PRINCIPIILE FENG SHUI
Raspunsuri - Pagina 6
ciuf spune:
Buna, fetelor
Vin si eu cu un raspuns.
Elementul pentru aceasta zona este Apa. Deci ideal ar fi daca ai avea o fantanita curgatoare sau un acvariu. Daca nu, poti pune pe un perete tablouri cu cascade (nu foarte mari, precum Niagara). Nu incerca sa pui peisaje cu lacuri sau balti, pentru ca apa e stagnanta (nu se misca Chi), nu e miscatoare. Cel mai bine ar fi un tablou cu un paraias, un raulet. Eventual poti pune obiecte legate de apa, scoici, melci, etc.
Negru este simbolul pentru apa. Ca sa nu vopsesti peretii in negru, poti pune ceva mobila neagra. Un scaun, ramane la imaginatia ta.
Dar este si culoarea alba buna. Poti pune niste carti cu scris negru pe alb.
Poti pune un obiect ce e legat de domeniul in care lucrezi (iar e la latitudinea imaginatiei tale - lucrezi in Biblioteca pune o carte, in medicina pune o ustensila sau uniforma, vezi si tu). Chiar o geanta diplomat sau o geanta de serviciu neagra.
Plaseaza o oglinda. Dar sa fie la nivelul la care tu iti poti vedea ochii.
Locul acesta trebuie sa fie foarte curat. Murdaria si cu apa creeaza namolul.Sa nu ai culori galbene, portocalii au maronii aici
Orice obiect de metal e binevenit in zona asta (metalul creeaza apa In Ciclu Creativ). Cum a zis si Camelia, niste clopotei metalici sunt potriviti. Chiar un ceas e foarte bun aici. Dar sa mearga bine.
Altceva nu-mi mai vine in minte acum.
Sper sa observi modificari in bine in viata ta.
Ciuf
elena_ltd spune:
Multumesc, Ciuf. De fantanita sau acvariu nu se pune problema in spatiul meu, dar celelalte idei au fost binevenite. Adaug la cele spuse de tine inca una pe care am gasit-o pe net: un plic rosu care sa contina un anumit obiectiv, dorinta etc pus in zona respectiva, zona destul de restrictiva din punct de vedere al spatiului, care nu-ti permite prea multe amenajari.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Laura B spune:
Fetelor, de cand cu subiectul asta, am pus si eu mana pe cele doua carti de feng-shui pe care le aveam in casa.
Intr-una din ele se zice ca sunt de fapt mai multe scoli de feng-shui, din care cele mai raspandite sunt: cea in care pa-kua se pune peste planul casei; cea in care se tine cont de punctele cardinale si de ce fel de tip de persoane o locuiesc (functie de anul nasterii pot fi incadrati in tipul Est sau West); si cea care tine cont si de factorul timp (in functie de anul in care suntem, se schimba zonele in casa!!! ).
Daca tot m-am apucat de studiat, am zis sa introduc si cateva remedii. Cu atat mai mult cu cat imbunatatesc si estitica si aspectul casei.
Eu m-am hotarat pentru varianta 2; am facut planul cu busola in mana si am constatat ca am multe de facut! Cariera e la bucatarie (???), mentorii sunt in baie si dulapuri, ce mai mare parte din zona bunastarii e pe balcon (unde aveam si un ghiveci cu o planta ofilita si inca neschimbata), iar in zona faimei toate sunt claie peste gramada (folosim camera respectiva pe post de "debara").
Pana acum mi-am luat doi clopotei de vant, unul de metal si unul de bambus. Tare mult imi plac! Iar barbatu-meu de multa vreme da tarcoale prin magazine la fantanelele de pus in casa, doar ca inca nu s-a hotarat la vreuna. Da' acum incep sa ma uit si eu mai atent la ele .
As avea si eu o intrebare deocamdata, pentru ca inca nu m-am lamurit: pentru ce mi-ar trebui sa-mi imbuntatatesc zona "faimei", in afara de motive strict de estetica?
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
ciuf spune:
Bai eu partea cu estetica am lasat-o mai moale. Mai mult m-am ghidat pentru niste schimbari in bine.
Ref. la punctul Fame o faci din urmatoarele motive, pe langa cel estetic:
- pentru un business mai bun (mai multi bani);
- sa ai curaj sa faci ceva de care ti-a fost teama;
- obtii respect de la familie, colegi, prieteni;
- reputatia iti e protejata;
- o sa ai sprijin de la altii pentru ca te vor considera o persoana valoroasa.
Gata cu subiectul asta.
Fetita ta o sa fie o cuceritoare. E frumusica foc.
Pozele cu Vancouver sunt mortale, bune de screensaver.
Ia spune-mi ii place fetitei tale sa stea in bike trailer? I-am luat si eu puiutului meu, dar inca e prea mic (6 1/2 luni) sa stea in el, dar cand l-am asezat o data a inceput sa planga ca din gura de sarpe.
