Luptand cu birocratii
Raspunsuri - Pagina 3
adelina spune:
Cand am postat povestea lui CRisti pe desprecopii nu m-am asteptat sa gasesc atata iubire, atata dragoste si dorinta de a ajuta cata am gasit aici. Speram doar sa apara de undeva un doctor miraculos care sa spuna: "eu stiu cum se face bine copilul asta" si chiar sa o faca. Ce am gasit aici a fost mult, mult peste asteptarile mele si va multumesc! Uneori, insa, cele mai bune intentii pot face rau. Poate am fost mai mult decat naiva cand am postat aici multe lucruri despre situatia lui Cristi fara sa ma gandesc ca pot fi folosite impotriva mea. Recunosc ca am fost naiva si deja am platit pentru asta. Mirela, informatiile de pe acest site apartin site-ului, iar cei de la Ziarul au copiat discutiile noastre! Nu doar postul, ci au luat din discutiile noastre. Cristi avea de suferit destul din faptul ca e un copil abandonat. Acum l-au facut si copil de prostituata. poate va trai ani multi, poate ca odata informatia asta va iesi la lumina. Au publicat "declaratiile" mele fara ca macar sa fi stat de vorba cu mine. Am gresit in naivitatea mea, dar nu mai pot sa fac asta. De aceea nu am mai publicat toate informatiile pe site. Pentru ca e public!
Nu am nimic impotriva presei daca mesajul este de a face bine. De a strange fonduri. dar nu vreau scandal! Adriana a expus cum nu se poate mai bine toata situatia. Nici eu n-as fi putut sa o spun mai bine. Cu mentiunea ca pentru Cristi ma tem cel mai tare. Mie nu are ce sa mi se intample. Nici celor din presa, nici medicilor. DAR EL DEPINDE INCA DE MEDICI! Si deja are de suferit. Nu pot sa spun mai mult pentru ca din nou nu stiu cine citeste. Dar credeti-ma, deja are de suferit. Am mai spus-o de multe ori pe site si chiar am primit reprosuri. Acum nu ma intereseaza situatia lui legala. Poate nu inteleg lucrurile bine, dar acum vreau sa traiasca. Atat!
Si ca o incununare a tot, azi, timp de o jumatate de ora am ascultat docila declaratiile pe care un doctor le dadea presei in legatura cu starea lui. Si se terminau cam asa. "N-are nici o sansa!!!!!!!!!!!!... va interveni curand decesul" Si putin in spatele acestui medic era patutul lui CRisti cu Cristi adormit in el. Si dormea atat de dulce si poate visa ceva in timp ce i se citea condamnarea la moarte.
Eu nu sunt parinte. Cred ca voi intelegeti mai bine ce am simtit!!!!
Adelina
quote:
Originally posted by desprecopii
draga Adelina,
Ca si alte mii de ochi dar mai ales suflete - urmaresc si eu desfasurarea acestei dovezi masive de simpatie si compasiune a comunitatii Desprecopii.com. Pentru Cristi.
Soarta si imaginea lui Cristi ne-a impresionat sincer. De fapt, nu gresesc daca spun ca ne-a ramas in suflet. Ca parinti si viitori parinti, plini de dragoste si emotie, aceasta 'adunatura virtuala' a decis ca putem face o mica diferenta. Nu cred ca exagerez declarandu-ti ca energia pusa in miscare este absolut remarcabila. Nemaiintilnita pe un site de limba romana.
Imi fac insa datoria de a-ti spune ca ultima ta reactie a fost descurajatoare. La mesajul tau initial 'Luptand cu birocratii' am senzatia ca personajele s-au schimbat. Sa il re-numim 'Luptand cu Adelina"?
draga Adelina, odata ce ti-ai deschis sufletul pe acest forum, odata ce ne-ai cerut ajutorul, noi gandim ca e de datoria ta sa mergi mai departe. Pentru noi - tu esti mamica lui Cristi - iar noi ramanen niste matusi si unchi care se gandesc in fiecare zi la Cristi.
