Impozitarea indemnizatiei

Impozitarea indemnizatiei | Autor: Cary

Link direct la acest mesaj

Tot eu am scris un mesaj cu acest titlu si mi s-a raspuns corespunzator(acel raspuns ma avantaja)imi crestea substantial indemnizatia(avand si un contract suplimentar),DAR

societatea la care lucrez m-a anuntat ca numai acele indemnizatii sunt scutite de impozit,care intra in VIGOARE (plata)incepand cu 01.01.2004,iar cele care sunt DEJA in plata(cazul meu,sunt in CIC din 01.04.2003)urmeaza sa se impoziteze conform legilor din acea vreme.

Va rog sa ma lamuriti daca trebe sa platesc impozit sau nu si in baza carui articol din NOUL COD FISCAL mi se retine impozit.
Va multumesc pentru intelegere si rabdare!

Mii de multumiri lui Marius si Liviu,pentru rabdarea de care dau dovada.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

Eu beneficiez de CIC din noiembrie 2003 iar ieri mi-am scos de pe card indemnizatia CIC pe ianuarie 2004 si surpriza ... o gramada de ani. Pe fluturasul de salariu pe care l-am primit pe mail scie "venit scutit de impozit"!

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

este clar:
"Art.42.-Īn īntelesul impozitului pe venit, urmatoarele
venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin
cu destinatie speciala , acordate din bugetul de stat, din
bugetul asigurarilor sociale de stat, din bugetele fondurilor
speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice,
inclusiv indemnizatia de maternitate si pentru cresterea
copilului, precum si cele de aceeasi natura primite de la
alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru
incapacitate temporara de munca;"

spune art 42. din Noul cod fiscal, deci nu se mai ia impozitul pe salariu la CIC indiferent de data cererii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Legea este clara, indemnizatiile de maternitate si pentru cresterea
copilului nu se mai impoziteaza incepand cu data de 01.01.2004. Sfatuieste-i pe cei de la firma unde lucrezi sa citeasca atent Codul fiscal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Cred ca mai este si solutia de a depune la Casa de pensii o cerere privind aceasta impozitare,dar pierd vremea (astept 30 zile pentru raspuns din partea lor),fac copie la raspuns si-o dau firmei,daca pana atunci nu se rezolva.
Va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine.

Mergi la inceput