In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)
Raspunsuri - Pagina 17
Arhistefy spune:
Ingaduiti-va unii pe altii si, daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul... Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi.
Coloseni 3:13
Ce poti face pentru a ajuta copiii atunci cand familia se destrama? Mai intai, nu-i forta pe cei ce nu-i accepta; inconjoara-i cu cei ce accepta. Dragostea ta poate compensa neglijenta altor persoane. Invata-i sa fie puternici si nu sa isi planga de mila. Spune-le ca uneori oamenii traiesc impreuna iar alteori traiesc separat. Aminteste-le ca Barbie si Ken nu sunt altceva decat papusi, deci pregateste-i sa traiasca intr-o lume reala. Invata-i faptul ca daca intalnesc pe cineva pe care trebuie sa-l schimbe pentru a-i putea iubi, atunci nu au intalnit persoana potrivita. Atunci cand dragostea este corecta, ea poate trai cu puterea si slabiciunea sub acelasi acoperis, pentru ca "...dragostea acopera o sumedenie de pacate" (1 Petru 4:8). Adevarata dragoste acopera o greseala asa cum o polita de asigurare "acopera" un sofer care a avut un accident. Nu iti folosi copilul ca un pion pentru a te razbuna pe cineva! Asigura-te ca puiul tau stie faptul ca tu esti cel care ai divortat - nu el! Spune-le ca cineva poate fi o companie nepotrivita - dar, totusi, un bun parinte. Atunci cand indepartezi vinovatia, indepartezi rusinea; si astfel toata lumea poate merge inainte.
Amaraciunea este un hot. Nu-l lasa sa-ti fure pacea, creativitatea si cantecul. Ridica-te din cenusa si mergi mai departe. Ce s-a intamplat in trecut este atunci; tu traiesti acum. Trebuie sa existe un "acum" pentru tine si copiii tai, deci lasa-l sa inceapa astazi!
Cu drag,
Mihaela
rachel owen spune:
Printre oameni...
Oameni trec prin jurul meu
Ochii lor nu pot masca
Sufletul lor gol si greu
Drumul drept nu-l pot afla
Singuri poarta-al lor tumult
Teama au nespus
Când au strigatul tacut
Asculta Isus
Au nevoie de El
Când speranta nu mai e
Doar Isus scapare e
Au nevoie de El
Si tu trebuie sa spui
Au nevoie de El
E mijlocul unei zile de mai si e tare cald afara. E mai placut intr-o astfel de zi sa fii la un picnic sau sa stai undeva la umbra sa te odihnesti. Totusi, daca ai cate ceva de rezolvat, te trezesti hoinarind pe strazile orasului. De cateva ore talpile-ti calca trotuarul fierbinte si speri sa-ti termini cat mai repede treburile si apoi sa te odihnesti, sa bei un pahar cu apa rece...
Fara sa vrei, intalnesti in cale tot felul de oameni, fiecare alearga poate ca si tine datorita familiei pe care o au, a scolii sau serviciului, sau poate ca nu au nimic din toate astea dar totusi se trezesc umbland pe strazi, cautand parca si ei ceva... Daca tot ai de umblat printre ei, poate ca iti face placere sa privesti la cate unii dintre ei, ochii iti sunt izbiti de diversitatea lor. Incerci cumva sa-ti dai seama ce gandesc, esti curios incotro se indreapta. Ii vezi obositi, incearcand sa para bine dispusi si cauti sa patrunzi in sufletul lor, sa le cunosti tainele, sa vezi daca sunt cu adevarat fericiti asa cum vor sa para. Cand privesti mai adanc in ochii lor, abia atunci iti dai seama ca au sufletul gol, in spatele zambetului lor fortat gasesti o inima sangeranda, batuti de vant si de arsita vremii, ascunzand in ei dureri ne-spuse, plictisiti de viata, incarcati cu poveri...
Iti dai seama ca de fapt, mai mult decat a cauta sa-si rezolve treburile, ei cauta ceva anume care sa le implineasca vietile, sa-i satisfaca. Iti aduci aminte de ceea ce ai invatat candva ca una din nevoile fundamentale ale omului este nevoia de Dumnezeu, raportarea la acea fiinta superioara pe care se simt indemnati sa o cunoasca, s-o descopere. Oamenii se intreaba cine sunt ei de fapt, de unde vin si incotro merg, care este rostul lor prin lume? Si cand te gandesti ca fiecare dintre ei au cate o poveste, o impletire de durere si suferinta pe care ar vrea s-o spuna cuiva, dar toti vor acelasi lucru si nu mai este cine sa-i asculte...