Dar - ca sa fiu sincera pina la capat, ora ta de somn in minus este mai putin relevanta decit inima lui Cristi. Adevarul este ca o mama nu mai tine cont de orele nedormite - insa este determinata sa faca orice pentru viata copilului sau.
Pe de alta parte, eu personal nu inteleg aceasta rezerva vizavi de presa. Asta cu atit mai mult cu cit noi consideram ca blondutul Cristi are o sansa doar daca cazul se mediatizeaza si de undeva va veni un ajutor masiv. Si acum te intreb direct: daca nu vrei mediatizare - ce alte sperante mai ai? Oricit de mult am dori - nu cred totusi ca Dumnezeu e membru pe acest forum.
Te rog sa reflectezi la cuvintele mele (noastre). Noi - aici ca administratori - avem responsabilitatea de a fi sinceri cu tine si de a rosti lucrurile asa cum sunt. Avem aceasta responsabilitate in numele marii familii Desprecopii.com
iti multumim pentru atentie. Hai sa gandim constructiv si sa actionam in interesul lui Cristi. Atunci cind sansa lui de o viata normala va creste - vom putea sa re-evaluam. Nu lua acest mesaj drept un atac - nu cred ca avem dreptul de a ne impiedica de scheletul ego-ului personal.
cu prietenie,
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
adelina spune:
Am scris mai sus ca acum nu ma intereseaza situatia lui legala si poate iar provoc alte discutii. Era un raspuns la postul Adrianei care spunea ca acum mai importanta este sanatatea lui. Am vrut sa-i confirm ca asta cred si eu: ca acum mai important decat sa fie adoptat de mine este sa se faca bine. Nu inseamna ca nu vreau sa fie al meu. Doar ca acum este mai importanta sanatatea lui. daca cineva mi-ar spune ca pentru ca el sa traiasca ar trebui sa il adopte altcineva sau ca ar trebui sa nu il adopte nimeni, as accepta fericita! Nu vreau decat sa traiasca fericit, sa aiba viata unui copil normal.
Adelina
adrianangi spune:
Adelina,
Ce ai vrut sa spuna acel doctor care dadea declaratii presei: "ne declaram impotenti profesional in acest caz, poate americanii, mai tari si mai sufletisti decit noi vor reusi sa-l salveze"? El a incercat sa justifice cumva lunga suferinta a micutului. Ca a facut-o fara menajamente, ca un medic veterinar (pardon, sunt unii care pling linga un caine aflat in suferinta), asta va observa orice om intreg la minte... Nu pune la suflet vorbele unuia care n-are suflet! Numai Dumnezeu stie cit traieste fiecare, nu un om cu halat alb pe el da decrete in directia asta!
Fii puternica in continuare, Cristi va fi salvat! Si-o sa-i dai cu tifla acestui birocrat cu ecuson de medic...
"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau
ruxi spune:
Adelina, stiu ca-ti este tare greu. Cand am citit ce-ai scris ca declara medicii, m-a bufnit iar plansul. Nu se poate, Cristi trebuie sa fie salvat!
Acum referitor la mesajele de sus, cred ca au fost niste confuzii. Fetele, cand spuneau campanie de presa, eu cred ca se refereau la faptul ca asa poate afla mai multa lume, si astfel sunt sanse sa se stranga mai repede banii. Nu cred ca se refereau la scandal in presa impotriva medicilor, sau a mai stiu eu cui. Din acest punct de vedere sunt de acord cu faptul ca o astfel de suma nu o putem strange doar noi cei de aici de pe "desprecopii" si ca, cu cat afla mai multa lume despre acest ingeras si starea lui, cu atat e mai probabil sa apara de undeva cineva cu o suma mai mare de bani.
Cat despre faptul ca nu mai poti publica informatii despre starea lui aici pe forum, pentru ca cine stie cine mai citeste, atunci trimite tu pe mail, informatiile de care e nevoie, fetelor care tin legatura cu diverse institutii medicale din lume si la fel si celor care au promisiuni de publicare in publicatii din alte tari, pentru a putea grabi strangerea fondurilor necesare.
