Cum vi se pare viata in Japonia? (3)
...Roz, gri?
Aici e alba si geroasa :)))))
Poftiti la discutii
Julie
Raspunsuri
ralucami spune:
Lia nu are rost sa te superi. Apreciez mult informatiile date de tine care sunt date la obiect si cu o gramada de detalii. Ti-am spus: nu contest informatiile tale ci vreau doar sa ma clarific si eu! Apreciez mult de tot ajutorul informatzional pe care mi l-ai acordat pana acum si mi-a fost de mare folos. Astept in continuare completarile tale!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
OtiliaLia spune:
Draga Angel jp,
Cum spunea si Julie, nu are importanta transferul vizei, decat daca vrei sa iesi din tara. Oricum transferul "nu costa nimic" decat ca trebuie sa "umbli".
OtiliaLia spune:
Cand iesi din Japonia cu "pasaport consular" nu primesti acelasi tip de "cartonas" care de fapt este "re-entry permit", pasaportul vechi expirat e inutil pentru asa ceva. Primesti doar cartonas de "imbarcare". Eu am intrebat asta la imigration, si mi s-a raspuns exact asa, acum un an cand am primit viza pe 3 si imi puneam problema cum procedez la schimbarea pasaportului. Citez "trebuie sa iesiti cu pasaportul inainte de expirare ca sa fie valabil re-entry permit-ul, si apoi veniti cu cel vechi si cel nou aici si transferam viza (si la passport control in JP si RO cu ambele pasapoarte). Daca expira si nu-l puteti schimba aici (stiam problema cu schimbarea pasapoartelor imposibila aici) va trebui sa obtineti viza pe noul pasaport in tara sau sa soseasca pasaportul din tara fara sa iesiti. Mai mult ce pot zice ?
angel_jp spune:
Fetelor..multa'm am sa astept pana trebiuie sa reanoiesc viza...
As mai avea o intrebare...eu sunt noua in calculatoare ..nu ma pripep..al meu este in japoneza,trebuie sa schimb ceva ca s-mi fac si eu o pagina personala,sa fac foto,sa fac multe ...nu intelegtotul este in japoneza si-mi este greu..vreau o meomorie,vreau poze de la fata mea...mi-e rusine dar nu pot sa ma descurc ..nu inteleg ..ajutati-ma
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by angel_jp
Fetelor..multa'm am sa astept pana trebiuie sa reanoiesc viza...
As mai avea o intrebare...eu sunt noua in calculatoare ..nu ma pripep..al meu este in japoneza,trebuie sa schimb ceva ca s-mi fac si eu o pagina personala,sa fac foto,sa fac multe ...nu intelegtotul este in japoneza si-mi este greu..vreau o meomorie,vreau poze de la fata mea...mi-e rusine dar nu pot sa ma descurc ..nu inteleg ..ajutati-ma
Si al meu calculator e tot in japoneza. Si ma descurc.
Daca nu merge treaba schimba sistemul pe sistem englezesc.
MLDiana spune:
RAluca ,Julie ,OtiliaLia multumesc mult pentru informatii.
Pina la urma am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa fac procura.
O procura costa 24mii yen.Nu intelg de ce s-a ajuns la suma asta ,dar ce importanta mai are.Se presupune ca noi avem bani.Cind i-am spus celui cu care am vorbit la tel. (nu stiu daca era consulul intradevar) ca unul din motive pentru care nu ma pot duce in Romania ar fi banii .M-a intrebat" da ce nu am bani?".Pentru o persoana am ,pentru 3 nu.DAca ma duc in Roamnia vreau sa mearga si copiii cu mine.IAr daca trebuie sa ma duc anul asta e cam greu cu un bb si un copil dupa mine mai ales pe frigul din Romania.Bineintels ca nu intereseaza pe nimeni chestiile astea.Sistemul din Romania merge asa cum merge si nu stiu pe cine sa dau vina.
Lidia ,Tiara si David D.