Pupicuri, Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
Laura B spune:
quote:
Originally posted by ciuf
Pozele cu Vancouver sunt mortale, bune de screensaver.
Ia spune-mi ii place fetitei tale sa stea in bike trailer? I-am luat si eu puiutului meu, dar inca e prea mic (6 1/2 luni) sa stea in el, dar cand l-am asezat o data a inceput sa planga ca din gura de sarpe.
Pupicuri, Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
Multumim!
Sa nu crezi: am intrat si eu repede pe albumul vostru cu poze. Sa va traisca baiatul! Frumos, si taaare serios. La ce se gandeste el de arata asa preocupat? Mortala aia cu cosul de rufe; si Dianei ii place in cos!
Dar tu intrebat de bike trailer. Fata mea e super incantata! Zici ca puiul tau e prea mic? Parca in "instructiuni" scrie ca e pentru copii peste 6 luni; iar noi am plimbat-o pe Diana prima data cand avea ea 4 luni si ceva. De fapt, fata statea in scaunelul de masina; scaunelul l-am asezat in carutul pentru bicileta, si l-am fixat cat de bine am putut cu cureluse. Nu-ti pot spune ce chiuituri de fericire trage si acum, mai ales cand prinde Andrei viteza!!! Si aproape de fiecare data doarme cel putin o jumatate de ora.
Laura
peca spune:
quote:quote:
Originally posted by ciuf
Bai eu partea cu estetica am lasat-o mai moale.
Gata cu subiectul asta.
..................
Pozele cu Vancouver sunt mortale, .......
va rog eu fetelor frumos, nu terminati cu sub. asta asa: lasati mai departe sa se vorbeasca despre feng-shui...despre bb. e tot forumul, Va Rog....eu am in ultimul timp putin timp pt. net....si sub. asta ma intere si....
cred ca intelegeti
va rog
asa ca nu dati cu rosii, caci nu va rog din rautate....
Laura B spune:
Peca si celelalte fete care cititi,
Nu pot vorbi in numele lui ciuf, doar ca eu nu am inteles ca ea ar fi vrut sa se inchida subiectul, doar l-a "deviat" putin. Iar eu nu rezist la laude aduse puiului meu lucru pentru care va rog sa ma iertati
Revenind la feng-shui, eu am inceput sa ma ocup de cate o camera in parte. Sa vedem cat m-o suporta barbatul cu ideea mea cea noua. Nu de alta, dar cam intorc casa pe dos!
Acum sunt la dormitor si incerc sa caut o solutie pentru ca usa se deschide pe o laterala a patului, ca capul nostru. Patul nu am cum sa-l mut in alta pozitie, usa nici atat! Nu am loc sa pun un paravan intre pat si usa. Voi stiti cumva un remediu?
Laura
elena_ltd spune:
Laura B, dormiti macar cu capul in partea cealalta a patului si neaparat tineti usa inchisa. Eu nu vad nici un alt remediu posibil, oglinda pe usa nu merge daca aceasta da spre patul vostru si presupun ca nici n-ai spatiu sa intercalezi un alt obiect intre usa si pat. Sper sa vina fetele cu idei mai valoroase.
Peca, subscriu. Chiar daca se mai discuta si off topic, chiar daca nu ne ingramadim la raspunsuri, sper ca subiectul sa ramana activ.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
country girl spune:
Intrebare pentru cunoscatorii in ale feng-shui si pentru tata lu Toma, nu ca ar fi categorii diferite
cum pot sa activez zona copiilor?
ce remedii a folosit sotia ta, tata lu Toma, pentru corectarea acestei zone?
multumesc mult pentru informatii
florenit spune:
Dupa ce m-am tavalit de ras citind mesajele voastre am hotarat sa aplic numaidecat principiile FS si in casa mea. Luat pa-kua, pus pe usa si ... lesinat!!! Toate sunt pe dos: copiii sunt in baie, casatoria se consuma peste tot in ... bucatarie, aragazul e langa chiuveta si chi-ul cum intra pe usa de la intrare, cum o apuca direct spre balcon! Peca, tu ai amplasamentul ca la mine, tu cum le-ai corectat??
Acum pb. mele sunt urmatoarele:
1. Patul e pana in podea, cu sertar, asa ca energia nu circula pe sub el. Ce fac: scot sertarul sau dau niste gauri cu burghiul?
2. Unde e bine sa asez dulapul - masiv si din lemn? Chi se uita si in dulap? Ca daca-i p-asa, la mine o sa aiba un soc groaznic!
3. Usile de la intrare, bucatarie si balcon sunt in linie, unde pun clopoteii de vant?
4. Ce inseamna cristale, ca daca sunt totuna cu florile de mina io nu vaz cum as putea sa le agat din tavan.
SI PANA NU-MI RASPUNDETI IO NU MA MAI DUC ACASA, ca si-asa dorm de cand m-am nascut tot cu picioarele spre usa!
AM ZIS!