Cum vi se pare viata in Japonia? (3)
Raspunsuri - Pagina 2
Sorina-Alexa spune:
Buna fetelor!
Am cam ramas in urma...am lipsit cateva zile si s-a trecut deja la partea 3!
Recuperez ce-am pierdut
Sorina
Sorina-Alexa spune:
Dragele mele...am si eu o intrebare la voi!
Vreau sa ma pun serios pe invatat limba japoneza....ma rog cu vorbitul ma descurc bine,zic eu!
Dar vreau sa invat sa scriu...si vreau sa va intreb voi cum ati invatat?...spuneti-mi si mie...eventual daca stiti un site,orice m-ar putea indruma!Ca nu prea stiu de unde sa incep!
Va multumesc anticipat!
Sorina
ralucami spune:
Sorina eu iti sugerez sa incepi intai cu hiragana si apoi cu katagana. Mie mi-a cumparat sotzul meu caietzele de pe care invatza cei mici (cred ca de la gradinitza). Sunt si diferite site-uri care te invatza sa scrii on line. Daca dai un search in Google cu "hiragana" o sa vezi cate iti apar. Si eu mi-am propus de luni sa ma apuc sa mai invatz cate ceva ca in ultimul timp prea nu fac nimic Julie vorbeste cu Matei sa ne imprumute caietzelul lui cu kanji!!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ralucami spune:
Ca sa te scutesc de cautari. Vezi aici http://members.aol.com/writejapan/hiragana/writutor.htm Are atat hiragana cat si katagana! Si mai este si link-ul asta http://www.kanjistep.com/en/online/hiraganasteps/
eli spune:
Sorina-Alexa eu mi-am comandat din Rmania "Invata singur limba japoneza" de Hidenobu Aiba de pe http://www.teora.com . Din aceasta carte am invatat eu farte bine hiragana si katakana. Are si lectii cu 40 de kanji. Cartea are exercitii de scriere, de gramatica si cu fiecare lectie sunt introduse cateva cuvinte noi si reguli gramaticale. Cartea e interesanta, ti-o recomand sa o cumperi insa doar daca iti mai iei si alte carti de la teora caci taxele postale sunt mari. Eu merg si la un curs de japoneza, invat din "Minna no Nihongo" (2 volume pentru care poticumpara si cartile corespunzatoare cu traducerea si explicatiile in engleza) totul e scris in Kanji, hiragana si katakana, kanji avand deasupra si scrierea in hiragana, uneori intalnind acelasi kanji cu aceeasi scriere in hiragana il tin si minte, cel putin citirea dacca nusi scrierea. De cateva luni invat si kanji, citire si scriere din "BASIC KANJI BOOK" (2 volume fiecare cu cate 500 de kanji) de Chieko Kano, Yuri Shimizu, Hiroko Takenaka, Eriko Ishii. Fiecare lectie are cam 10 kanji noi, spatiu special pentru scrierea acestor kanji, apoi sunt exercitii de scriere si citire ai cam la 5 lectii cate o scurta recapitulare. Cateva site-uri cu invatarea limbii japoneze i-am scris Eellyei in capitoulul 2. Mult succes!
Am si eu o intrebare in legatura cu epilatul. Cu ce va epilati in Japonia? A gasit cineva aici ceara sau un salon de cosmetica care sa epileze cu ceara?
Si acum inca ceva legat de viata profesionala. Ce va vedeti facand peste 5-10 ani in Japonia?
O zi placuta!
Eli
ralucami spune:
Fetelor voiam sa va intreb daca a vazut cineva "Japanese for today". Am intzeles ca e bine structurata si era recomandata chiar si celor care voiau sa dea admiterea la facultatea din Bucuresti (sectiunea japo). Cine vrea un curs foarte fain de japoneza, in limba romana, cu notiuni de gramatica, vocabular, scriere etc il recomand pe cel al Angelei Hondru "Curs de japoneza fara profesor" E fain si e foarte potrivit pentru cei care pleaca de la zero. Eli pe ce perioada sunt cursurile pe care le urmezi tu? Si pe mine m-ar interesa cartea aia cu kanji , dar astept sa vad ce or sa imi recomande cei de la facultate. Eu abia din luna a 4-a incep cursurile. Pana atunci stau si vegetez. Spor la invatzat tuturor!
Lia spune:
quote:
Originally posted by eli
Sorina-Alexa eu mi-am comandat din Rmania "Invata singur limba japoneza" de Hidenobu Aiba de pe http://www.teora.com . Din aceasta carte am invatat eu farte bine hiragana si katakana. Are si lectii cu 40 de kanji. Cartea are exercitii de scriere, de gramatica si cu fiecare lectie sunt introduse cateva cuvinte noi si reguli gramaticale. Cartea e interesanta, ti-o recomand sa o cumperi insa doar daca iti mai iei si alte carti de la teora caci taxele postale sunt mari. Eu merg si la un curs de japoneza, invat din "Minna no Nihongo" (2 volume pentru care poticumpara si cartile corespunzatoare cu traducerea si explicatiile in engleza) totul e scris in Kanji, hiragana si katakana, kanji avand deasupra si scrierea in hiragana, uneori intalnind acelasi kanji cu aceeasi scriere in hiragana il tin si minte, cel putin citirea dacca nusi scrierea. De cateva luni invat si kanji, citire si scriere din "BASIC KANJI BOOK" (2 volume fiecare cu cate 500 de kanji) de Chieko Kano, Yuri Shimizu, Hiroko Takenaka, Eriko Ishii. Fiecare lectie are cam 10 kanji noi, spatiu special pentru scrierea acestor kanji, apoi sunt exercitii de scriere si citire ai cam la 5 lectii cate o scurta recapitulare. Cateva site-uri cu invatarea limbii japoneze i-am scris Eellyei in capitoulul 2. Mult succes!
Am si eu o intrebare in legatura cu epilatul. Cu ce va epilati in Japonia? A gasit cineva aici ceara sau un salon de cosmetica care sa epileze cu ceara?
Si acum inca ceva legat de viata profesionala. Ce va vedeti facand peste 5-10 ani in Japonia?
O zi placuta!
Eli
Eli,am invatat si eu la scoala la care mergeam din "Minna no nihongo" si nu mi s-au parut foarte eficiente...sunt cate doua volume-engleza,doua japoneza,dupa care incepe "cursul intermediar"....
Basic kanji book in schimb sunt faine.
Pentru incepatori foarte bune mi s-au parut "Japanese for busy people" soase de AJALT.3 volume si casete audio.
Spor la invatat!
Lia&Andrew
Lia spune:
Ma-ntorc,ca mi-am mai amintit ceva:).tot pentru incepatori, utila mi s-a parut "A kanji a day", 365 kanji.
Lia&Andrew
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by ralucami
Ca sa te scutesc de cautari. Vezi aici http://members.aol.com/writejapan/hiragana/writutor.htm Are atat hiragana cat si katagana! Si mai este si link-ul asta http://www.kanjistep.com/en/online/hiraganasteps/
Multumesc mult de tot pentru ajutor..ai fost foarte draguta
De azi pun burta pe carte!
Sorina