Pentru fetele din Germania
Ne-am hotarat sa ne cumparam o masina.Este prima noastra masina cumparata aici si am avea nevoie de niste sfaturi.
Masina pe care am ales-o nu este noua, ci gebraucht.O cumparam de la persoana fizica si nu din Autohaus.Problema este ca cel care o vinde nu este proprietarul, ci fiul acestuia care o vinde in numele tatalui sau care este in spital, grav bolnav (asta fiind si motivul pt care o vinde).El pretinde ca nu are nevoie de nici o imputernicire din partea tatalui sau deoarece legea germana permite vanzarea masinii de catre cel care are in posesie (si nu neaparat in proprietate) actele masinii.Asa este?
In rest, are absolut toate documentele, masina pare in regula dar am vrea, totusi, sa ne asiguram ca e totul ok.Cu atat mai mult cu cat chiar zilele trecute scriau ziarele despre cum a devenit o "moda" in Germania sa se vanda masinile inchiriate.
Daca mai stiti si alte detalii la care trebuie sa fim atenti, ne-ar prinde bine.
Danke schön! 
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Raspunsuri
tinatache spune:
chestia asta cu imputernicirea e f ciudata...
Neaparat sa cereti listuta aia sau cum se numeste hartia in care se vede ce accidente a avut pana acum. Cred ca de la politie se da, teoretic o ia proprietarul, dar daca fiul spune ca poate sa dispuna de masina, sa o ia el. Multa bafta!
PS: daca nu va lamuriti cu proprietarul si fiul lui, vedeti daca macar au acelasi nume... mie personal mi se pare riscant...
Cristina
osolita spune:
quote:
Initial creeata de Camelia
El pretinde ca nu are nevoie de nici o imputernicire din partea tatalui sau deoarece legea germana permite vanzarea masinii de catre cel care are in posesie (si nu neaparat in proprietate) actele masinii.Asa este?
Asa este Camelia, cine este in posesia Fahrzeugbrief-ului poate face ce vrea cu masina indiferent ce nume e trecut in acte. Asa ca dupa ce va cumparati masina aveti mare grija de Fahrzeugbrief, tine-ti-l intr-un loc sigur iar cu voi sa aveti intotdeauna doar o copie a lui. Chiar daca mergeti in alta tara nu e nevoie sa-l aveti niciodata in original, intotdeauna se controleaza Fahrzeugschein-ul si nu Fahrzeugbrief-ul.
Alte sfaturi nu stiu sa-ti dau, presupun ca ati facut o proba de condus cu masina sa vedeti cum merge.
Nu stiu cum e in cazul in care cumperi masina de la persoane fizice, eventual puteti intreba daca masina are si cauciucuri de iarna sa vi le dea ca tot nu mai are ce face cu ele.
Verificati si daca bateria e buna sau mai stiu e ce e important si daca nu sunt in regula mai puteti scadea pretul.
Uite ca mi-am adus aminte si de altceva: noi cand am cumparat masina avea o mica crapatura in parbriz careia noi nu i-am dat nici o importanta pentru ca nu deranja si era abia vizibila dar la TUV-ul pe care l-am facut dupa 2 ani de la cumparare Prüfer-ul a bagat de seama si pana n-am schimbat parbrizul n-am primit alt TUV, asa ca atentie la orice detaliu, cat de mic!
Sa aveti noroc ca la masini e nevoie si de asa ceva, indiferent de cat de noua sau veche e masina!
roxanak spune:
Asa e cum spune Osolita, cine are Fahrzeugbrief (cartea amsinii) acela poate vinde si masina. eu stiam ca hartia cu accidentele masinii se poate cere de la asigurare.
Sa aveti bafta cu masina si sa va fie de folos.
sfarsitoarea spune:
Contra unei sume, care cred ca este 10 euro, poti afla de la asigurari tot istoricul masinii. Si e important. Ca e curatata, frumoasa, fatuita dar luata de la cimitirul de masini. Se poate intampla. Mai bine sa te asiguri.
Bafta multa
Cu respect
peca spune:
sotul spune asa:
1. oricine este in posesia actelor poate vinde masina si fara imputernicire
2. sa faceti neaparat contract de vanzare - cumparare, fiindca in caz de probleme (masini furate/ inchiriate), nu veti avea voi probleme sau veti fi despagubiti
3. mergeti cat de iute puteti si o treceti pe numele vostru
4. sa cereti lista cu accidentele
5. sa fiti atenti la :kilometraj/ culoareda din acte sa corespunda cu originalul / datele din acte sa corespunda cu ce este pe masina( roti de 15'', atunci de acelea sa fie nu sa zica ca sunt de 17'' si ca aveti voi) daca are facute modificari: genti/ mai joasa/ toba de esapament.../ toate modiifcarile sa fie trecute in acte, caci altfel aveti voi probleme!
bafta!
Camelia spune:
Danke sehr! 
Tipul a fost foarte cooperant.A stiut sa raspunda la orice intrebare legata de masina.Ne-a aratat si Scheckheft-ul, ne-a dat si numarul de telefon de la service-ul unde a fost pana acum intretinuta masina ca sa ne spuna aia la concret cand si daca a fost schimbat ceva,are acte pt toate imbunatatirile aduse masinii.Am fost si la el acasa.Totul pare sa fie in regula.Singura chestie care m-a pus pe ganduri a fost treaba asta cu dreptul posesorului de a instraina masina.Ciudat.Dar daca asta-i legea...
Am facut deja contractul.Maine urmeaza sa-l semnam.
Multumim de ajutor!Dau o bere!
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
danacaltan spune:
Salut voua...
Am avut si eu o prietena si colega de facultate(Univ.Buvcuresti,bioch tehnologica) care a emigrat '92 sau '93 in Germania.Evelynn o cheama si ultima oara(in '96) statea in Stuttgart, Alexanderstr. 111, dar i-am pierdut urma.Ma poate ajuta cineva???
Bubu, daca vezi acest mesaj,sa stii ca mi-e dor de tine, trimite-mi un mail.
danny
mihaelajulia spune:
Eu as cumpara-o doar cu un Vollmacht, adica cu imputernicire din partea proprietarului. Daca peste o vreme iasa din spital si vrea masina??
Sa fiti iubiti