Va pup si tot straks!
ancuta06 spune:
Buna Corina,
sa-ti traiasca micutul Obi!
danab spune:
Hallo, hallo!
Ce faceti fetele? N-am mai "trecut" de ceva timp pe aici, sunt foarte ocupata. De trei ori pe saptamana merg la scoala de olandeza, o data la aerobic si ma intalnesc cu o tipa cu care vorbesc olandeza iar miercurea cand n-am activitate extra casa, tre' sa imbaiem copilu' si alte chestiuni gospodaresti.
Weekendul in general cu musafiri sau vizite, abia am timp sa mai arunc un ochi intr-o carte de olandeza.
Vorbeati de carti, uitatul la televizor... Eu nu ma uit aproape deloc la televizor, nu-mi place, prefer sa citesc pe internet ceea ce ma intereseaza. Stiu ca mi-ar fi de mare folos pentru insusirea limbii uitatul la Tv dar nu ma pasioneza deloc! In olandeza citesc deocamdata doar cartile de scoala si n-am timp sa le citesc pe toate atat de multe am. M-am uitat pe site-ul dat de una din fete cu Kabouter, eu una inca nu am vazut aceste carti aici, mi se par tare dragute, mi-am propus sa ma uit cu atentie intr-un boekwinkel data viitoare cand ies la cumparaturi.
Fetele, cand se face cald afara si totul e inverzit cred ca ar fi o idee buna sa ne intalnim. Daca celor care stati departe de Haga nu vi se pare o idee buna cea cu bicicleta, atunci ne putem intalni la malul marii la o pizza si o bere.
Va las acum, ma cheama datoria. Va pup si va doresc o saptamana cat mai usoara!
Bun venit noilor fete!
Dana
ancuta06 spune:
Dana, dar tu esti plina de activitati. Bravo tie!
Eu nu fac mare lucru in general. Sunt fericita cand am ocazia sa ies din casa, pana si la supermarket. Fara motiv nu ies, acum, ca e frig.
Ma straduiesc si eu sa invat olandeza, ma voi duce si la cursurile organizate de ei cand va fi cazul. Pana atunci, invat singura, si cu ajutorul unei profesoare, o data pe saptamana, incepand de saptamana asta. Sper sa imi fie mai usor.
Rukki spune:
Fetelor...
Vad ca majoritatea sunteti cu bebici si nu lucrati, dar daca sunteti si din cele cu job (Iris?) cum a fost la inceput in Olanda, din punctul asta de vedere? Care a fost traseul vostru profesional, dar de la inceput? Sunt tare curioasa...V-ati angajat prima data prin solicitari sau printr-un uitzendbureau? Si cat de bine vorbeati olandeza la primul job?
Eu sunt franta acum, toata ziua am batut A'damul, am intrat in cateva uitzendbureau's...Nu cu mult succes, majoritatea iti cer ca nivelul de olandeza sa fie "uitstekend":-( In fine, in cele din urma am 2 oferte, una e super, dar sa vad daca iese ceva.
Dana, dupa ce carti inveti tu? imi cer scuze daca ai mai zis, dar faci cursul la stat (ROC) sau altul?
Alta intrebare: ce program aveti lunea viitoare? Ca eu ma gandesc/sper ca in ritmul asta sa ma angajez in curand si poate nu mai am timp, si ma gandeam ca poate trag o fuga pana in Haga, ca nu am mai fost de mult si vremea e frumoasa...Poate o conving si pe Ancuta (nu?) si venim impreuna, si ne vedem mai multe..Ce parere aveti?
In alta ordine de idei si vorbind despre kabouteri, mi-am pus cateva poze de la carnaval cu Ruxi-kabouter la album, puteti sa le vedeti!
Ma duc ca ma asteapta prietenul (Onne il cheama, ca prietenul parca e prea impersonal), si-a luat liber azi sa vina cu mine, ca nu imi venea sa ma duc singura. Va pup si spuneti-mi ce credeti de luni?