Aici, in Olanda
Raspunsuri - Pagina 5
Rukki spune:
Multumesc, Ancuta!
Fetele, aveam ieri seara o discutie despre invatarea limbii olandeze si cat de util este sa urmaresti emisiuni TV in olandeza pentru asta, si ma gandeam sa va intreb...voi cam ce emisiuni urmariti? As vrea si eu sa gasesc niste emisiuni amuzante, sa-mi faca placere sa ma uit si sa stiu ca si invat ceva din asta, dar nu prea sunt la curent cu programele olandeze...Ceva recomandari, o emisiune interesanta pe care o urmariti frecvent?
Cleomax spune:
salutare fetelor olandezelor,
citindu-va, mi-am amintit cu drag de amsterdam, oras prietenos si plin de viata.
mi-a placut foarte mult "haaring" luat pe strada de la o dugheana, salivez numai gandindu-ma la el.
am o intrebare: la o parfumerie fiind, imi povestea vanzatoarea de un parfum tipic a-dam-ului, stie careva dintre voi cum il cheama?
slakje spune:
ancutza foarte dragutz bebelusul tau.
sa va ajute dumnezeu sa-l aveti sanatos si sa fiti fericiti sa aveti parte numai de bucurii de la el.
Lena la fel fetitza ta freia :).e o scumpa.
eu inca nu am copii, nici nu as putea, noi 2 suntem mai mult pe drumuri ca tiganii :), dar in 2 ani ma gandesc sa fac si eu unul.
ancutza am citit ce ai scris in caracterizarea ta.
mi-ar place sa ne vedem poate sa devenim prietene.eu duc tare lipsa de prieteni in olanda.ar fi frumos.
ancuta06 spune:
Vai, Slakje, mersi pt complimente.
M-am uitat pe harta sa vad unde e Oss, din pacate e departe rau de mine, ca eu stau in Almere. Sigur ca ne putem vedea, numai sa stabilim cum facem.
Pupici tuturor
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
AC spune:
Si mie imi place bicicleta... Am biciclat si ca burticuta rotunjoara de tot spre stressul familiei:):)! M-am simtit foarte smechera cand mi-am convins pe atunci doar prietenul, sa ne tinem de mana bicicland! Si ploua usor mocaneste!
Iar cat despre citit...recomand tuturor cu bebe si fara, la categoria incepatori...povesti cu Jip si Janeke! Le-ati citit? Unele sunt tare caraghioase, dar mie imi plac.
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
Iris2002 spune:
Goede morgen,
Eu sunt probabil singura care la ora asta e deja la servici....
Rukki (noi ne stim, asa-i? trebuie sa iti scriu zilele acestea), si eu cred ca daca urmaresti emisiuni olandeze reusesti sa inveti mai repede limba. Eu ma uitam (si inca ma uit) la Peter R. de Vries, la emisiuni de pe Discovery (sunt si in olandeza o gramada) sau la Baantjer. Am o prietena care se uita zilnic la Onderweg naar morgen si Vrienden voor het leven, eu am tradus soaps in Romania si kan niet meer zo goed tegen.... dar e o sugestie. Succes cu solicitatul !
een fijne dag toegewenst !
Rukki spune:
Buna fetelor!
AC, am mai citit pe un forum cum povestea cineva ca a invatat olandeza citindu-i fetitei lui povesti din Jip si Janeke! Poate ar trebui sa incep si eu, desi n-am cui sa citesc, poate eventual prietenului meu seara, inainte de culcare!, dar ma indoiesc ca ar fi tare entuziast...Eu incepusem sa citesc la un moment dat o carticica de copii, Kabouterliefde...Mi-a placut la nebunie, aproape am invatat-o pe dinafara! Sunt tare dragute, va recomand celor cu copilasi...
Iris, multumesc mult de sugestii! O sa incerc sa ma uit...Ca de scris pot sa scriu, cu limba vorbita am eu o problema.
Mai veniti la povestit fetelor, pe unde sunteti? Povestiti despre orasele voastre, despre ce va mai vine in minte...Si sper ca ideea cu intalnitul pe plaja ramane valabila!
AC spune:
Buna Rukki,
cred ca eu ziceam cum am mai invatat ceva cu Jip si Janeke.. cat despre Kabouters.. sunt multe daca vreti. Mie imi plac : Kabouter spelletjes; Kabouter muziek ; Kabouters reizen; Kabouters feesten;
Kabouters werken; Kabouter vriendjes...... de Rien Poortvliet.
Si eu sunt cam nesigura pe vorbit, desi cica tin niste seminarii in olandeza. Saracii studenti.
Pe langa astra eu m-am ajutat mult cu un program numit Euroglot care are inclusiv cd-uri cu pronuntia corecta. Si e un fel de dictionar care traduce in cateva limbi din UE si are si optiuni de vocabular si sensuri multiple. Era instalat automat de univ. pe computer.
Altfel...eu sunt din Eindhoven, care e un oras cam industrial, mic si plicticos, dar linistit si plin de parcuri... taman bun pentru bebe.
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
ancuta06 spune:
Fetelor, azi nu am chef de scris. AC, cu povestile alea, marturisesc ca nu am idee despre ce vorbesti
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family