PRINCIPIILE FENG SHUI

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

m-am rezumat la aplicarea pe unde am putut a principiilor FS
- la baia mare (ca la cea mica nu s-a putut) am avut grija ca vasul de WC sa nu fie nici pe peretele cu usa si nici drept in fata usii ( ca separat n-am avut cum sa-l pun)
- in dormitor stiam ca nu trebuie sa se vada patul cand deschizi usa, asa ca am de gand sa-l pozitionez cumva mai spre centru ( adica tot se vede daca bagi capul pe usa )

In rest, numai teorie...

mvl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Elena,

cartea asta o am si eu acasä...mi-am cumpärat-o acum citiva ani din Ro.
Sincerä sä fiu, nu-mi aduc aminte de pasajul ästa, dar dupä ce l-am citit acum, scris de tine, imi dau seama cä eu m-am luat chiar dupä punctele cardinale, asa cum sint ele.
O sä citesc mai atentä, incä o datä.
Eu cred, cä dacä pui pa-kua pe usa de la intrare, iti ies automat toate elementele...nu väd in cazul ästa ce rol ar avea punctele cardinale...in afarä de stabilirea camerelor, bineinteles.
Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Referitor la clopoteii aceia de vant, am vazut intr-un magazin de diferite grosimi. Unii "canta" sunete inalte altii mai joase. Oare trebuie sa ii alegem si in functie de sunetele pe care le fac? Mie mi-au placut cei cu sunetele cat mai inalte. Oare cum e mai bine?

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by mihuta
- la baia mare (ca la cea mica nu s-a putut) am avut grija ca vasul de WC sa nu fie nici pe peretele cu usa si nici drept in fata usii mvl

de ce? adica ce motive sunt pt. care nu trebuie asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Ceva cu energiile (sau avutiile) care se duc cand tragi apa ? Sincer, nu mai stiu, am retinut doar aspectele practice ( adica ce pot sa fac din ce trebuie sa fac, dar de ce, nu mai stiu, atata doar ca avea fireste o explicatie logica)

mvl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Camelia, pagina 39 - puncte cardinale si elemente.