Acum cateva sute de ani, un Strain isi incepu un misterios pelerinaj printre pamanteni, purtand cu el o misiune care avea sa dezlege aceste adanci intrebari si nevoi ale oamenilor. Venise din alta lume si pentru a se face inteles oamenilor, isi lua un corp smerit, un chip de om al durerii, obisnuit cu suferinta. Cine a crezut ca tocmai Lui i se incredintase aceasta misiune, ce putea face o odrasla slaba, iesita parca dintr-un pamant uscat? Sa fi iubit El oare mai mult portile cerului prin care coborase pe pamant decat locasurile lui Dumnezeu (ps.87:2)? El venise sa puna pe oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu si, dupa cativa ani cat a umblat printre ei, s-a putut vedea o samanta de urmasi…
Sa nu fi aflat oare oamenii de acel Strain, nu stiu ei ca problema lor a fost rezolvata? De ce sunt inca zbuciumati si cauta raspunsul acolo unde nu-l pot gasi? Daca totusi nu stiu despre El, sau poate ca nu-l inteleg?… Gandul acesta ma face sa tresar, imi dau seama cata nevoie este de oameni care il cunosc pe Strain si care sa le spuna si lor despre El! Cati vor face asta? La cati le pasa de sufletul lor?
Oameni trec prin jurul meu, ochii lor… , sufletul lor…, singuratatea lor…, teama lor…, strigatul tacut…, speranta nu mai e…, mainile lor intinse… Pana cand?!!
Au nevoie de Strain, si tu trebuie sa le spui! Tu Il cunosti! Pentru tine nu mai e un strain...
alexxia spune:
Anunt:
S-a descoperit un mijloc de calatorie interplanetara care sta la dispozitia tuturor care vor sa paraseasca pamantul
Acest mijloc de calatorie este aeronava cosmica numita "MANTUIREA".
Nava este pilotata de cosmonautul ceresc "EMANUEL"-Fiul Celui Prea Inalt,Salvatorul omenirii care s-a coborat la noi cu o invitatie prin care invita pe toti oameni din orice neam,rang,tineri,batrani,mame si copii,cingi si orbi si titi dezmosteniti de soarta pentru a fi luati si ridicati in cosmos cu o destinatia:o noua planeta unde nu vor mai fi lacrimi,dureri si unde o pace vesnica va incununa fruntile locuitorilor de acolo.
Aceasta planeta este NOUL PAMANT unde este vesnic vara si unde calatorii vor fi feriti de urgiile care se vor revarsa asupra tuturor celor ramasi nepregatiti in vechea si imbatrinita noastra planeta.
Asadar profitati de ocazia care vi se acorda cat timpse zice Astazi caci inscrierea la calatorie are un timp limitat TIMPUL HARULUI.
Veniti si cautati sa fiti primi care vor fi salvati.
Conditiile sunt urmatoatele:
-Nimeni si nici un calator nu poate calatori pe acesta nava fara bilet de calatorie si tichet indicand locul exact care-l ocupa
Acest bilet nu poate fi obtinut decat cu moneda de aur a "CREDINTEI"
-Nici un calator nu poate avea asupra sa bagaje de orice fel,numai bagajele care sunt admise si continua "FAPTELE BUNE"
-Este interzisa tinuta necuviincoiasa si nu se admite la intrare decat haine albe,curate spalate in "RAUL ROSU" care e in dealul Golgota
_Sunt exclusi si nu vor fi primiti cei acer sunt bolnavi de boliu contagioase cum ar fi:betia,fumatul,desfranarea,idolatria,lacomia, minciuna si cei gasiti cu diverse pacate asupre lor.Pentru o mai buna informare procurati-va din timp "SFANTA SCRIPTURA" in care veti gasi toate indicatiile necesare si "HARFA NOULUI PAMANT".
In aceasta carte sfanta veti gasi si linistea sufletului dumneavoastra framantat de atata zbucium si grijii.
Veniti intrati acum deoarece la sunetul trambitei a -VII-a aeronava cosmica "MANTUIREA" isi va lua zborul.
