Concediu de paternitate - se poate din somaj?

Concediu de paternitate - se poate din somaj? | Autor: Clara Maria

Link direct la acest mesaj

Buna Ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in legatura cu urmatoarea problema:

Eu sunt insarcinata in cinci luni si jumatate si urmeaza sa nasc pe 20 - 23 iunie 2004 si intentionam ca sotul meu sa intre in concediul de paternitate dupa efectuarea celor 42 de zile prevazute de lege. Problema se pune astfel: el a fost in somaj pana anul trecut in iunie si patronul l-a bagat iarasi in somaj incepand cu luna ianuarie 2004. Se considera ca are numai 6 luni de cotizare sau din somaj se opreste si CAS-ul si atunci poate sa intre linistit in CIC?
O alta intrebare: exista posibilitatea sa platim CAS-ul individual pentru inca 4 luni si daca da, undesi ce suma este, el avand pe cartea de munca salariul minim pe economie?

Sper ca am fost suficient de explicita si ca o sa primesc cat mai curand raspuns la intrebarile mele.

Va multumesc frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Sotul tau indeplineste conditiile legale pentru a intra in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara Maria spune:

Fara a vrea sa devin insistenta, din minimele cunostinte din acest domeniu credeam ca, pentru a avea dreptul la CIC trebuie sa ai o cotizatie de 10 luni in ultimele 12 luni.

Se poate, va rog frumos, sa-mi dati o baza legala a raspunsului Dvs. pentru ca el, la randul lui, sa justifice mai departe faptul ca el are dreptul de CIC pana la 2 ani? Mentionez ca lucreaza la patron si doamnele de la contabilitate nu sunt puse in tema cu aceste lucruri.
Se considera cumva perioada somajului, perioada de cotizare?

Va multumesc mult si-mi cer scuze pentru insistenta.

Mergi la inceput