Eu tot sper ca micutul Cristi va fi salvat. Ma rog cu toata puterea pentru asta.
Multa putere Adelina si noroc.
P.S.: am trimis ieri pentru Cristi un pachetel pe adresa spitalului, la dr.Mihaela Dascalu, sper sa ajunga pana la ziua lui.
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 6 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
lily spune:
Adelina
Am inceput sa citesc rindurile tale - cum l-ai cunoscut pe Cristi, cum v-ati imprietenit, cum ai inceput sa tii la el si el la tine si faptul ca desi e doar un copil are o boala extrem de grava din nastere - o malformatie si m-am ingrozit !!!
De ce nu putem face nimic atunci cind e nevoie, de ce trebuie sa asteptam, sa depindem de altii, de ce viata noastra i-a o turnura dramatica si totusi gasim puterea sa ne luptam pentru ceea ce e al nostru sau vrem ca aceia pe care ii iubim sa traiasca pur si simplu !!!
Spui ca "cele mai bune intentii pot face rau" si cred ca ai dreptate deoarece intentiile sint greu de pus in practica , sint greu de dovedit altora, desi intentiile bune ne insufletesc , nu le putem aplica mereu cu rezultate bune.
Nu cred ca vrea cineva scandal -e adevarat ca o "campanie agresiva de presa" poate parea asa, dar agresivitatea cred ca ar presupune doar captarea atentiei, bunavointei, intelegerii acestui caz al unui copil bolnav grav care are o mare nevoie de sustinere morala, sufleteasca, dar si financiara. Nu cred ca medicii ar putea gindi sau ar putea face rau intentionat unui biet copil, unui suflet nevinovat . Faptul ca ei declara ca nu pot face nimic arata doar neputinta omului in lupta cu boala, arata ca medicina romana desi a dat atitea nume stralucite nu mai e ce a fost, nu mai sint bani , nu mai sint medicamente, nu mai exista aparatura medicala performanta caci se invecheste si din nefericire nu mai sint fonduri pentru a fi cumparata alta noua . S-au schimbat "n" ministrii, secretari de stat, directori in Sanatate, dar medicii si bolnavii au trebuit sa se descurce , sa traiasca, sa se puna pe picioare fara sa ii mai pese cuiva cum au reusit sau sa se intrebe : cum sa rezolvam criza din sanatate?? Ca putem sa ne lipsim de multe, dar nu si de sanatate !!!
Fiecare din noi care am daruit ceva -un gind bun, un cuvint de incurajare, o rugaciune din inima,o scrisoare sau un e-mail la un spital, catre autoritati, etc., o suma modesta de lei sau alte valute am facut-o in ideea ca un copil va avea un viitor mai bun , in speranta unei vieti sanatoase la fel ca orice alt copil mai norocos, in ciuda sortii vitrege pe care micutul Cristi a avut-o pina acum.
Lia spune:
quote:
Originally posted by adelina
Am scris mai sus ca acum nu ma intereseaza situatia lui legala si poate iar provoc alte discutii. Era un raspuns la postul Adrianei care spunea ca acum mai importanta este sanatatea lui. Am vrut sa-i confirm ca asta cred si eu: ca acum mai important decat sa fie adoptat de mine este sa se faca bine. Nu inseamna ca nu vreau sa fie al meu. Doar ca acum este mai importanta sanatatea lui. daca cineva mi-ar spune ca pentru ca el sa traiasca ar trebui sa il adopte altcineva sau ca ar trebui sa nu il adopte nimeni, as accepta fericita! Nu vreau decat sa traiasca fericit, sa aiba viata unui copil normal.
Adelina
Draga Adelina,
Dupa ce am citit postarea pe care am citat-o mai sus,fara pretentia de a-ti "servi" sfaturi intelepte si fara a astepta vreun raspuns,te rog sa gandesti la doua lucruri doar...
1.daca situatia legala a acestui copil va ramane neschimbata,pana si acceptul pentru o eventuala operatie chirurgicala ar putea fi un lucru imposibil de obtinut.
