Stat de plata pentru conc. de maternitate

Stat de plata pentru conc. de maternitate | Autor: LauraFlo

Link direct la acest mesaj

Stiu ca cei in cauza Marius si Liviu au m-ai raspuns la astfel de intrebari, dar va rog din suflet sa-mi raspunde-ti si mie. Care sunt retinerile pt conc. de maternitate si pt cel de crestere a copilului, precum si obligatiile unitatii. Daca nu este prea mult, legile si art. cf. carora se aplica. De exemplu ambele nu se impoziteaza cf Codului Fiscal art. 42. Am auzit atatea variante incat nu am stiut ce sa-i raspund sefului !
Va multumesc pt efortul depus !
LauraFlo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Chiar nimeni ?
Nu vreau decat cotele retinerilor si ale obigatiilor ce trebuie platite de firma. Pleassssss.....azi este ultima mea zi de munca (de luni sunt in concediu de maternitate). Stiu ca se face media veniturilor pe ultimile 6 luni, dar 6.5 % si 1 % se mai retin sau nu ? Cf caror legi? In ce categorii de obligatii ale unitatii catre bugetul de stat aceste venituri intra?
LauraFlo, 38 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Concediu de maternitate:
- somaj 1% din salariul de incadrare (Legea 76/2002)
(sanatate nu se datoreaza de catre angajat in concediu medical; firma calculeaza o contributie aferenta zilelor de CM, o retine din CAS de platit si o vireaza la sanatate)
(CAS nu se datoreaza pe perioada concediilor medicale - Legea 19/2000)
(impozit nu se datoreaza conform Codului Fiscal)

CIC:
- sanatate 6,5% din brut (OU 150/2002)
(somaj nu se datoreaza conform interpretarilor date de Min Finantelor pe raspunsuri scrise - in aceasta perioada se considera ca nu exista riscul pierderii locului de munca)
(CAS nu se datoreaza pe perioada CIC - Legea 19/2000)
(impozit nu se datoreaza conform Codului Fiscal)

Imi pare rau, dar nu am timp acum sa caut si nr de articol din legi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Am uitat: firma nu plateste nimic, deoarece sunt indemnizatii suportate din bugetul asigurarilor sociale.
Calculul cu media zilnica din ultimele 6 luni se aplica doar la maternitate. La CIC se ia 85% din salariul mediu brut pe economie.
Conditii de stagiu: 6 luni in ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu de maternitate, 10 luni in ultimele 12 anterioare datei nasterii copilului pentru CIC.

Toate astea sunt valabile pt concediile care incep in 2004!!!

Nastere usoara si bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Multumesc foarte mult, Rozi!
LauraFlo

Mergi la inceput