Oscar

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ciufulici
Altfel vorbind, altii spun ca actoria intra si in viata de familie sau de cea de zi cu zi. Ce parere aveti despre?

tu esti emotionata, iar eu sunt un catar incapatanat :)) in sensul ca imi refuz deliciul de a crede ca lacrimile si rasetele si in general tot ce ofera actorii veritabili in filme sunt prefacatorii. eu cred cu toata inima ca e vorba despre empatie cu personajul, bine, si ceva tehnica de interpretare. altfel de ce ar petrece actorii luni de-a randul documentandu-se pe viu, intrand la propriu in pielea personajelor? nu ca sa devina una cu acestea? daca nu se intampla, se vede pe ecran si la rating. publicul pleaca neimpresionat de la film, plangand cel mult dupa bani sau razand de stupizenia jocului.
poate am retinut gresit, dar mi-a ramas ceva in cap despre Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus in filmul lui Zeffirelli, ca dupa aia nu si-a mai revenit multa vreme din iluzia ca el este pur si simplu Iisus. cred ca filmele adevarate schimba si viata actorilor...iar acuzatiile ca ei sunt falsi in viata privata ar trebui sa faca adevarata si afirmatia ca sunt falsi, impersonali, roboti prefacuti inclusiv pe scena/ecran. or asta se poate intampla la actorii de seria a doua etc. unii au un adevarat har sa devina enshpe personaje fara a-si altera personalitatea, imbogatindu-si-o insa dupa fiecare experienta cinematografica. in fond, filmul este si pentru noi o forma de cunoastere/revelatie, daramite pentru ei...si, ciufulici, sunt posibile reprosuri familiale de genul asta si catre matematicieni, vanzatori, avocati, scriitori...uite, ca acuma imi dau seama, actorii si scriitorii au ceva in comun: creaza o lume. faptul ca lumea aia este imaginara nu inseamna ca este si falsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga conchita cu sau fara talent actoricesc cred ca toti suntem niste actori care ne jucam un rol scris cine stie de cine.

Uneori mi se pare ca aceasta meserie de actor nu e de loc simpla sau usoara. Ca unii au talent cu carul din nastere se poate vedea din lunga istorie a cinematografiei, altii muncesc si reusec pana la urma sa isi perfectioneze talentul in decurs de cativa zeci de ani.

Mi-a placut rolul lui Isus din filmul lui Zeffirelli o imagine izbitoare si chair cel al fecioarei Maria.

Imi plac grozav filmele biografice dar nu numai. Aici in Thailanda sunt in urma cu noutatile cinematografice dar nu e cineva vinovat pentru asta.

Mai nou, rolul gladiatorului jucat de Russell Crowe din fimlul cu acelasi nume mi-a placut grozav. Nu mai spun de rolul lui din "A Beautiful Mind". Nu putea fi fals actorul, dar cei care au scris rolurile si-au imaginat bine totul, ce a trasnpus actorul nu a trecut neobservat de noi cei critici. Admir pe cei care au curajul sa intre in pielea unor personaje.

Fara indoiala ca filmul e o forma de cunoastere pentru cei care nu se multumesc cu putin.

De matematicieni nu imi spune ca am unul in acasa.
Daca vrei sa intelegi cum vine 1+1=2 da un semn.

Legat de tinuta actritelor in special la festivaluri e ceva unic dupa mine, si un prilej bun de a se face arta in alt mod decat cel cu 20 de modele 90-60-90(sau ma rog care o fi ordine nu mai stiu) care defileaza pe rand timp de 2 doua ceasuri.

In rest, emotii de vara din thai

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

eu cred ca , ptr ca lumea creata sa fie veridica , sa o crezi , sa te gindesti apoi la ce ai vazut , sa te marcheze intr-un fel cele doua ore de vizionare e nevoie de un actor bun si un regizor si mai bun.

Eu am vazut pina si un film bun cu Jenifer Lopez :"U turn" (si cu Sean Penn) si desi ea este extrem de proasta ca actrita (n-am reusit sa rezist sa vad nici un alt film facut de ea), acolo era o.k ptr ca regizorul fusese ....Oliver Stone.

Cu Tom Cruise am vazut si filme bune si citeva nu prea grozave. Christine Scott Thomas -excelenta in Paceintul Englez (am vazut filmul de multe ori , dar de fiecare data pling cind se intoarce tipul si o scoate moarta din pestera si urla de durere , dar nu se aude , doar il vezi ca face asta caci e pusa muzica pe fundal) si am vazut-o pe Christine in Horse Whisperer , Cu Robert Redford... o porcarie , dupa parerea mea.

