In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

vorbeam de copii

Cu stima
Tata Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

De azi renunt la tine lume, la pamant
Si vraja ta o dau uitarii!
De ce sa-nalt desertul tau avant?
De azi renunt la tine lume si pamant!
Ca ne hranesti cu fructele-nselarii!

De vatra ta eu inima-mi dezleg
Si sting cu lacrimi flacara-i nesfanta.
Ce-ai mai putea sa-mi dai,pamant intreg?
De vatra ta eu inima-mi dezleg,
Chiar daca toti caldura ei o cauta.

Renunt la-nfioratul tau tumult,
Ce curge larg spre portile cetatii.
As mai putea chemarea ta s-ascult?
Renunt la-nfioratorul tau tumult
Ucigator vartej al umanitatii!

Renunt la fericirea ta de-un ceas
Ca-n urma-i o comoara de manie
Sa vad eu oare tot ce-a mai ramas?
Renunt la fericirea ta de-un ceas
Decat sa pierd sublima vesnicie!

Renunt la slava ta, pamant pustiu.
Mai mult iubesc a spinilor cununa!
O, pretul ei, de ce atati nu-l stiu?
Renunt la slava ta, pamant pustiu!
Caci cea din ceruri e nespus mai buna!

Azi las in urma cantul tau strain.
Mi-e mai aproape harpa adorarii!
Ah, n-auziti ecoul ei divin?
Azi las in urma cantul tau strain!
Pamant al ratacirii si-al pierzarii!

De-acum doresc vesmantul de lumina,
Si zborul catre curtile de sus
Unde-as gasi iubire mai mare?
De-acum doresc vesmantul de lumina!
Si bucuria mea: HRISTOS ISUS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Va rog, VA ROG, nu transformati si acest subiect in polemica! Era atat de frumos, de aici imi incarc bateriile dimineata si imi aduc aminte ca, dincolo de atatea griji pe care le avem fiecare din noi, este Dumnezeu. La alte subiecte s-a polemizat saptamani intregi pe teme religioase, pentru ca, asa este, sunt multe lucruri nelamurite. Nimeni nu detine adevarul absolut. Decat Dumnezeu. Fiecare e liber sa fie credincios sau ateu, dar, va rog, nu veniti aici sa stricati atmosfera asta de pace, respectati-ne convingerile celor care postam si celor care citim ceea ce se scrie aici. VA ROG!!!

Mergi la inceput

Ioan 3:16-„versetul de aur”, sau „inima Bibliei”-oriunde pe glob:
-engleza:
„For God so loved the world, that He gave his only begotten Son, that whosoever believeth in Him should not perish, but have everlasting life”
-franceza:
„Car Dieu a tellement aime` le monde, qu’il a donne` son Fils unique, afin que quiconque croit en lui ne perisse point, mais qu’il ait la vie eternelle”
-germana:
„Also hat Gott die Welt geliebt, dab er seinen eingeborenen Sohn gab, auf dab jeder, der an ihn glaubt, nicht verloren gehe, sondern ewiges Leben habe”
-spaniola(esperanto)
„Car Dio tiel amis la mondon, ke li donis sian sole-naskitan Filon, por ke ciu, kiu kredas je li, ne pereu, sed havu eternan vivon”
-greaca:
„Hwent sa ljeaf God de wrald hawn, dat Er syn ienichstberne Soan jown hat, dat in elts dy’t yn Him leaut, net fordjerre, mar it ivige libben hawwe mei”
-irlandeza:
„Mar bhi` gra` De` don domhan chomh mor sin gur thug se` naidh a aon Mhac, ionas nach gcaillfi` an te` a chreideas ann ach go mbeadh an bheatha shiorai` aige”
-congoleza:
„Kadi muna nzola kazolele nza o Nzambi i kavanin’o Mwan’andi amosi, kimana konso on okwikilanga muna yandi ke vila ko, moyo a mvu ya mvu kevwa”
-latina:
„Sic enim dilexit Deus mundum, ut Filium suum unigenitum daret: ut omnis qui credit in eum, non pereat, sed habeat uitam aeternam”
-olandeza:
„Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijnen eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe”
-islandeza:
„Pvi svo elskadi gud heiminn, ad hann gaf sinn eingetinn son, til pess, ad hver, sem a` hann truir, ekki tapist, heldur hafi eilift lif”
-africana:
„Want so lief het God die wereld gehad, dat Hy sy eniggebore Seun gegee het, sodat elkeen wat in Hom glo, nie verlore mag gaan nie, maar die ewige lewe kan he` ”
-romana:
„Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

