Ne mai aducem aninte?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

-baia care incepea intotdeauna cu apa calda si se termina cu apa rece ca era nevoita mama sa incalzeasca sa ne clateasca pe cap...
-lectiile facute la lumina lampii pe gaz si a lumanarii...
-tovarasa invatatoare, Mos-Gerila...
-ziua cand ne-a facut pionieri la Foisorul de Foc si can a venit randul nostru sa facem...la inchisoarea Doftana...
-renumitul snur de comandanti la scoala...galben de detasament...rosu de grupa...eu am avut rosu...
-"Soimii Patriei"...
-cerintzele scolii:bani pentru fondul clasei, hartii pentru maculatura, sacosi de castane...
-pufuletzii, batoanele de paine, chiflele, iaurtueile sana, cartofii(prajituri)...
-poza lui ceau...pe prima pagina din fiecare manual...
-paduchii care ii luam din taberele in care mergeam...
-masina de spalat fara storcator(se lasa apa sa curga in lighean)...
-jocurile cu elasticul saritul corzii, tara-tara vrem ostasi...
-prajiturile care stateau cate doua saptamani in cofetarii...
-magazinele ABC, tutungeriile...
-fisele la metrou...
Si lista ar mai continua...
Mai spuneti-ne, ca, cel putin eu, ma amuz copios...Si imi aduc aminte....

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bucluc spune:

-ciocolatile "Bunicuta" sau "Scufita Rosie"
-cozile imense la banane verzi, pe care apoi mama le punea cuminte pe dulap sa le putem manca peste o luna
-circul venit in oras, la care montau cu saptamanile (Faza: fratele meu intreba tot timpul cand vedea gramada aia de custi si mai stiu eu ce:"Mama, da' acolo ce-i?". Raspuns "Inca nu e, dar o sa fie... un circ." "Mama, mama, da' pe noi ne duci la O-SA-FIE?"
-ultima paine luata in fata ta de unul care cumparase inca altele 5, dupa ce ai asteptat ore in sir "sa-ti vina randul"
-plase si sticle de lapte (da, alea DE STICLA) lasate la 3 dimineata sa tina locul la coada
-pachetul de unt plin de sare primit de la bunici "pt copii, saracii"
-guma patrata cu gust de banane sau portocale in care iti spargeai dintii si care oricum nu mai aveau gust dupa 2 minute
-penarele cu magnet, cat mai colorate posibil
-educatoarea care se dadea cu ruj pe obraz in loc de pudra
-(haha) impartitul... apei(!) la gradinita, in paharele mici de plastic, asezate grijuliu de mamici langa pachetel
-circulatul alternativ al masinilor cu nr cu sot/fara sot
-benzina pe cartela (golitul rezervoarelor si falsificarea cartelei)
-incalzitul apei in oale mari mari de tot; baie in covatica, in bucatarie, unde facea mama cald lasand cuptorul deschis...
-pantofii de lac, tari de-ti nenoroceau picoarele si ajungeau sa pateze ciorapeii cu ciucuras
-treningurile cauciucate
-povestile plictisitoare pe care ni le spunea tata cand se lua lumina si pe care minunea de frate-meu mai vroia sa le auda inca o data IN DETALIU
... si as mai putea continua, insa ma tem ca deja am facut un "ghiveci"

"Cauta la cine te pretuieste, cat de curata e inima, nu cat de inalt e gandul."(N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

- coada la pui, la ulei, shi la toate de fapt, unde se dadea juma de pui de caciula, sau un sfert de pachet de unt de cap de familie (noi aveam dreptul la 3/4 pachet de unt).
- chilotzi tetra.
- maieuri la fel
- uniforme prea scurte sub care purtam ciorapi negrii de dama, pt. care ne scotea la careu (eu am fost scoasa la careu in clasa 12-a pt. tunsoare stil Limahl, daca-shi mai aduce cineva aminte "punk").
- ciocolata Vinga.
- practica la cartofi shi la porumb, ca de eram clasa de nemtzi, clasele de romani mergeau la mere, shi la struguri.
- in Lugoj era filatura de matase naturala, deci toate scolilie creshteau viermi de matase, salile de sport erau pline de viermi pe 4-5 etaje ingrijitzi de noi, norma la adus la scoala frunze de dud, nici un dud din zona nu mai purta frunze, dar mai sa faca dude, saci cu frunze de dud cu bolovani pe fund ca sa traga la cantar.
- "Ciresharii" de Costantin Chiritza, nici nu shtiu de cite ori cititzi.
- filme cu indieni facute de DEFA Berlin, in rolurile principale cu Colea Rautu, Gojko Mitic shi altzi actori dun Romania shi RDG.
- excursii in Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, RDG.
- coniac in sticla sub forma de tzaranca, shi vaze de rubin.
- tzgari BT, shi Kent in pachet necartonat, care cind il desfaceai miroseau a miere.
- reuniune la scoala sambata dupa-masa, un fel de discoteca mai mult pe intuneric, ca sa ne mai pupam shi noi cu baietzii.
- Cantarea Romaniei - faza pe oras, faza pe judetz, faza pe tzara.
- olimpiade, de romana, matematica, etc - faza pe scoala, pe oras, pe judetz, pe tzara.
- zilnic ora la care se lua curetul, shi faimosul banc in care americanii vor sa atace Romania shi pilotzii raporteaza ca totzi romanii sunt motzi pt. ca in fiecare casa arde o lumanare.
- tzigari Weekend de la sarbi, blugi Piramid, sweetshirturi cu adidas contrafacute.
- napolitane Danutz.
- ciocolata Kandia.
- cheful de sambata seara, shi jocul cu sticla, deh tot pt. puaturi cu baietzii.