2. am convingerea ca un copil nu poate trai fericit intr-un spital(adevarat ca-n cazul de fata Cristi nu cunoaste altfel de viata:((((,dar daca ar avea sansa sa traiasca o perioada intr-o familie normala,ma-ndoiesc ca s-ar bucura de o eventuala perspectiva de a locui din nou in spital).
Numai bine iti doresc!
m34 spune:
Astazi am vorbit cu Cristi Multumesc Adelina
Sa stii ca aici sunt intr-adevar oameni minunati, cu suflet mare, eu mi-am dat seama de acest lucru inca de la inceput, de cand am venit pe acest site si de multe ori dupa aceea.
Dincolo de vorbele reci ale doctorilor care ridica din umeri care isi declina competenta fata de Cristi ar trebui ca noi sa vedem limitele lor "tehnice" dar si ei, o data ce isi recunosc aceste lmite, sa ii lase pe cei care sunt convinsi ca exista totusi o cale de rezolvare pentru Cristi sa urmeze acea cale.
Noi continuam sa credem cu tarie alaturi de tine, Adelina, ca exista o sansa pentru Cristi, el TREBUIE sa se faca bine, sa ramana printre noi si sa isi urmeze viata ca orice copilas, sanatos si fericit, alaturi de o mama iubitoare
Aurelia spune:
ruximi-ai mers la suflet si ai spus mai mult decit aveam eu de spus!
Am citit totul cu sufletul la gura ........si Adelina te rog sa ma crezi ca-ti spun cu lacrimi in ochi ca daca nu-mi transmiti chiar si pe mail starea lui de sanatate sit tot ce spun de vineri incoace ca am nevoie ca sa facem cunoscut cazul pe un site francez eu nu pot sa mai fac NIMIC,azi am obtinut un numar de telefon al unui doctor din spital de la sectia cardiologie si el mi-a promis ca se intereseaza si ma tine la curent cu starea lui de sanatate dar am si eu limitele mele nu-mi permit sa dau telefoane in rominia in fiecare zi ,te rog sa ma crezi ca asta nu pot !traim trei persoane pe un salariu si cu o rata imensa la casa ,pot sa fac munca patriotica ,pot sa las treburile casei balta si sa lucrez pe internet ,asta-i singurul lux ce mi-l permit internetul nelimitat ,se pot face multe si numai cu atit ,sincer eu la ora actuala nu stiu daca sa mai astept s-au sa las totul balta!Cu parere de rau .......
Aura&Luca,2 ani!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538
Anamaria-Livia spune:
Adelina, fii tare, nu te las influentata de vorbele unora sau altora. Ce zic medici romāni,deja nu ar mai treebui sa conteze, daca ar fi fost in stare sa faca ceva, ar fi facut pāna acum e clar cu nu pot.
Noi toti/toate de aici ne rugam cu credinta, ca pentru copii nostri, nu se poate sa nu rezolvam nimic.
Anamaria si bb Andutzu
roxanak spune:
Draga Adelina,
acum cateva minute am vazut inregistrarea Observatorului cu reportajul despre Cristi. Mi-au dat lacrimile cand v-am vazut pe tine si pe Crsti. Te rog nu te lasa prada vorbelor diferitilor medici sau a presei si fii tare pentru puiutul de om pe care il tineai cu atata dragoste in brate. Merita sa lupti mai departe si meriti tot respectul nostru. Multi oameni cu suflet sunt alaturi de tine si chiar daca vorbele tale au fost folosite in sensul rau, nu te asa influentata. Oamenii au gura ca sa vorbeasca, asa ca lasa-i sa vorbeasca si gandeste-te la Cristi cand auzi vorbe care te supara. Stiu ca iti este greu din cauza birocratiei, dar fiecare zid are si o portita sau o fisura, asa ca trebuie sa existe speranta.
Pentru mine esti un om extraordinar si meriti tot respectul. Sa ai parte de multe bucurii in viata si mai ales de sanatate pentru tine si Cristi.
Te pup si ma gandesc foarte des la tine si la Cristi