roman in strainatate sau strain in strainatate
Raspunsuri - Pagina 2
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by azumi
Eu sunt casatorita cu japoniculici! Aici dupa ce te-ai casatorit ai drept de munca, poti sa lucrezi oriunde ( daca sti limba destul de bine si daca desigur mai intrunesti si celelalte conditii pe care le impune slujba respectiva).In schimb ca sa primesti cetatenia este foarte greu! POate mai intra cineva din japan si imi spune si mie cati ani iti trebe sa premesti cetatzenia, ca io inainte auzisem de 10 ani sau cam asa ceva( s-ar putea sa gresesc deci....nu is sigura).
va pup dulce
ana
Ana draga, s-a discutat de nu stiu cate ori, dar sincer nici eu nu mai stiu ce sa cred. Auzisem ca dupa 3 ani, daca esti casatorita poti depune actele pentru cetatenie - dar trebuie renuntat la cea romana obligatoriu - si nici nu e sigur ca o primesti rapid. Dureaza cel putin 1 an jumatate si trebuie indeplinite o serie intreaga de "conditii" printre care munci voluntare, test de limba si alte "certificari" ca esti apta sa te transformi in "japanese national". Pe topicul cu legile japoniei Eli postase un link in care se spunea de 5 ani se pot depune actele pentru rezidenta permanenta, ori ceea ce stiam eu era termenul de 3 ani si pentru rezidenta permanenta si pentru cetatenie.
Singurul avantaj pe care il vei avea in Japonia cu pasaportul japonez este dreptul la vot, in rest "viza de nevasta" iti asigura exact aceleasi drepturi ca oricarui cetatean japonez. Se vede diferenta doar in momentul cand vei dori vize pentru cine stie ce tari. Dar si acolo "rezident in Japonia" iti deschide toate usile consulatelor !
Linkul catre legile japoniei:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20191
chatonel spune:
ok, Lulu :) Ma gindeam ca poti sa fii mai putin precisa cu datele, dar daca ai lucrat in ro pina acum 3 ani, nu ai cum....
Multa bafta!
azumi spune:
Lia asa auzisem si io! Da uite mie imi expira viza de un an (prelungita o data) si cand am fost sa intrebam la biroul din Chiba or zis ca s-ar putea sa mai primesc inca o viza de un an si apoi pe cea de trei ani.Dar ca ....daca spun ca am in burtica un bebe , s-ar putea desi nu erau siguri ca merge, sa primesc direct pe trei ani.La un alt birou mi s-a spus sa bag de la inceput faza cu burtica si sigur primesc viza pe trei ani.Acu nu mai inteleg.Nu mi-au spus nimic de viza permanenta si cred ca daca puteam sa-mi iiau cetatzenia la trei ani sau macar la 5 mi s-ar fi dat niste informatii nu? Ma rog, oricum asa cum ai spus si tu ....in afara de faptul ca am drep@t la vot nu prea se schimba nika! Deci nu tin neaparat sa imi iau acu` cetatzenie!
pupe la toti
ana
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by azumi
Lia asa auzisem si io! Da uite mie imi expira viza de un an (prelungita o data) si cand am fost sa intrebam la biroul din Chiba or zis ca s-ar putea sa mai primesc inca o viza de un an si apoi pe cea de trei ani.Dar ca ....daca spun ca am in burtica un bebe , s-ar putea desi nu erau siguri ca merge, sa primesc direct pe trei ani.La un alt birou mi s-a spus sa bag de la inceput faza cu burtica si sigur primesc viza pe trei ani.Acu nu mai inteleg.Nu mi-au spus nimic de viza permanenta si cred ca daca puteam sa-mi iiau cetatzenia la trei ani sau macar la 5 mi s-ar fi dat niste informatii nu? Ma rog, oricum asa cum ai spus si tu ....in afara de faptul ca am drep@t la vot nu prea se schimba nika! Deci nu tin neaparat sa imi iau acu` cetatzenie!
pupe la toti
ana
Cand completezi hartia incercuieste sau scrie ca ceri viza pe 3 ani....n-are legatura cu burtica, ci cu functionarul care opereaza hartiile. Daca n-ai facut "rele" se acorda viza pe 3 ani dupa cea de 1 an.
