Alocatie bb - virare cont/ridicare
Stiu ca in principiu se poate, dar nu stiu ce demersuri trebuiesc facute si unde pentru a mi se vira in cont (de card eventual) alocatia bb meu?
De asemenea, am ratat o luna alocatia, in sensul ca nu am ajuns la posta sa o ridic in termen. Ce mai pot face?
Cu multumiri,
Corina si bb Ilinca 11 luni
Raspunsuri
ruxi spune:
Din cate stiu eu, se poate vira alocatia intr-un cont, si noi ne chinuim de cateva luni bune, si inca n-am reusit. Pentru asta se deschide un cont la o banca, apoi se merge la o institutie (sotul meu nu mai stie cum se numeste ) de pe Strada Venerei, nr. 17 parca, este cum vii dinspre Obor spre Carol, pe Mosilor, o strada la dreapta, parca pe langa Pizza Hut. Pentru alocatiile neridicate la posta, noi am pierdut vreo 7-8, tot acolo se face o cerere, care trebuie aprobata si banii ar trebui virati. Stiu ca e destul de vag ce ti-am spus, dar cam atat stiu.
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 5 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Mirunaa spune:
Corina si Ruxi!
Alocatiile pt bbei se iau de la directiile de munca de unde apartineti.Acolo o sa vi se dea un formular cerere...si tot acolo veti mentiona ca vreti alocatia sa o vireze intr-un cont.Am impresia ca ei lucreaza doar cu o anumita banca.Nu stiu sigur...interesati-va!
E mult mai usor printr-un cont...sa nu stai toata ziua cu urechea la usa...ca vine sau nu postasul!
Toate cele bune...si daca mai vreti detalii sunt aici!
mari spune:
Pt. a se vira alocatia in cont, trebuie sa aveti un cont deschis la o banca ( la alegere). Se face cerere la banca pt. a se vira alocatia in cont, cu contul respectiv mergeti la Alocatia de Stat pt. Copii ( asa se numeste in Timisoara), sau la Primarie si cereti ca alocatia sa fie virata in contul respectiv. Dupa aproximativ 2 luni de la cererea respectiva, alocatia se vireaza in cont si totul e ok.
Succes.
Pt. alocatia neridicata pe luna anterioara din cite stiu se merge la posta unde cu carnetul de alocatii se poare ridica si retroactiv, dar nu sunt sigura ..... :(
Mari si bb Robert
anamaria spune:
1. Poti primi alocatia in cont curent, la banca, mai nou am auzit si eu ca se poate si pe card.
Uite cum faci: cel mai bine ar fi ca inainte sa dai un tel. la Casa de pensii, sa afli care sunt bancile cu care colaboreaza ei, daca -si ce tipuri de card accepta. Apoi te duci la banca de unde iti trebuie un extras de cont cu nr. contului, neaparat contul sa fie pe numele persoanei care ridica alocatia. Cu hartia respectiva si cu un cupon de alocatie, plus cerere, te duci si le depui la Casa de pensii, iar dupa 1-2 luni vei primii benii in contul respectiv (eu am un astfel de cont la BancPost, primesc aici alocatiile pt amandoi copiii)
2. Alocatia pe care ai pierdut-o o vei primi luna urmatoare, tot la posta, intreaba acolo cum procedezi (daca o aduce acasa postasul sau tre' sa te duci sa o ridici)
daca dragoste nu e, nimic nu e!
dragos1967 spune:
Sa-ti spun cum am rezolvat eu intr-o zi(valabil pentru Bucuresti):
1.Intai si intai mergi la Directia de Protectie... De pe str. Venerei,17 (ti s-a explicat unde e, vezi ca e intr-un imobil prapadit, lipit de Univ Tehnoeconomica, aia cu scandalu), unde spui ce vrei (pe hol, cum intrii, usa din stanga). Aici ti se da un formular si trebuie sa stii deja banca si sucursala unde doresti virarea (eu am ales Bancpost, nu stiu daca alte banci sunt agreate).
Vezi ca trebuie sa ai la tine certif. de nastere al copilului in orig si copie xerox.
2. Cu formularul respectiv mergi la Bancpostul respectiv, completezi alte alea pe acolo ca sa deschizi contul, tipii de la banca scriu ceva pe formularul tau, se pun niste semnaturi la banca.
3. Cu formularul completat de banca, ajungi inapoi pe Venerei.
Dureaza doua luni pana virarea va deveni operationala, iar toate demersurile le-am facut in 3 ore. Am avut bafta cu programul de la Venerei, vezi ca e deschis din 2 in 2 zile, nu mai stiu exact intre ce ore...
Dragos.
Era sa uit, am fost eu, nu sotia mea, nu mi-a cerut nimeni nici o procura sau altceva.