Locuitirii pot obtine relatii suplimentare luand legatura cu "CERUL" prin "RUGACIUNE".
Pilotul acestei nave va steapta cu o deosebita placere si iubire si in acelas timp va ureaza tuturor:
CALATORIE PLACUTA "
Cu drag
Alexxia
rachel owen spune:
Singur... cu Dumnezeu
Iacov insa a ramas singur. Genesa 32:24
M-am gandit mult la ce a simtit Iacov in noaptea care a devenit cunoscuta noua ca noaptea stramtorarii lui Iacov. Toata familia, toti prietenii, toata averea, toti angajatiii, in alte cuvinte, tot ce avea Iacov, se afla de cealalta parte a raului, iar el era singur. Cred ca se simtea asa de multa vreme, si pentru ca stia ce il astepta in drumul spre casa, a preferat sa ramana in noaptea aceea singur. Acolo, in singuratatea sa, Iacov a intalnit pe Cel care putea sa umple golul ce-i impovora sufletul de multa vreme.
Singur(a). Cred ca este cel mai terbil sentiment. Cand esti singur(a) te simti cel mai neajutorat(a), mai fara speranta, mai fara viitor. Atunci revezi toate clipele ce au devenit amintiri, si iti pui intrebari ale caror raspunsuri sa te ajute sa iti dai seama cum ai ajuns asa de singur(a). Esti singur(a) atunci cand cineva pe care contai a disparut. Esti singur(a) cand cei pe care credeai ca te vei putea sprijini te-au parasit. Poate ca ai trecut pe aici, si nu e nevoie sa continui caci stii si tu ce inseamna a fi... singur(a).
Singur(a) in familie. Poate nu iti vine sa crezi, dar si in familie poti fi singur(a). Poti fi casatorit si in acelasi timp, singur(a). Poti avea copiii, si in acelasi timp, singur(a). Poti face parte dintr-o familie mare, si totusi sa fi singur(a). Relatiile pot fi cat de intime, si poti fi singur(a). Esti singur(a) atunci cand te simti izolat(a), separat(a).
Singur(a) intre prieteni. Poti fi inconjurat de gloata si sa fi singur(a). Poti avea o multime de prieteni, si sa fi singur(a). Poti fi tot timpul in centrul atentiei tuturor, si sa fi singur(a). Privind in jurul tau, ii vezi pe toti, dar tu te simti inconjurat de un zid de sticla, un zid care iti permite sa fi in mijlocul lor, dar nu printre ei. Si vrei sa le vorbesti, dar toti au ceva de spus, iar vocea ta, se loveste de zidul de sticla, si poate a lor la fel.
Singur(a)... cu Dumnezeu. Esti singur(a)? Atunci ti-ai dat seama si tu, ca nimic de pe acest pamant nu te poate implini. Acum e momentul sa faci ceva ce nu ai mai facut de mult. Asculta, fi atent(a), caci langa tine, foarte aproape, e cel mai bun Amic. De fapt daca ai ajuns aici singur(a), El te astepta de mult, si doreste sa-ti vorbesca. Poate ca a ales momentul acesta, caci fiind singur(a) esti dispus(a) sa asculti. El stie de ce ai nevoie, El stie ca ai nevoie de mangaiere, insa inainte de a putea sa o primesti, in fata ta sta o lupta. O lupta cu Dumnezeu, iar cand Dumnezeu e gata sa opereze in viata ta, te va duce intr-un loc singur. Vrei un Prieten adevarat? Un prieten adevarat, iti va spune: "Mai ai de luptat, inca esti gresit." Un prieten adevarat te va rani caci "ranile facute de un prieten dovedesc credinciosia lui", un prieten adevarat se va lupta cu tine, chiar cand esti singur(a), pentru ca te vrea mai bun(a), mai aproape de El.
Esti singur(a)? Atunci pregateste-te pentru o intalnire privata cu Dumnezeu?
Si nu lasa sa treaca noaptea fara a primi binecuvantarea Sa.
Si de vei schiopata, vei stii ca totdeauna vei avea un sprijin pe carare
alexxia spune:
Atunci cind zgomotul lumii involburate..si dornice de singe si razbunare rasuna prelung..intr-un colt al vremii stateam eu...Baraba,liber dar incatusat,lanturile pe care odinioara le purtam acum ...nu mai exista,intunerecul s-a transformat in Lumina ...dar..cu ce pret?
zgomotul cuielori,imi rasuna grav in mintea-mi incetosta...de neliniste si...durere...este durerea rastignirii unui NEVINOVAT...pt ca eu..sa fiu descatusat...de lanturile mari si grele.
