Buna! Sunt economista si ma confrunt cu urmatoarea situatie: am o angajata care a nascut in data de 25.12.2003 si are cerere de CIC cu aceasta data dar avand in vedere noile modificari ale legislatiei in acest domeniu o dezavantajeaza foarte tare modul de calcul conform O 9 initiale (singura valabila in aceasta data)din cate am inteles si din raspunsurile de pe seit-ul d-voastra si informatii obtinute de la serviciu de Indrumare metodologica din cadrul Ministerului muncii,credeti ca mai poate aparea ceva referitor la aceasta perioada?
Mentionez ca si daca ar intra in condediu de lauzie din 25.12.2003 si ar beneficia de 85% din salariu mediu net tot af fi dezavantajos pt ea care are salariu mare dar oricum fata de 4 mil si ceva cat prevede O 9 tot este ceva. D-voastra ce credeti?
Multumesc pt raspuns.
Raspunsuri
marius spune:
Dar din concediul de maternitate cele 126 de zile nu a ramas nimic? Putin probabil sa isi fi luat toate cele 126 de zile anterior. Daca renunta la cererea de CIC sau o dateazu in acest an....totul e Ok va avea 6 milioane aktfel...aveti raspunsul. Eu sunt convins ca are din postnatal neefectuat deci toata problema se pune la neinregistrarea cererii pt CIC la 25.12.2003 si inregistarea ei in 2004
Marius (www.desprecopii.com)
gabiciobanu spune:
Da intr-adevar are chiar 126 de zile pentru ca nu a efectuat nici o zi din concediu de maternitate pentru ca a dorit sa intre direct in CIC sperand ca totusi se va calcula ca si pana acum (85% din media a 6 luni sau chiar 10) fara plafonare.
Multumesc pentru raspuns.
marius spune:
Data fiind data nasterii nu are de ales. ori accepta Ord. 9 pt CIC ori merge cu maternitate si accepta 6.040 mil lei in acest an conf L. 577. Mai mult chiar daca alege a doua varianta va avea sensibil mai multi ani pentru ca in cele 126 de zile va castiga cu 6.5% mai mult prin neretinerea fd de sanatate...deci...
Marius (www.desprecopii.com)