Un sfat va rog!!!!!!!

Un sfat va rog!!!!!!! | Autor: oneandreea

Link direct la acest mesaj

va salut mamici sau viitoare mamici.
am nevoie de un sfat d ela voi, pentru ca desi banuiesc raspunsul sa zicem ca am nevoie de o confirmare.
Sunt in aproape 7 luni, si ca orice viitoare mamica trebuie s amerg periodic la un control. Luand ca un aspect pozitiv o am ca medic pe doamna dima luminta d ela Polizu. Toate bune si frumoase dar dansa are program la policlinica polizu pana la ora 4. Din pacate ca toata lumea muncitoare pana la ora 4 e programsi am si o sefa ca mi-a comunicat ca nu pot sa ma duc la consultatie , adika sa plec de la serviciu pe la 2 ca sa o prind pe doctorita. Dar daca vreau sa merg la doctor sa imi iau concediu prenatal. Nu cred ca e o solutie , mai ales ca gravidele din cate stiu , din noua lege , au dreptul sa lucreze 6 ore dar sa fie platite pentru 8( se numeste dispensa pentru consultatii). Ce sa fac pentru ca daca ma duc si ii pun legea in fata , ma va lua " la ochi" ca vezi doamne ma duc cu legea la ea, ca nu e proasta. Mi se pare absurd sa gandeasca asha , mai ales ca si ea are doi copii si shtie cum stau lucrurile..Sunt un pic speriata pentru ca nu pot pleca pana la ora 4 , iar ca sa ma duc la clinica particulara unde mai lucreaza doamna Dima , nu im ipermit sa o fac saptamanal.
Va multumesc!!!
Andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dragos1967 spune:

ORDONANȚA DE URGENȚĂ Nr. 96 din 14 octombrie 2003
privind protecția maternității la locurile de muncă
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 750 din 27 octombrie 2003
spune ca:
Art 2 lit.c)"salariata gravidă este femeia care anunță în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate și anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare;"
art.2 lit f)" dispensa pentru consultații prenatale reprezintă un număr de ore libere plătite salariatei de către angajator, pe durata programului normal de lucru, pentru efectuarea consultațiilor și examenelor prenatale pe baza recomandării medicului de familie sau a medicului specialist;"
ART. 3
(1) Salariatele prevăzute la art. 2 lit. c) - e) au obligația de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care să le ateste starea.
(2) În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligația prevăzută la alin. (1) și nu informează în scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligațiile sale prevăzute în prezenta ordonanță de urgență, cu excepția celor prevăzute la art. 5, 6, 18, 23 și 25.
ART. 15
Angajatorii au obligația de a acorda salariatelor gravide dispensă pentru consultații prenatale, în condițiile prevăzute la art. 2 lit. f), în cazul în care investigațiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale.
ART. 26
(1) Angajatorii au obligația să afișeze la loc vizibil, în fiecare dintre unitățile pe care le dețin, câte o copie a prezentei ordonanțe de urgență, o perioadă de 6 luni de la data publicării sale în Monitorul Oficial al României, Partea I.



Asa ca lasa complexele si cere-ti drepturile!

Mergi la inceput