Doamne,dar dealul acela?si lacrimile mari ce-i curg pe fata...soarele parca vrea sa aline durerea Lui,vintul adie usor pentru a racori fruntea-i de sudoare...si eu...EU TREBUIA SA FIU IN LOCUL LUI..EU TREBUIA SA PORT CRUCEA
e liniste...o liniste in care...adierea vintului si pacea interioara adie usor in inima mea..
eu..sunt Baraba,eu trebuia sa port crucea...
Cu drag
Alexxia
lily spune:
"...pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile locuintei mortilor nu o vor birui" (Matei 16:18)
Biserica este alcatuita din credinciosii care L-au primit pe Isus Cristos in inima ca Domn si Mintuitor. Ea este un trup viu, un organism in care fiecare credincios are un rol dupa cum au in trup miinile, picioarele, ochii, gura, inima, plaminii.
Istoria ne arata ca desi au fost atitea eforturi, dusmanii Bisericii nu au reusit sa o distruga.
Desi urmariti, haituiti, batjocoriti oamenii lui Dumnezeu s-au adunat in fel si fel de locatii sa se roage si sa de-a Slava lui Cristos ca Fiu al Lui Dumnezeu . El a promis ca Biserica va dura deoarece El este piatra din capul unghiului (Matei 21:42)
Biserica rezista si azi. Dar dusmanii ei unde sint ?
rachel owen spune:
Cel mai mare dar - Ioan 3:16
FIINDCA ATAT DE MULT - Superlativ de intensitate
A IUBIT DUMNEZEU - Iubirea la superlativ
LUMEA - Decadenta la superlativ
CA A DAT - Cea mai mare oferta
PE SINGURUL LUI FIU - Cel mai mare dar
PENTRU CA ORICINE - Cea mai mare oportunitate
CREDE - Cea mai mare simplitate
IN EL - Cea mai mare atractie
SA NU PIARA - Cea mai mare promisiune
CI - Cea mai mare diferenta
SA AIBA - Cea mai mare certitudine
VIATA VESNICA - Cea mai mare posesiune
alinamoro spune:
Fetelor,
"Nadajduieste in Domnul!Fii tare,imbarbateaza-ti inima si nadajduieste in Domnul!"(Psalm 27:14)
alina
oanaruth spune:
E sărbătoare la Florii
E sărbătoare la Florii –
Cum n-a mai fost vreodată,
Căci Cel prezis de profetii
Azi în Sion se-arată.
Smerit, cu chipul Său senin,
Înconjurat de gloate,
Isus, călare pe asin,
Coboară spre cetate.
În mâini cu crengi de palmier,
Îi ies multimi în cale;
Răsună al Iudeei cer
De cânt si osanale.
Răsună coruri de copii,
Multimea se tot strânge,
E sărbătoare de Florii,
Dar Împăratul plânge:
„Ierusalim, Ierusalim,
Ce Mi-ai respins iubirea
Si darul păcii cel sublim –
Îti plâng nenorocirea.
Dusmanii vor împrejmui
Tot zidul tău cu schele,
Iar pentru mame si copii
Veni-vor vremuri grele”.
Cu lacrimi calde pe obraz
Plângea Ierusalimul...
Dar plânsul lui mai scaldă azi
New Yorkul si Kremlinul
Văzduhul Terrei e brăzdat –
De undele divine,
Iar orologiile bat
Sfârsitul care vine.
E sărbătoare pe pământ
Si luptă pentru pace,
Se flutură lozinci în vânt,
Dar Printul Păcii tace.
Azi, nu romani si nici barbari,
La porti vin cu stafeta,
Ci mii de monstri nucleari –
Amenintă planeta.
E sărbătoare si e joc
Si muzicile cântă,
Dar pace tu nu ai deloc
Si moartea te-nspăimântă.
El hotărăste iar o zi
Azi, cât se poate spune,
Pe Printul păcii-L poti primi,
Nu amâna pe mâine!
Petru Dugulescu
Dragele mele, se apropie duminica Floriilor, umpleti-vă sufletele de flori si de bucurie si fie-vă viata sărbătoare!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth