Cum vi se pare viata in Japonia? (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

In legatura cu vamele, eu sint din Satu MAre asa ca imi convine sa aterizez la Budapesta unde nu am probleme ca sint in tranzit. Iar la vama romanesca sint in general cu masina si nu s-a legat niciodata pina acum.
Delia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by Tiara

quote:
Originally posted by OtiliaLia

quote:

RAluca, multumesc mult pentru informatie.
Ana (azumi),nu am dat inca tel la ambasada.Miine dau. Sper sa nu ma trimita in Romania numai ca sa imi fac pasaport ca ma iau cu ei de git(am glumit)
Stiam ca i-am lasat sorei mele o procura, dar se pare ca a pierdut-o.Anul asta chiar ca nu am cum sa ajung in Romania.RAmin fara pasaport si gata.
Eddy ,am inteles ca taxa asta cica este sa isi rezerve "loc in fata"(fac haz de necaz).Nu stiu pentru ce, cica rezervare.Cred ca nici chitanta nu i-a dat.BAnii ,da.
Apropo de medicamente ,se pot trimite cu prescriptie medicala.

Lidia ,Tiara si David D.

Daca expira pasaportul, si dupa aceea te duci acasa, te duci cu "foaie de drum" ceea ce inseamna ca pierzi viza, si trebuie s-o faci din nou in tara. Vezi cum faci sa nu ajungi la asta ! Procura respectiva nu e valabila pentru eliberarea pasaportului, asa ca nici o problema daca a pierdut-o. Procura e speciala pentru pasaport si e valabila doar eliberata de ambasada de aici, si costa si aceea.
In legatura cu vamele, intotdeauna declar la iesirea din Japonia, tot ce consider ca ar putea "intra in vizorul" vamei din Romania. Si niciodata nu mi-au desfacut bagajul, intrebat sau facut aluzii.

Eu procura o facusem in tara ,de ce nu ar fi valabila?Am facut-o la notar .Acum nu stiu ce sa fac.Miine sa vad ce imi spune cosulul.Si apropo daca e sa fac o procura la consulat trebuie neaparat sa ma duc pina in Tokyo?Prin posta nu se poate?

Nici eu nu am avut probleme la vama si nedeclarat tot nu m-a controlat nimeni.DAta viitoare nu stiu cum o sa fie.

Lidia ,Tiara si David D.

Pai in principiu intreaba la consulat.
Dar, dupa cate stiu eu, s-a schimbat legea in Ro de vreun an si procura pentru pasaport nu se mai accepta decat eliberata de consulatele Romaniei ! Si cred ca e necesara prezenta ta, ca doar trebuie semnata in fata consulului !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:

Am uitat sa va intreb .Stie cineva ce creme sunt bune contra ridurilor la ochi?

Lidia ,Tiara si David D.

Pentru pielea mea (asta depinde de fiecare tip de piele nu e o chestie generala) cosmeticiana mea din Romania, a ales din mostrele pe care le-am dus in tara, pe cea de la shiseido (pentru ochi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Mai fetelor dar parca se mai discutase undeva si aveam impresia ca cei de la consulat pot sa iti prelungeasca valabilitatea pasaportului cu inca un an. Chiar eu stiu pe cineva care a avut o problema asemanatoare si si-a trimis actele prin POSTA la ambasata si tot prin posta a reprimit pasaportul cu prelungire (doar pe 6 luni). Si pe mine ma cam strseaza problema asta caci in august imi expira pasaportul si nu am nici un chef sa ma mai tarai prin aeroporturi doar pt o chestie ca asta. Tiara spune-ne si noua, dupa ce iti rezolvi problema cum a decurs treaba, ca sa stiu si eu la ce sa ma astept.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Eu folosesc de la "clinique"penreu ridurile din jurul ochiilor ..pentru orice tip de ten ,la magazinele mari ,gasesti tot felul de firme de cosmetica si poti face si un test ,fetele sunt dragute,eu pentru fata m-am obisnuit cu "dior c" le recomand ,pentru ochi incearca sa faci un test acolo sa-ti recomnde ele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Raluca ,prietena mea asunat zilele trecute ,nu se mai prelungesc si costa mult.Ea a preferat sa plece acasa mai mult pentru familie ..cred,caci altfel lasa sa expire pasaportul pana ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:

Lidia ,Tiara si David D.

Eu folosesc de cativa ani Revital Wrinklelift AA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Eu si sotul meu am prelungit valabilitatea pasapoartelor, aici in Japonia ,pe inca 5 ani (cred ca am platit 12.000 yeni pentru fiecare)...este adevarat ca in 2002! Daca intre timp s-a schimbat ceva nu mai stiu!

http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eellyia

Fetelor, mi-am luat de curand o camera video digitala pe care vreau sa o iau cu mine in Ro. Vreau si eu sa stiu daca o sa am probleme la vama in Otopeni, pentru ca de fiecare data cand ajung acolo, sunt intrebata cat cash am la mine, ce bijuterii si daca am aparaturi electronice?

Nu stiu cu ce fel de viza esti tu aici. Daca esti cu viza de lucru (in generel entertainer) sigur o sa se uite prin bagajele tale caci or sa aiba impresia ca ai venit cu cine stie ce averi dupa tine. S-a dus vorba in lume ca fetele care lucreaza aici fac mia de dolari batand din palme Daca ai astfel de viza e bine sa le dai vreo 20 de euro in pasaport si nu o sa ai nici o problema. Daca ai viza de casatorie pai atunci e perfect. Nimeni nu te mai intreaba nimic. Cel mai bine ar fi sa faci chiar si atunci asa cum a spus Lia(OtiliaLia). Adica sa te duci atunci cand iesi din Japonia la biroul de declaratii vamale si sa declari produsele problematice(gen electronice) . Toata procedura asta nu stiu daca dureaza 10 minute maxim. O sa iti dea o foaie pe care, in caz de ceva o sa i-o fluturi prin fatza vamesului roman. Ideea e ca atunci cand iesi din RO sa ai in continuare produsele si foaia respectiva. Eu am boala electronicelor si am trecut pana acum de nenumarate ori. Pana sa ma casatoresc plateam "birul" la vamesi , dupa aceea treaba a mers mai usor! Si stai linistita! Nu are ce sa ti se intample. In cel mai rau caz o sa platesti taxa pe produs. Fi zambitoare!

Mergi la inceput

quote:

Lidia ,Tiara si David D.

Eu folosesc una de la Estee Lauder din gama Perfectionist si ma impac bine cu ea. Poate ca te ajuta si pe tine. Mai auzisem la cineva de crema antirid de la Guerlain. Eu nu am folosit-o,dar am auzit numai lucruri bune despre ea.

Mergi la inceput