quote:
Originally posted by Milia

Va rog, VA ROG, nu transformati si acest subiect in polemica! Era atat de frumos, de aici imi incarc bateriile dimineata si imi aduc aminte ca, dincolo de atatea griji pe care le avem fiecare din noi, este Dumnezeu. La alte subiecte s-a polemizat saptamani intregi pe teme religioase, pentru ca, asa este, sunt multe lucruri nelamurite. Nimeni nu detine adevarul absolut. Decat Dumnezeu. Fiecare e liber sa fie credincios sau ateu, dar, va rog, nu veniti aici sa stricati atmosfera asta de pace, respectati-ne convingerile celor care postam si celor care citim ceea ce se scrie aici. VA ROG!!!

Absolut de acord!!!
- macar aici sa fie PACE! Am crezut (si inca mai cred!) ca acest subiect nu este unul de polemica! Aici venim sa ne hranim zilnic sufletul, nu ura!
Pe de alta parte, intaresc si eu ce a spus Elena: orice afirmatie scoasa din context (in orice situatie, dar cu atat mai mult in cazul Bibliei) denatureaza mesajul! Iar una din metodele cele mai subtile si insinuante de dezinformare si de manipulare este prezentarea informatiei trunchiate, fara cap si coada!
Bineinteles, ispite exista la tot pasul, mai ales acolo unde lucrurile merg prea bine! Trebuie sa-si bage ... cineva coada, sa mai destabilizeze! Nu-i nimic, asta ne intareste, ne caleste si ne verifica trainicia credintei!

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

Psalmul 23:1-3

Domnul este Pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic. El ma paste in pasuni verzi, si ma duce la ape de odihna; imi invioreaza sufletul, si ma povatuieste pe carari drepte, din pricina Numelui Sau.

Psalmul 23 este cel mai cunoscut din psalmi, atat de cei mici, cat si de cei mari. Copiii il recita prin biserici, iar cand cresc si-l aduc aminte, mai ales in situatii de descumpanire. E bine sa meditam la afirmatiile lui David din fiecare verset: “Domnul este Pastorul meu; nu voi duce lipsa de nimic.” Realitatea pe care el o afirma este ca Domnul a devenit Pastorul Lui si aceasta pastorire era asa de completa, incat el nu mai ducea lipsa de nimic! Nu-i mai trebuie nimic acelui om care este in acest raport cu Dumnezeu. Mai poti dori altceva cand El te pastoreste!? Psalmistul raspunde: “El ma paste in pasuni verzi, si ma duce la ape de odihna.” Orice pastor stie cand oile sunt hranite bine, si cand apa e de odihna. Pastorul Cel Bun ma povatuieste spre Cuvantul care-mi trebuieste si ma duce la apele odihnei Lui. In Cuvantul Lui eu ma hranesc din plin pe pasunile verzi, pline de suc ale vesnicului Cuvant. Apa odihnei Lui ma invioreaza si ma povatuieste, ma conduce pe carari drepte, din pricina Numelui Sau! Ceea ce-L determina pe Dumnezeu sa ne conduca pe carari drepte este Numele Lui, onoarea Lui!
Fie ziua de astazi plina de harul prezentei sale in vietile tuturor celor ce sunt condusi de Pastorul sufletelor noastre!

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by xenocid

vorbeam de copii

Cu stima
Tata Alin

Tata Alin, daca vrei cu toata sinceritatea sa aflii un raspuns, ar fi mai indicat sa intrebi un preot sau pe cineva mai in masura sa iti raspunda. Uite, de exemplu, Adriana (adrianangi) a deschis un subiect cu intrebari pentru cel mai mare duhovnic in viata al Romaniei si de fapt, intrebarea ta a fost pusa deja acolo, de ce sufera si mor atitia copilasi ?
O sa incerc si eu sa iti dau un raspuns, neavand pretentia nici o secunda ca as detine adevarul suprem sau ca as stii ce este in mintea lui Dumnezeu. Ceea ce iti scriu sunt pur si simplu gandurile unui profan.

Deci, inca o data, textul din Isaia 13 se refera la o profetie despre ce se va intampla poporului evreu. Da, intr-adevar, Dumnezeu permite raului sa existe in lume, El permite ca prunci si copilasi sa fie omoriti ca sa vedem cu ochii nostri unde ne duc pacatele noastre. Trebuie sa il invinovatim pe Dumnezeu pentru tot raul care se intampla in lume ? si in zilele noastre mor copilasi nevinovati in atentate ingrozitoare, este Dumnezeu raspunzator si vinovat pentru toate astea ??
Toata violenta aceea (si orice alt fel de violenta, in toate timpurine) nu este produsul unui Dumnezeu rau, violent, ci rezultatul pacatului uman. Vezi Iacov 1. "Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El Insusi nu ispiteste pe nimeni; ci fiecare este ispitit cand este atras de pofta lui insusi si momit..."