Corinna, Andreas, Alexandru shi fasolicu mic http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Faine de tot amintirile.In mare imi amintesc de tot ce ati povestit. Mama lucra la cel mai mare magazin din oras si asa am scapat de stat la cozi.Numai ea saraca cara de-i ajunsese mainile pina la genunchi.
Imi amintesc de sticlele de pepsi ,aproape in fiecare seara cite 10.
Bananele verzi ,invelite in ziare si puse la copt in "camara"
Ciocolatelele chinezesti ,unele mici lunguete in folie aurie si unele patratoase cu tot felul de pestisori pe ambalaj.Altele cu ambalaj violet pline cu alune.Arahidele si alunele sarate in cutii ca cele de conserva(wooooau ce faine erau).
Cutiile cu Cip-Cipparca.Imi amintesc mai mult de dulciuri ca pe astea le aruncam de la balcon la copiipina m-a prins mama.
Aha ,si painea la cartela.La rind la paine stateam .Imi amintesc ca erau roz cu patratele in care erau scrise zilele lunii si daca cumparai painica ,poc tanti facea un x in casuta zilei respective.

Nicole&Amira

http://community.webshots.com/user/nicoleamira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

..taberele de vara de la Navodari(Delfin,Albatros,etc.),cele de cinecluburi,taberele din vacanta de iarna pentru pregatire pe obiecte-olimpiade si cele de pleasca cu UTC-ul,
sedinte UTC dormite partial sau integral,
ciocolatele "monede" invelite in staniol galben,ciocolate chinezesti(nu-mi mai amintesc cum le chema) si Kandia
radio VEF,Europa Libera,playere portabile rusesti cu casti,casete video de o calitate infecta,
1 mai cu mici,fripturici,bericioaica,iesiri la iarba verde
discoteci la vila din curtea liceului
concursuri de recitari,"Cantarea Romaniei"
uniformele de liceu cu o palma deasupra genunchiului,"coronita" de 5 lei care in mod convenabil se rupea zilnic pen' ca nu se "asorta" cu tunsoarea,
blugi arabesti "prespalati" care costau pe vremea lui Ceasca 1800-2500 lei
va continua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

-colectarea maculaturii la scoala
-colectarea pungilor cu castane necomestibile (culese de pe strada "Castanilor" - din orasul natal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

-puii fratii Petreus
-tigarile Gent,Amiral,Doina,Carpati cu filtru si fara, Snagov
-cravatele de pionier,camasa alba si fusta bleumarin plisata,tresele albastre si galbene
-ciocolata de casa cu 1 leu
-caffe frappe cu 25 lei
-pantofii de Guban si cizmele de Agnita
-sicola,oranj,zmeurata
-salam cu soia,ulei de floarea soarelui cu soia
-laptele in sticle de sticla de 1 litru,iaurtul in borcane de sticla
-monezile de 25 de bani si hartia de 100 de lei
-branzoaice,cornuri cu vanilie
-magnetofoane Kashtan
-fumatul in WC in pauze
-pantaloni pe sub uniforma iarna
-cafeaua amestec (nechezol)
-discoteca deschisa intre orele 17:00-21:30
-jocurile strigatea,sencål,omul negru,flori,fete sau baieti si parå
-bancurile cu Bula si Ceausescu
-Cantarea Romaniei
-paine semi
-bere si apa cu zahar in par in loc de fixativ
-filmele indiene,romanesti:Pruncul, petrolul si ardelenii, Artista, dolarii si ardelenii , B.D. in actiune, B.D. in alerta etc.
-cutremurul din 1977 in timp ce vizionam filmul bulgaresc "Dulce si amar"
-colectiile de servetele straine, hartii de gume straine, timbre
-mirosul porocalelor de Craciun (chiar si acum nu concep Craciun fara miros de portocale si bineinteles sarmale, asa simt ca e Craciunul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Cutiile cu creveti care se prajeau in ulei incins
Borcanele cu ghiveci de legume
Troleibuzele cu doua usi in care ne inghesuiam ca sa mergem la scoala
Pîine prajita frecata cu usturoi,(o mincam la lumina luminarii cind se lua curentul),impreuna cu prietena mea cea mai buna
Tigarile Bucegi fumate cu sipca

Doamne ce vremuri!!!Dar ce bine ma distram cu prietenii!!

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

guma cu surprize de la tigani - 5 lei bucata
elasticul - jucam pina nu mai puteam
alimentare imense pline cu mere
bomboane cubaneze
conserve de peste

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

-borcanele cu spanac de la Alimentara pe care mama il gatea cu oua ochiuri
-dulceata de trandafiri si conservele de peste
-cogeac pe bat
-savarina si cico, amindoua la 6 lei
-pufuleti, cip, pufarine, halva, cavid, glucoza cea lipicioasa de dinti
-cozile la piine care se terminau chiar in fata mea
-inghetata vafa Polar
-sarafanul "plasticos" ciuruit de toate cuiele din banca
-caietul cu amintiri de la sfirsitul clasei a8a
-Amza Pellea, Angela Similea, Florin Piersic si Oana Sirbu, Sofia Vicoveanca si Fratii Petreus
-mersul cu bidoanele la cismeaua din cartier (si nu era aproape) atunci cind se oprea apa
-banana si portocala mult asteptata care isi faceau aparitia de sarbatori
-pick-upul si placile cu povestile lui Creanga
-vata in loc de tampoane
-sacosa de pinza, folosita, spalata si pastrata cu foarte mare grija
-batoanele cu lapte
-cozile la piine, lapte si ulei care se terminau chiar in fata mea

Daca imi amintesc va mai scriu.

Mergi la inceput