MLDiana spune:
Julie ,scriai la una din posibilitati ca trebuiesc toate actele japoneze si romane daca nu in original copii si legalizat.Mi mi s-a cerut pasaportul, alien card si poze.Nu am numele schimbat deci nu cred ca imi trebuie ceva in plus.Asa o fi?
Cind am dat tel la ambasada si mi s-a spus toate cele ,am ramas putin in ceata si nu mi-a trecut prin cap sa mai intreb ceva.(Asta ca o explicatiune.)
Lidia ,Tiara si David D.
Julie spune:
Acuma, s-ar putea ca pentru persoanele casatorite cu cetateni japonezi sa le fie cerute mai putine acte, aici nu bag mana in foc.
Mie insa mi-au trebuit certificatele de nastere si casatorie (in copie legalizata), alien cardul (in original), pasaportul meu expirat (cu vizele valabile pe el), pasaportul sotului, alien cardul sau, legitimatia sa de serviciu (probabil pt. ca noi suntem "dependentii" lui), asta pe langa poze. Am dus si o copie xerox a CI a surorii mele, dansa fiind persoana pe care am delegat-o sa faca pasapoartele - al meu si al lui Matei, initial, al sotului - iarna asta.
Eu cred ca e mai bine sa ai la tine toate actele de care dispui - stii, pt. orice eventualitate.
Aliada spune:
Draga OtiliaLia,eu nu cred ca se supara nimeni pentru informatiile date,doar ti se pare!Fiecare scrie ce stie si ce a aflat.Legile se schimba cu repeziciune in Ro si mai ales in Ro multi functionari nu prea cunosc legile asa cum ar trebui si dezinformeaza publicul la greu ca-ti vine sa-ti iei campii de cat te plimba pe drum ca in final sa afli ca defapt era extrem de usor daca ai fi avut toate datele de la inceput.
Cand am zis ca obtii viza din orasul unde locuiesti,m-am referit la cele care au pasaportul in regula si doar le expira viza.
Eu anul trecut mi-am schimbat pasaportul cu cel nou cu toate ca mai era valabil(prelujngit in Tokyo la Ambasada pana in 2005) si l-am facut la urgenta in trei zile(normal era intr-o saptamana)Pt. urgenta aveai nevoie de motive intemeiate,eu trebuia sa ma intorc in Japonia si deci a fost intemeiat.Am plecat din Ro tot cu pasaportul vechi pe care aveam toate vizele inclusiv pe cea de reintrare si apoi cand am ajuns acasa m-am dus la pasapoarte aici sa mi le transfere in pasaportul nou.
Treaba cu cele 6 luni e posibil sa fie adevarata si mai ales pt romanii care calatoresc in anumite tari.
Adevarul ca decat sa faci pasaportul aici mai bine mergi in Ro si rezolvi treaba si va vedeti si familiile cu ocazia asta.Poate intre timp fac si romanii nostri pasapoarte pe 10 ani si se mai simplifica sistemul!Pacat ca treaba cu prelungirea la Ambasada din Tokyo nu mai e valabila,poate pe viitor se revine.
Multa bafta fetelor care aveti de schimbat pasapoartele si nu va lasati pe ultima suta de metri cu rezolvatul ca pot interveni complicatii.Si muuuuulta rabdare !
angel_jp spune:
Mai eu cand am fost acasa de mi-am schimbat pasaportul,mi-au trebuit urmatoarele:
-Registrul de casa ( pt fetele maritatae aici)
-certificatete de casatorie,ce-l de aici legalizat,tradus de notar.(avem chiar de la ambasata ,traducatori autorizati)
-certificat de nastere si copie
-buletin si copie
-in cazul unui divort ,actul de divort si copie.
-cerere tip de acolo ,scrisa.
-pasaportul vechi.
Eu una am stata la o coada ...infernala ,de la 8:30 la 13:00
-plata la cec de 900.000 de lei
foto ,nu aveti nevoie ,se fac pe loc.Daca am omis ceva scuze...dar nu cred.Eu am luat pasaportul dupa 17 zile lucratoare,deci acum pe 4 ianuarie....Bafta!(anul asta)