Dumnezeu este bun. Omul este pacatos. Pacatul aduce moarte, violenta, distrugere. Nu Dumnezeu, ci omul este cel care a nascocit roata de tortura, biciul, temnita, sclavia, pusca, baionetele si bombele.

Ce tragic este ca omul vrea sa dea vina fie pe Dumnezeu, fie pe diavol ("el m-a pus sa fac asta"), sau pe altii (sunt asa din cauza parintilor, mediului, genelor, etc), dar nu, nu din cauza mea, Doamne-fereste!

Cred cu toata fiinta mea ca Dumnezeu este dragoste, in primul rand ! Nu stiu care este imaginea ta despre Dumnezeu, dar eu o vad cam asa (citatul nu imi apartine, dar sunt de acord cu fiecare cuvintel scris acolo):
“Dumnezeu nu e o bunavointa senila, dorindu-ti, indolenta, fericirea in legea ta, nu filantropia rece a functionarului scrupulous…, ci Insusi focul mistuitor, Iubirea care a facut lucrurile , dainuitoare ca iubirea artistului pentru opera sa si despotica precum iubirea omului pentru cainele sau, prevazatoare si venerabila ca dragostea tatalui pentru copilul sau, geloasa, inexorabila si exigenta ca dragostea intre sexe.”

Iubirea este ceva mai aspru si mai scump decat simpla blandete; ca este asa, ne-au spus-o poetii de-a lungul timpului..pana si iubirea intre sexe, este, precum in Dante, “stapin cumplit la chip”. Exista blandete in Iubire: dar Iubirea si blandetea nu coincid ! Parintele, care isi iubeste copilul, il pedepseste deseori, pentru binele lui. Blindetea, privita in sine, nu se sinchiseste daca obiectul ei devine bun sau rau, cu singura conditie sa evite suferinta. Daca Dumnezeu e Iubire, El e, prin definitie, mai mult decat simpla blandete !! Desi El ne dojeneste adesea, El nu ne priveste niciodata cu dispret.

Daca vrei sa continui discutia, te-as ruga si eu sa deschizi un subiect separat. Multzam !

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Longfelloy putea lua o foaie de hartie pe care scria un poem si sa o vanda cu $6000. Acesta este geniu.
Rockefeller putea sa-si semneze numele pe o bucata de hartie si s-o faca sa valoreze un milion de dolari. Acesta este capital.
Unchiul Sam poate lua o bucata de metal si sa imprime ceva pe el, dandu-i o anumita valoare. Asta se cheama bani.
Un mecanic poate lua o foaie de metal care valoreaza $5 si poate face ceva ce se va vinde cu $50. Aceasta este meserie.
Un artist poate lua o bucata de panza de 50 de centi, poate desena ceva pe ea si o poate vinde cu cateva sute de dolari. Aceasta este arta.
DAR… Doar Dumnezeu poate lua o viata ratata si o poate spala in sangele Lui Hristos, o poate umple cu Duhul Sau cel Sfant si o poate face o binecuvantare pentru omenire. Aceasta este mantuire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by oanaruth

- macar aici sa fie PACE! Am crezut (si inca mai cred!) ca acest subiect nu este unul de polemica! Aici venim sa ne hranim zilnic sufletul, nu ura!
Bineinteles, ispite exista la tot pasul, mai ales acolo unde lucrurile merg prea bine! Trebuie sa-si bage... cineva coada, sa mai destabilizeze! Nu-i nimic, asta ne intareste, ne caleste si ne verifica trainicia credintei!

Acest topic este ca o casa de rugaciune. Ca o biserica. Cum de nu simt unii atmosfera asta de pace? In biserica nu intri ca sa-l contesti pe Dumnezeu... Cei care nu cred, nu intra in biserica. Sau daca intra, pastreaza tacerea. E un minimum de respect pe care-l impune credinta. Si apoi, cu cine vreti sa polemizati, oameni buni? Aici, rareori cineva isi expune propriile opinii. De regula, se posteaza citate. Asa ca, va rog sa ma credeti, nu aveti cu cine sa va certati!

Mergi la inceput