Inseminare artificiala [IAS] 7
Raspunsuri - Pagina 9
Lali spune:
Anis, cum sa ma supar pe tine... Nici vorba !
Saptamana viitoare la sfarsit, daca totul merge bine vom face IAS cu nr. 2.
Lali
Lali spune:
Anis,
am facut HSG luna trecuta, chiar cu 5 zile inainte de IAS nr. 1 si Dr. mi-a spus ca asta a scazut si mai mult sansele de reusita din cauza substantei de contrast.
Am suportat f.f. usor HSG, pt. ca nu stiam in amanunt ce ma asteapta si dr. radiolog avea o mana foarte usoara, durerea a fost mica iar dupa, mi-a trecut in 2-3 ore si starea de discomfort. In orice caz, am testat pe pielea mea ca "ignorance is bless", daca nu stii exact ce te asteapta, emotiile si durerea sunt mai mici.
Offf, acum iar incep sa imi fac sperante ...
Promit ca de data asta voi reusi !
Tu cum mai esti, ANIS ?
Laura 72819 iti tin pumnii, sa ne tii la curent !
Hai fetelor ca vreau si eu sa nu fiu singura cu emotii in martie !
Lali
anis spune:
Lali stii ca o sa-ti tin pumnii.
...incearca sa nu iti mai pui atatea sperante iar pt ca,sansa de reusita e care e...DAR NICIODATA NU STII CE VA URMA...si se poate sa prinzi premiul cel mare..
La inceputul subiectului aici eram 8 fete..care faceam IAS..si eram cam toate la inceput..din 8 fete..doar una a reusit si asta la a 3-a inseminare..sper sa tin bine minte..
Ma intreb de ce nu exista o cale mai sigura?
AniS
cali spune:
Anis, Lali, Laura72819, va tin pumnii.. sa fie cu noroc si sa se lase cu bebei!
eu am reusit din a doua incercare, si aveam, slava domnului, destule probleme.. trompe lungi, endometrioza, nici cu ovulatia nu stateam prea bine.. oricum, am ajuns la concluzia, cum bine zicea cineva pe forum, ca de obtinut obtii sarcina, mai greu e sa o mentii... eu am o sarcina cu risc crescut si cu probleme inca de la inceput.. sper numai sa fie bine pana la capat!
succes!
Cali
ilenya spune:
Cali, felicitari pt reusita si sa dea Domnul sa fie bine pina la capat, sa nasti un bb sanatos!
De ce spui ca sunt probl. , cumva din cauza endometriozei? pt ca auzeam ca asta poate da neplaceri si in timpul sarcinii.
Si eu am trompe lungi, dar pe deasuprea una e si infundata, am fost operata de chist ovarian cu endometrioza, acum am din nou chisturi dar se pare ca nu sunt endometriotice. Eu sper in continuare si m-am bucurat nespus cind tu ai reusit!
Te pup si ai maaare grija de ..voi!
Ilenya
Lali spune:
Sa recapitulam situatia noastra:
Uterul e normal spre mic, cu o deplasare spre stanga, trompele permeabile amandoua, dar putin .... spiralate.
Spermograma sotului meu arata ca si uterul meu, adica cu performante la limita de jos a normalului, cel putin asa a spus dr. , oricum, pentru IAS au fost 4,5 mil dupa selectie si dr. spune ca peste limita la care inseminarea are sanse este 3 mil.
Oricum, nu avem nici un diagnostic clar, pt. ca eu am ovulatie lunar, ciclu regulat deci singura cauza de sterilitate primara este combinatia nefericita dintre trompele mele spiralate si cu mobilitate si nr. la limita inferioara a normalului.
Gata, v-am plictisit suficient,
Va pupicesc,
Lali
cali spune:
Ilenya, multumesc pentru incurajari.. nu de la endometrioza am probleme.. ci de la placenta, care s-a format foarte jos, deci sarcina nu e pozitionata cum trebuie si undeva foarte jos, din acest motiv exista risc de a o pierde..
la mine endometrioza s-a rezolvat dupa laparoscopie.. pe care am facut-o in septembrie, au urmat apoi cateva luni foarte ciudate, cu chisturi, cum spui tu, micute, care au trecut de la sine.. si in ianuarie cand am facut inseminarea, a fost bine..
nu stiu daca a ajutat, dar eu in iulie am fost si la Eforie, ptr trat cu namol (tampoane, irigatii, namol).. trompele nu le aveam infundate, ci doar foarte lungi!! am incercat toate variantele.. in plus in luna dinaintea inseminarii, am luat si branca ursului,tinctura, si eu si sotul meu!
sunt sigura ca si la tine chisturile se vor resorbi, si o sa reusesti!
Te pup
Cali