Si exemplele pot continua. Actorii sunt ca niste instrumente pe care regizorii le folosesc sa construiasca ceva ... si de cele mai multe ori eu am vazut asa : daca regizorul e bun poate sa scoata ceva bun chiar si cu actori prosti, daca actorul e bun insa regizorul e prost ...mai greu

Mergi la inceput

legat de ce spuneti voi, tot din interviurile de la Inside The Actor Studio am remarcat doleanta actorilor de a fi lasati in pace de regizori sa isi faca meseria. n-am prea auzit pe nimeni laudand regizori plini de indicatii, majoritatea lauda regizorii care nu interveneau mai deloc in timpul filmarii, nu mai stiu cine chiar spunea "nu ma plateste cu milioane ca sa ma manevreze ca marioneta. stiu ce am de facut". chestie noua pentru mine, la vremea respectiva, credeam ca directorul de film are un cuvant greu de spus privind fiecare scena si jocul actorilor. se pare ca nu e asa, cel putin cu actorii "scumpi". imi amintesc sigur de Sarah Jessica Parker (Carrie din Sex and The City) povestind ce usurare pe capul ei cand a devenit unul dintre producatorii serialului si ce trac avusese inainte cand i se impunea fiecare miscare, de o apucau nervii pe platou :))
nu prea se comenteaza despre un esec cinematografic implicand vina regizorului, ci se spune ca actorii n-au fost in rol, nu l-au inteles sau nu le-a placut scenariul. regizorul e tras de urechi despre cu totul alte chestii...hm.

mie imi devine din ce in ce mai clar ca rolul actorului (la hollywood cel putin) s-a schimbat fundamental. viziunea asupra jocului ii revine aproape integral, isi creaza un stil dupa care se muleaza regizorul si nu invers, isi impune rolul asa cum il vede el...nu degeaba se spune ca scenariile proaste au nevoie neaparat de macar un actor validat ca sa scoata cel putin suma care a fost investita in productie. :))
un exemplu de tandem care se potriveste fara prea multe directive este Scorsese-De Niro.

Ciufulici, si aici e soare sunt de acord ca defilarea toaletelor e o arta, mai cred ca e si comert (sunt firme care isi doneaza creatiile pentru publicitate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Chiar ma intrebam cum de sex and the city devenise atit de prost in ultimele parti...n-am stiut acest amanunt...dar acum inteleg de ce.
mie partile in care carrie asculta de regizor mi-au placut ...adica primele. dupa aia a inceput sa faca un caracter foarte enervant. cel mai enervant dintre toate. pierduse clasa si arta din primele parti.
Tocmai ma uit acum la Scent of a Woman si da ...probabil ca Al Pacino ar putea sa deschida gura si sa propuna regizorului...este un actor atit de bun ...te transpune , il crezi , il iubesti desi face un rol nesuferit...

apoi si screenplay-ul eset important . sunt multe care trebuie sa mearga bine ptr ca filmul sa iasa bine... in sfirsit.
am inteles ca Bill Murray in filmul Sofiei Coppola a improvizat la greu si ea a luat in final Oscar ptr scenariu... ma rog un pic de controversa deci...

Mergi la inceput

aaa, Liris, pai la Sex and The City a fost si altceva: s-au inmultit povestile personale ale scenaristilor transpuse in serial de la al doilea sezon, asa ca biata Carrie a devenit o multi-clona :)) da, enervanta e cuvantul, mama ce nervi mi-a facut atitudinea ei fata de Aidan si ce ireala a fost cu pictorul la final :))

p.s. cu improvizatia...sunt multi actori care o fac, din ce am inteles in special la filmele de comedie, daca iese bine, se lasa scena, daca nu...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

quote:
Originally posted by lirisapoi si screenplay-ul eset am inteles ca Bill Murray in filmul Sofiei Coppola a improvizat la greu si ea a luat in final Oscar ptr scenariu... ma rog un pic de controversa deci...

Hahaha!!! Pai ce, ala a fost scenariu? Sa stii ca m-am gandit si eu la un moment dat ca i-a luat pe aia doi, i-a dus in hotelul ala si le-a zis: faceti ce va taie capul! Si gata filmul! Si a mai luat si Oscarul pentru scenariu original!
La un moment dat in timpul ceremoniei, cand a luat premiul, Sofia lui tata a zis ceva de genul: "..in pagina 12 a scenariului...". M-am spart de ras! Pagina 12!? Pentru ce a avut nevoie de atatea!?

Dana si bb Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Mai puteti citi cate ceva despre Oscar,aici:
http://www.viva.ro/index.php?c=3&a=412&p=1

alina

Mergi la inceput