Scoala Centrala ?

Scoala Centrala ? | Autor: otau

Link direct la acest mesaj

Am auzit ca la Scoala Centrala exista clase de la I-a pana la a XII-a. Pentru cei mici este si semi-internat. Exista vreo mamica care are copilul acolo? As dori mai multe informatii daca se poate.
Multumesc!
Aurora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sorina spune:

Aurora,
Am tot asteptat poate-poate iti raspunde cineva. Speram si eu sa aud din sursa sigura cateva impresii.
Ce pot eu sa-ti spun este ca stand la coada la supermarket am auzit discutia intre 2 mamici cu copii mai maricei despre inscrierea la Scoala Centrala.Se pare ca s-a facut inca din 5 ianuarie, iar una dintre ele, ajunsese la 9 si 15 si deja se completase numarul de copii. Am mai inteles din discutia lor ca este o scoala cu fitze si pretentii dar le convenea pentru ca era in drum spre servici si aveam acest semi-internat. Acum eu ce sa spun...poate nu e chiar asa...
Oricum astept si eu un raspuns de la o mamica avizata...
Te pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tink spune:

Doamnelor,
Si eu vreau sa imi inscriu pustiul la Scoala Centrala, dar nu a implinit nici 4 ani.
Am insa o amica cu un copil in clasa a patra la Scoala centrala. Ea mi-a povestit vara trecuta despre Scoala centrala. Am sa vorbesc cu ea si in cursul zilei de maine va dau un raspuns mai detaliat.
Daca mai aflati ceva, va rog sa imi spuneti si mie!

Cu drag,
Tink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Eu sunt o mamica care a terminat aceasta scoala(am facut casele 9-12).
Pot sa va spun ca sunt niste profesori foarte exigenti.
Cat despre asa numitele FITE nu prea stiu ce sa va spun,este o scoala destul de centrala,in zona cu ambasade(deci si copii de diplomati)au numeroase burse afara,probabil ca de aceea este bataia mare.
Pe vremea mea clasele 1-8 era cate o singura clasa,iar de 9-12 erau cate 4,5.Cat despre costuri nu sunt la curent,avand in vedere ca pe atunci erau alte timpuri.
Scoala e scoala(pe langa asta e monument de arhitectura)si se mananca cartea!
Bafta si succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Unde e scoala asta centrala si cum se numea inainte ?

Mergi la inceput

Scoala Centrala e pe strada Icoanei(actuala Jean Luis Calderon),langa parcul Icoanei,in spatele Teatrului Bulandra.
Inainte a avut 2 denumiri:
1 Zoia Kosmodemianskaia(sper ca am scris bine,din amintiri!of tineretile mele)
2 Scoala Centrala de Fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Gata, acum o stiu, inainte era liceu cu profil filologie-istorie. Totusi, de ce e asa celebra, este privata ?

Mergi la inceput

Nu e privata,dar probabil ca e celebra prin buni profesori si NUMEROASELE BURSE afara pentru copiii buni.
Nu toate scolile au program de internat si semi-internat pentru clasele mici,aceasta fiind una din facilitati pentru familiile unde nu sunt bunici si parintii sunt la servici pana tarziu.
Aceasta scoala are numeroase legaturi cu partea franceza si in mare parte in Franta sunt bursele,dar au fost si in Anglia si Bruxelles.
Acum se cam stiu scolile unde sunt si copiii diplomatilor,de aceea scoala este foarte ingrijita si cu masuri corespunzatoare(aviz droguri,bautura si altele)
Acum vremurile sau schimbat,tentatia e mare,iar cum teribilismul in anturajul prietenilor te imbie.....numai e decat un pas si....zbori.
Sper ca am fost destul de bine inteleasa,ca democratia a venit cu bune si rele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Tink, ai mai aflat ceva despre Scola Centrala?
Te asteptam cu vesti.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tink spune:

Doamnelor,

Ma scuzati de intarziere, dar abia aseara am reusit sa vorbesc cu amicii mei. Ei au un baietel in clasa a IV-a acolo si mi-au spus urmatoarele:
1. la inscriere pustiul a dat un gen de test (nu de cunostinte ci de aptitudini, dar nu stiu exact, am intrebat ca ma interesa si pe mine)
2. in primele patru clase a facut engleza si franceza
3. exista semi-internat cu pedagog care ii supravegheaza
4. la finele clasei a IV-a va da examen
5. este colegiu cu clase I-XII
Initial li s-a spus ca acei copii care sunt mai "dotati" vor fi repartizati in clasa a V-a de limba germana. dar, pare-se ca nu au primit solicitari pentru clasa de germana si acea clasa speciala nu va mai exista.
Eu am vorbit cu tatal copilului care mi-a spus ca ei asteptau mai multe de la Scoala Centrala, dar scoala nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor lor. Se referea mai ales la semi-internat (cica nu aveau activitati suplimentare).
Insa, ca puncte forte, taticul imi spunea ca e foarte incantat de faptul ca:
1. elevii au uniforma (baieteii au vesta rosie, camasa alba si pantaloni de culoare inchisa; atata timp cat se respecta culorile copii pot purta si jeans)
2. cladirea e un gen de fortareata, are o singura intrare bine pazita
3. daca nu au legitimatiile la ei, elevii nu intra la cursuri

Cam asta ar fi. Acum ce sa va spun, eu mi-as da baiatul acolo si pentru ca nu chinui copilul schibandu-i scoala si in clasa a V-a si la liceu. Taticul imi spunea ca SE FACE SCOALA serioasa. La telefon, mamica mi se plangea (cu ceva vreme in urma) ca puiul ei are prea multe teme pentru acasa.

Restul judecati voi

Cu drag,

Tink

Mergi la inceput