Papa pentru mamici care alapteaza
Sunt fericita mamica a unui baietel de 16 zile si cum il alaptez nu stiu ce sa mai mananc. Foame imi este insa sunt atat de multe lucruri care imi sunt interzise ca zau ca nu stiu ce sa fac.
Daca mai tineti minte/stiti ce se poate manca, mai dati-mi si mie idei, plleeeeaaaasseeeeeeeee :-)
Va multumesc si o duminica super placuta,
Andra mamica lui bb Matei si Andrei 4,5 luni
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
Raspunsuri
iris spune:
tocmai am terminat de scris o lista pentru o prietena care trebuie sa nasca, asa din amintirile mele si dupa o carte cu mamici;
-Nu: legume crude, legume din familia verzei (varza, conopida, brocoli), leguminoase uscate (linte, fasole, mei, mazare), , ceapa si usturoi, rosii cu coaja (poti sa le cureti coaja), condimente puternic aromate; mezeluri; fructe crude (eu am mincat totusi piersici, struguri albi, pepepe); spanac,
-Da: lactate, de evitat laptele crud daca pe tine te deranjeaza cumva;, orice lactate si oricite;cartofi, paste fainoase, piine, gris, orez, supe, carne de oricare vrei tu, miere,gemuri, compoturi, castraveti cruzi si muratim, ardei copti, gogosari;
sper ca mi-am amintit cit mai multe din nu-uri,eu mincam din greu fainose si lactate,cartofi cu ou si smintina, ceva carne de pui si peste, piersici, pepene si struguri albi - nu aveam rabdare sa imi agtesc cine stie ce si faceam tot aceleasi chestii dar numai bunataturi care imi placeau, mincam cam mult ce-i drept....;
copiii nu au avut cine stie ce colici, citeva dupa-amieze mai turbate doar;
in general trebuie sa fii atenta la ceea ce te deranjeza pe tine din lista de DA-uri si sa le elimini; povestea zice ca daca tu ai arsuri sau indigestie bebeul va avea colici;nu uita sa bei si apa multa, si ceaiuri, in special cele care stimuleaza sectretia lactata, fincen si anis
regimul asta cu fainoase m-a cam ingrasat dar am dat jos mai tirziu, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi daca te vei ingrasa in timpul alaptarii, din ce-am vazut multe mamici patesc asa, altele, norocoase , dimpotriva slabesc, asta e !
succes si rabdare
Dana Mirigel spune:
Si eu am fost ajuns la culmea disperarii cu meniul in primele 6 saptamani.Uite ce mi-a placut si mancam cu pofta:
*sanwichuri cu unt, pate si pedeasupra asezam soldatei de cascaval+ 1sau 2 cani cu lapte
*cremvustii iti plac? mie daaaaaaaaaaaaaaaaa
*garnitura de orez cu fasole verde,cartofi fierti sau pireu si cat mai multa caaaaaaaaaarne de pui ,de vitel sau peste (fiarta, prajita-cum iti palce tie)
*compot de mere sau orice altfel de compot
*lapte cu fulgi de porumb!iami-iami:)
Dana Mirigel
carmenutza spune:
eu alaptez inca (bb are 7 luni) si mananc normal..tot ce vreau si cam asa am facut de la inceput....in prima luna nu am mancat fasole, varza, usturoi, ceapa si fara condimente..in rest orice..iar fructe am bagat la greu, cu atat mai mult cu cat eram constipata si doar ele ma mai ajutau...cel putin pepeni...ola-la.zilnic. Si bb meu nu a avut o zi colici...deloc deloc...nu stiu daca functioneaza la fel la toata lumea sau am fost eu mai norocoasa.
Carmen si bb Maya Alexia
Pet spune:
Si eu sunt una dintre cele "norocoase". Am mancat de la inceput normal, fara sa tin nici un fel de regim. Irina nu a avut colici, iar eu o alaptez si acum la 5 luni. Mai umbla o cunostinta de-a mea cu o lista cat toate zilele cu alimentele pe care trebuie sa le eviti si acum cand copilul ei are 4 luni, nu mai are lapte (cu toate lichidele pe care le-a baut)
P.S De la nastere am pus maxim 2 kg.
Andruska spune:
Cred ca pana la urma am sa incep si eu sa mananc mai diversificat ca nu mai stiu zau ce sa fac si problema este ca mie imi este foame. De lichide ce sa zic ca beau la greu dar tb sa si mananc ceva, nu ?
Multumesc mult ptr sfaturi,
Andra mamica lui bb Matei si Andrei 4ani si 5 luni
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448