sunt gravida in luna a 2 si vreau sa imi schimb lo
Salut
As avea si eu nevoie de un sfat!
Sunt insarcinata in luna a doua, si mi-am facut de curand o firma a mea si a sotului meu, vreau sa imi fac angajarea pe firma mea, crede-ti ca asta va influentza cumva concediul meu de ingrijire copil?Mentzionez ca voi fi singura angajata o perioada de timp.
va multumesc!
va pupicim pe toate!Ana si bebelusul din burtica
Raspunsuri
Mickyyy spune:
Teoretic nu influenteaza, singura problema este ca va trebui sa astepti pe cei de la asigurarile sociale sa-tzi vireze lunar banii de CIC in cont, asta bineinteles daca ai toate darile catre stat platite la zi.
Numai ca iti trebuie o "relatie" pe la casa de asigurari pentru ca altfel e posibil ca dosarul tau sa zaca uitat pe un birou luni intregi pana vor considera cei de acolo ca e cazul sa inceapa sa-tzi trimita banii.
Eu una n-am avut inca de-a face cu asta, stiu doar de la contabilul nostru care are 2 fete in concediu de ingrijire copil, ca lunar cotizeaza 50-100.000 la fata de la asigurari care se ocupa de dosarele lui, si n-a fost luna in care banii sa nu-i fie trimisi in cont.
Mickyyy 32 saptamani
irinad spune:
Si f. important - pentru ca sa ai dreptul la concediul de crestere al copilului, trebuie sa fi cotizat la CAS cel putin 10 luni inainte de nasterea copilului, deci inca de acum 3 luni (si nu sa incepi cotizarea din momentul in care vei fi angajata la firma voastra).
ana_a spune:
pai... eu sunt angajata din 98 fara nici o intrerupere, nu ar fi problema cu cotizarea, deci zice-ti ca astia de la asigurari nu trimit banii la timp?si tre umblat mai apoi cu dosarul?dat fiind ca nu voi avea de unde sa imi dau eu salar neavand angajati sa am suna dedusa.
Pai in cazul asta ar trebui sa nu ma grabesc sa ma mut de la firma unde lucrez?ideea era sa plec de aici din propria mea dorintza dar poate ar trebui sa ma mai gandesc?
Lucrez de 5 ani aici si deja a devenit insuportabil sefu asta al meu... si as fi plecat mai repede dar asteptam bebelus...si nu mi-am permis riscul...acuma ca a venit am zis sa imi mut cartea de munca la firma mea, dar voi fi la cheremul celor de la asigurari??
va pupicim pe toate!Ana si bebelusul din burtica
dragos1967 spune:
Iti dai seama cat ai de umblat? Si pentru ce... Ca sa iei aceeasi suma! Doar fiindca nu-ti plac ochii sefului? Pe durata concediului, nu ramai fara post, (doar daca intra in faliment sau reorganizare judiciara).Dupa cei 2 ani, poti sa-ti dai demisia oricand daca chiar vrei sa pleci.