circuit in europa
Anul acesta am vrea, daca ne vor tine buzunarele, sa facem un circuit in Europa, sa ajungem pana in Spania. Probabil Barcelona, Madridul si Sevilla sunt prea departe. Studiind traseul, am descoperit ca putem sa trecem prin mai multe tari, asa ca ne-am gandit sa facem 2 drumuri diferite, la dus si la intors. Vom trece prin:Ungaria, Austria, Italia, Franta si Spania la dus, apoi Spania, Franta(coasta de azur), Italia, Slovenia,Croatia sau Ungaria, Romania. Daca ati fost sau locuiti in una din aceste tari, ce merita vizitat, unde gasim hoteluri ieftine(max 70-80 euro), probabil in afara oraselor.
Avem de gand sa mergem cca 400-500 km pe zi si sa vizitam tot ce merita vizitat pe traseu.
Multumiri si .
Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Raspunsuri
Corina spune:
Ce pot sa-ti spun ,noi am dormit la Viena intr-un Etaphotel( da o cautare pe net si iti da toate hotelurile lor din europa).Hotelul este la intrarea in Viena,chiar la iesirea de pe autostrada care vine de la Budapesta.Ne-a costat 45euro,fara micul dejun.In Germania am dormit tot la Etaphotel ,dar la Sarsbrucken ,acolo ne-a costat doar 39euro.
In Franta sint o gramada de hoteluri ieftine
(Formula 1,Etaphotel,Mercure),nu e nici o problema,si toate se pot rezerva pe internet.Noi am rezervat pe internet si asa am fost siguri de camera.
Cit despre locuri de vizitat in Franta,spune-mi orasele prin care vei trece si asa iti pot da detalii.
Corina si Anna nazdravana!!
lai spune:
Si eu recomand hotelurile Formula 1, situate de obicei la marginea oraselor, ieftine si ok - si sunt nu numai in Franta, dar si in alte tari europene, eu mai stiu de Elvetia, dar cu siguranta mai sunt si in alte locuri. O alta varianta de cazare ar fi youth hostels (hoteluri de tineret), daca ai sub o anumita varsta si stai intr-o camera cu mai multe persoane e mai ieftin, dar multe dintre 'hostelurile' la care am stat eu aveau si camere "private" pentru familii, la care tot ieseai mai ieftin decat la un hotel obisnuit.
Lai
lai spune:
In Italia in zona nordica cred ca cel mai interesant de vizitat ar fi Venetia si Milano si, daca nu va este prea afara din drum, imprejurimile lacului Como. Coasta de azur este toata foarte frumoasa, eu nu m-am oprit decat la Nisa (unde plaja e pietroasa.. dar in rest mi-a placut orasul) fetele care stau in zona iti pot da mai multe sugestii.. imediat dupa ce intrii din Franta in Spania pe coasta sunt niste satucuri foarte dragalase unde merita sa va opriti, mai departe in drum spre Barcelona daca aveti cel mai mic interes pentru Dali merita sa va opriti cateva ore la Figueres. Barcelona sunt convinsa ca o sa va placa enorm, nu ratati Las Ramblas, Sagrada Familia si parcul Guell (Gaudi). La intoarcere eu v-as recomanda, daca aveti timp, sa alegeti Croatia, sa coborati pe coasta dalmata prin Croatia eventual pana in Muntenegru si apoi sa va intoarceti prin Serbia, eu acolo nu am ajuns inca - daca totul merge bine o sa ajung in mai in Muntenegru - dar am auzit numai lucruri frumoase.
Sper din tot sufletul sa va reuseasca planurile, sigur va veti bucura de o vacanta extraordinara!
Lai
Iris2002 spune:
Mihaela draga,
Suna foarte bine planurile voastre de vacanta...va doresc din suflet sa vi se implineasca si sa vii cu povestile la noi !
O idee pentru a usura cheltuielile: daca aveti cunostinte/prieteni care va pot imprumuta un cort, pe acelasi circuit am fost cu muuuuult timp in urma, cu cortul, si e mult mai ieftin. Daca nu aveti cort, poti sa te interesezi, la majoritatea campingurilor se pot inchiria si rulote pe o noapte sau mai multe, la un pret cu mult sub cel al hotelului. Dezavantajul e, desigur, ca nu ai dus in camera...
numai bine !
mihaela_s spune:
Multumesc dragelor pentru raspunsuri.
Am cautat Etaphotel si sunt intr-adevar ieftine, sper sa fie si bune cat de cat, nu avem pretentii de 4-5 stele, dar macar o baie si un dus si asternuturi curate. Si hostels-urile suna interesant, dar cred ca am depasit varsta la care ne pot primi acolo.
Lai, ne-ai fost de folos cu indicatiile despre Spania, unde sa ne oprim inainte de Barcelona si apoi in oras. Mersi mult!
In Italia cu siguranta vom vizita Venetia si Milano, nu stiu daca ajungem la Como,dar am auzit ca e frumos.
Corina, am sa revin cand voi sti exact traseul prin Franta, deocamdata e sigur ca un drum va fi pe Coasta de Azur, Toulon, Marseille, Nimes, Montpellier.
Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
A_Iulia spune:
Mihaela, frumos circuit! Parerea mea este ca iti trebuie minim 3 saptamani (daca nu o luna) ca sa il consideri concediu si nu o fuga!
Subscriu la Etaphotel-uri.
Concediu placut!
Adina+BB38W