Informatiile le primesti doar in masura in care le ceri. Esti in Japonia, nu in Romania ! Ca sa obtii informatii trebuie sa intrebi clar si la obiect!
azumi spune:
Ok data viitoare asa fac! Oricum inca nu am aplicat nika pentru viza urmatoare.mai am cam o luna asa pana expira si deci inca timp sa mai cer neste information.
pupe
ana
Crystinne spune:
Eu nu am decat un an de cand sunt plecata dar fiindca sunt inca in procesul de invatare al limbii nu m-am lovit - inca - de problemele cu angajarea, etc.
Dar macar m-am informat din timp iar asteptarile mele privind gasirea unui loc placut de munca nu sunt mari. Am tot auzit ca e greu sa-ti gasesti un loc de munca, mai ales daca nu stai bine la capitolul "calificari nemtesti". Adica blablabla... ce scrie pe diplomele lor. Mai rau am vazut ca si aici se "sapa" unii pe altii in firma pentru pozitii, sau se sugereaza "discret" si perseverent ca ar trebui sa dispari din firma. Cazul unei cunostiinte, o nemtoaica, caz de discriminare pe motiv fizic si sexual (tipa este imensa si nu arata prea placut si mai este si lesbiana).
Cetatenia am intels ca o pot primi dupa 3 ani dar trebuie renuntat la cea romana. Eu nu prea am de gand sa renunt la cea romana si tot imi trece prin cap sa ma fac ca ploua. Habar n-am daca merge!
Sotul meu e sas si e venit de 15 ani in Germania. Cand a plecat din tara a renuntat la cetatenia romana, a predat tot, etc. La un timp dupa sosire i s-a acordat cetatenia germana. Acum, cand am depus dosarul ptr. casatorie, ii spune tipul de la Primarie ca el nu figureaza in evidentele lor ca a renuntat la cetatenia romana. Stupoare!!!! Cica trebuie sa mai anunte undeva, in Monitorul Oficial al Romaniei, nu mai stiu ce a zis tipul ca trebuie sa faca, noi am uitat oricum.
Dar sotul meu l-a intrebat, cum e posibil ca dupa 14 ani sa se trezeasca si ei, de ce nu i-au spus nimic pana acum??A ridicat din umeri.
Discriminare rasiala am observat mai mult la Ausländersamt (Biroul care se ocupa cu strainii). Mie nu mi s-a intamplat dar am auzit multe povesti ca e posibil sa ai probleme daca nu esti insotit de un cetatean german. Iar aici este plin de straini , pe vremuri aici au fost majoritatea ambasadelor si consulatelor.
Ehh si mai sunt multe pe care le-am observat dar ar fi prea mult de scris...
Irinusha spune:
Crystinne, poti sta linistita fara sa capeti cetatenia germana. Daca nu depui actele nu ti-o "baga" nimeni pe gat ... e doar la cererea ta si dupa ce ai renuntat la cea romana, dat testul de limba, platit, etc. Deci fara grija. Sotul meu e de 8 ani in Germania si are numai pe cea romana ... numai ca dupa 3 ani primesti dreptul nelimitat la sedere.
Toate cele bune!
Irinusha - cu minunea "surpriza" de 26 saptamani din burtica
Adela99 spune:
Pare de necrezut!!!! Dar bineinteles ca te cred. Din pacate nu pot sa-ti dau nici un sfat, decat ca ma intreb daca nu puteti totusi locui impreuna ca sambo (prefer mai bine cuvantul sambo decat concubin;acum depinde bineinteles si de virsta, situatie financiara, samd) Am inteles ca totusi ai cerut rezidenta, care ti s-a refuzat. Probabil i-ti va fi de folos mai tarziu. Rabdare si bafta!!!!