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Merci Elena, am gäsit...eu am citit cartea o datä si am subliniat ce mi s-a pärut mai important, dupä care m-am apucat sä-mi mäsor casa cu metrul si am fäcut un plan la fel de mare ca cel de la pa-kua.
Eu subliniasem urmätorul paragraf ( aceeasi paginä, mai sus ):
" Pa-kua poate fi amplasat peste fiecare dintre camerele dumneavoasträ, la fel ca si peste toatä locuinta. Asezati partea inferioarä a pa-kua peste intrarea de la camerä, apoi verificati cele 8 zone."
Dupä asta vine paragraful spus de tine si se explicä in continuare cärui punct cardinal, corespunde fiecare zonä, apoi element si in final membrul familiei...
"S = faimä = foc = fiica adultä
SV = casätorie = pämint = mama
V = copii = metal = fiica cea micä
NV = mentori = metal = tatäl
N = carierä = apä = fiul adult
NE = cunoastere = pämint = fiul cel mic
E = familie = lemn = fiul cel mare
SE = bunästare = lemn = fiica cea mare"
dupä care explicä:
" In prezent, termenii traditionali legati de familie nu sint intotdeauna precisi, corespunzätori. Ca urmare, punctul cardinal SV, care este perfect pt. mamä, poate reprezenta in zilele noastre si o femeie in virstä. Acelasi lucru si pt. fiul adult, care poate reprezenta orice tinär, iar fiica cea mare ar putea indica orice femeie maturä care locuieste in casä. Aceste puncte cardinale sint stabilite prin utilizarea unui compas in interiorul usii, sau al inträrii in diferite camere."....dupä care mai dä niste exemple: " SE reprezintä locul ideal pt. un mobilier de birou, sau pt. un birou de firmä, intrucit aceasta este zona bunästärii. S este si el la fel de bun, pt. cä reprezintä zona faimei. Fetele ar trebui sä foloseascä zona din SV, deoarece acolo este zona cäsätoriei. Copiii mici, camera din V, cei mari camera din NV, pt. a atrage mentorii. Adolescentii, camera din N - cariera. E este bun pt. stäpinul casei - sectorul familiei."
Deci, fetelor, succes la "proiectare".
Punctele cardinale sint folosite ( cele reale bineinteles, arätate de busolä ) numai in exemplul de mai sus...asa am inteles eu. Restul este in functie de pa-kua, care se pune simplu, pe usa de la intrare in casä, sau la usa fiecärei incäperi, in acest caz fiind valabile punctele cardinale indicate de pa-kua, cu toate cä nu corespund realitätii!!
Asta a fost si problema mea, deoarece m-am ametit de tot, väzind cä nu corespund punctele mele cardinale cu cele spuse de pa-kua si acum väd cä am scris zonele gresit pe planul meu!!
Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Camelia, si eu am patit la fel. In fine, am refacut schema.
Ca sa fie totusi informatia completa pentru cine mai citeste, eu m-am prins de urmatoarele: feng-shui are mai multe variante. Una dintre ele, cea mai raspandita si cea mai veche este "Poarta dragonului", cea care nu tine cont de punctele cardinale. Aranjarea pa-kua se face in functie de usa de la intrare. Alta, legata de punctele cardinale, este cea bazata pe trigrame. Se stabileste trigrama casei in functie de asezarea spatelui casei la un anumit punct cardinal si sectoarele pa-kua sunt altele. Eu mi-am prins urechile incercand sa le folosesc pe amandoua, asa ca am ales prima varianta.
Acuma, as vrea sa va intreb si io: voi ati facut pa-kua pentru intreaga casa sau pentru anumite camere? sau ambele?
Si inca ceva, please! Fetelor, noi avem zona carierei pe hol si in dulapurile de pe hol, unde ne tinem hainele. Dati-mi o idee, va rog! Cum naiba remediez eu zona aia? N-am pretentia de schimbari radicale sau savante, dar daca tot m-am apucat, zic si eu sa remediez unde si cum se poate. Ca cine stie...

Mergi la inceput

Elena,

zona carierei este cum se spune, la usa de la intrare si restul, din unghiul respectiv.
Eu am citit prin carte si mi-a rämas intipärit in memorie, cä trebuie in primul rind sä mergi in aceesi directie, mäcar o bucatä de drum spre servici...asa ai sanse sä faci carierä la serviciul pe care il ai.
Altä variantä ar fi sä pui in zona respectivä un fax, computer, sau ceva legat de servici in zona respectivä...asa cä bagä-ti in dulap hainele cu care te duci la servici......sau poate ai tu altceva specific, nu stiu...asta a fost o idee träznitä si instantanee!!
Eu am o parte din hol, WC-ul, 2 dulapuri de hol ( in nisä ), altä parte din hol si un colt de baie!!
Si la mine e aiurea, cä faxul este pe peretele de vizavi din hol, cä in fata usii de la dulap nu pot sä-l pun!!
Eventual poti sä pui si clopotei pe lingä usa de la intrare...asa "activezi" zona carierei si prin "gälägia" lor, atragi si energia pozitivä, sä intre numai la tine in casä, si la vecini deloc!!
Pe mine mä enerveazä sotul, cä el nu "suportä" zgomotul clopoteilor , iar mie imi place la nebunie!!
Cred cä tre´sä "scap" de sot intii, ca sä intorc eu casa pe dos, cum imi place mie.
Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Cami, buna treaba. Subscriu la schimbarea de sot ca sa pot atarna si eu clopotei. Si la schimbarea vecinilor de asemenea. Si a dulapurilor, peretilor, usilor.
Multumesc pentru idei, vaz ca a mai murit si capra altuia prin zona carierei asezata pe holuri si dulapuri. Da' sa vezi cum pun zdranganele si il pun pe barbati-miu sa mearga invers la serviciu ca el nu merge in directia buna si el tre sa-si schimbe jobul. Pana acuma a acceptat sa puna o oglinda pe usa de la baie, ar trebui sa cred ca sunt pe drumul bun la persuasiune...

Mergi la inceput