Nelamurire

Nelamurire | Autor: Fatabuna

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea problema:
In cazul in care mama nu este asigurata si copilul a fost nascut pe data 09.02.2004, poate beneficia de indemnazatie in situatia in care plateste din urma? Daca da, ce ar avea de facut si cat de repede ar fi necesar sa actioneze?
In speranta ca si eu voi putea ajuta mai departe cu sfaturi persoana in cauza, va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Nu exista posibilitatea platilor retroactive. Pentru acest copil nu va putea beneficia de indemnizatie de crestere aferenta Legii 19/2000.

De retinut (in eventualitatea unui al doilea bebe) ca va trebui sa faca acel contract cu Casa De PEnsii cu cel putin 10 luni inainte de nastere.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fatabuna spune:

Multumesc frumos, ar fi fost o solutie dar din pacate....
Cred ca informatia furnizata de un angajat al Casei de asigurari le-a fost data doar pt. a-i prinde cu contract, sau cine stie?!
Oricum eu o sa ii temperez un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ar fi o solutie, sa ia tatal CIC, in cazul in care indeplineste conditia de stagiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Scrie in precizari, la pct 6:
"În situația în care mama nu este asigurată în sistemul public sau nu beneficiază de concediu de maternitate, tatăl poate solicita concediu și indemnizație pentru creșterea copilului imediat după nașterea acestuia, fără a fi necesar a se parcurge cele 42 de zile.
Este necesar a preciza că nu se poate cumula această indemnizație cu alte venituri . În consecință, pentru a beneficia de acest drept, tatăl obligatoriu trebuie să suspende raportul de muncă sau de serviciu."
Deci tatal ar putea lua CIC chiar din ziua nasterii copilului (sau de-a doua zi?!?!?!)

Mergi la inceput