HELP!!! IMPOZITARE ASIGURARE SUPLIMENTARA
Ajutooor!
Beneficiez de asigurare suplimentara incepand cu data de 17.04.2003.
Intrebare: Este adevarat ca incepand cu 01 ianurie 2004 aceste venituri nu se mai impoziteaza? Daca DA din care lege "face" parte.
Multumesc!
Bendis
DD
Raspunsuri
Cary spune:
Acest subiect s-a mai discutat si deci este ADEVARAT din 01.01.2004 nu ti se mai opreste impozit.
Este vorba despre Art.42.lit.A din CODUL FISCAL.
Bafta si succes!
Dana_ spune:
Cary, este adevarat dar cred ca e valabil numai pentru cei care primesc aceasta asigurare din 01 ian 2004. Eu i-au asigurarea din aprilie 2003, am fost luna trecuta la cec si mi-am luat banii ca alta data,nici vorba sa primesc mai mult(desi m-am asigurat la 15 milioane,abia 9 iau pe luna )
Pupici
Dana&bb Andy
liviu`s spune:
De la 01.01.2004, nu se mai impoziteaza toate indemnizatiile cuvenite incepand cu aceasta data. Nici indemnizatia ta nu se mai impoziteaza. Luna trecuta ai primit indemnizatia aferenta lunii decembrie 2003. De luna aceasta vei primi indemnizatia neimpozitata.
Cary spune:
Legea e lege pentru toata lumea.
Azi am ridicat lichidarea pe luna IAN.2004 care mi-a fost impozitata si sunt hotarata sa depun la registratura Casei de pensii adresa prin care solicit un raspuns cu privire la impozitarea care mi s-a facut.
Astept 30 de zi,vine raspunsul,fac xerox si-l duc la birou,iar la urmatoarea lichidare o sa-mi dea si impozitul aferent lunii IAN.2004.
S-auzim de bine!
nela spune:
Si eu am primit indemnizatia pe ianuarie impozitata.
Probabil ca doamnele de la contabilitate inca nu au primit precizari referitoare la neimpozitarea unor venituri. O sa astept luna martie sa vad ce suma imi revine pe februarie iar daca nu vor fi schimbari voi cere lamuriri.
S-auzim de bine!
Nela
liviu`s spune:
Poate ar trebui sa invocati si Normele metodologice ale Codului fiscal, publicate in MOf 112/06 februarie 2004.
Cary spune:
Multumim frumos Liviu,am sa amintesc despre aceste norme in cererea depusa la Casa de pensii.
Mult succes tuturor!
bendis spune:
Bun. Pana aici "toate bune si frumoase".
Din cate vad nici unul din participantii la aceasta discutie nu a beneficiat de drepturile stipulate de lege. Inca un semn ca IN TARA ASTA LUCRURILE SE MISCA INCET.
Si totusi ... exista vreun norocos printre noi?
DD
Cary spune:
Norocoase sunt multe!
Eu am vorbit deja cu 6 mamici unde cei din compartimentul personal primesc indemnizatia fara a fii impozitata!deci si la firmele unde lucram noi trebuie sa se inteleaga acest lucru.
Succes tuturor!
P.S. 2 dintre cele 6 sunt aici in familia DC se numesc Aalina si craluca.
Dana_ spune:
Va rog sa ma lamuritzi si pe mine. Voi vorbitzi de neimpozitarea asigurarii suplimentare sau despre banii de maternitate pe care-i luati de la servici? Intreb asta deoarece am vazut ce scria Cary: " deci si la firmele unde lucram noi trebuie sa se inteleaga acest lucru"
Eu i-au aceasta asigurare suplimentara de la CEC.
Vreau sa va mai intreb ceva: aceasta asiguare suplimetara vine in diferite perioade ale lunii in judetele tarii? Careva spunea ca deja a luat banii luna aceasta . La noi in Cluj vine pe la sfrasit de luna sau chiar urmatoarea luna( deci tot mai tarziu)
Multumesc!
Dana&bb Andy