In 11 aprilie baietelul meu face 2 ani si se termina concediul de ingrijire copil.Normal trebuie sa merg la lucru.Sunt asistenta medicala si lucrez cu un medic de familie.Mi-a spus ca nu ma poate primi inapoi ca nu are cu ce sa ma plateasca.Cand am plecat eu in CIC a angajat pe altcineva si o pastreaza pe ea.Mentionez ca pe cine a angajat e asistenta debutanta,ii plateste statul 70% din salar timp de 2 ani,dar doctorita e obligata s-o tina angajata 3 ani.
Doctorita a spus ca e obligata sa ma primeasca inapoi,ma tine o luna si apoi ma trimite in somaj.
E normal?Adica faci un copil,stai acasa 2 ani linistita ca ai loc de munca si apoi sa-ti spuna ca nu are cu ce sa te plateasca si sa-ti cauti de lucru.
Va rog daca stiti sa-mi raspundeti.
alina
Da este legal, nu normal dar legal. Are obligatia sa te reprimeasca insa nu este obligata sa te mentina in post. Nu are importanta daca ai fost sau nu in concediu. In ziua de astazi nimeni nu poate obliga pe nimeni sa angajeze pe cineva sau sa il tina angajat. Nici tu nu poti fi obligata sa lucrezi. Fiecare dintre noi suntem liberi pe piata cum se zice.
Stiu ca e neplacut dar in ziua de astazi nu exista garantia unui job. Nimeni insa nu te opreste sa cauti alt job, nu?
Marius (www.desprecopii.com)
Multumesc mult Marius pentru raspuns.Probabil imi face o favoare ca trebuie sa imi caut de lucru,si asa ne platesc foarte prost medicii de familie.
alina
Curaj. Ai viata in fata. Odata am fost si eu concediat sau ma rog am renuntat reciproc, era clar ca nu mai mergea intre noi, eu ma bateam cu fundul de pamant sa-l protejez sa-i dau solutii el era fericit si uita repede. Cand am plecat am simtit o mare usurare. El m-a fraierit de bani pe 1.5 luni, aidica "a uitat" sa-mi plateasca salariul asa incat am lucrat a moaca pt el ultima luna. Mi-am dat demisia. Urmatorul client ma platit de 4 ori mai bine. Ca si exemplu doar ca viata e ciudata uneori si in sus si in jos...important este sa nu renunti.
Marius (www.desprecopii.com)