Cum vi se pare viata in Japonia? (2)
Raspunsuri - Pagina 12
eli spune:
Eellyia sora si mama mea au plecat si ele din Japonia cu o camera digitala. Daca imi amintesc bine, au avut-o in bagajul de mana si in tara nu au avut nici o problema la vama, nici nu au zis de ea si nici nu le-a controlat. O sa o intreb pe sora mea unde a tinut exact camera si cum s-au desfasurat lucrurile in aeroport in Romania si o sa revin.
O zi placuta!
Eli
eellyia spune:
Nu stiu de ce, dar pe mine mereu ma controleaza peste tot... Poate ca am o fatza mai dubioasa? Sau pur si simplu am ghinion? (Sau scrie Japan pe mine si asta le starneste interesul?) In orice caz, io de fiecare data cand zbor spre Ro sau Jp, fiind zbor lung, ma imbrac cat se poate de comfortabil, in pantaloni de trening, o bluza si adidasi. Machiaj deloc, parul prins... si cand ajung in Otopeni arat ca vai mama mea! De obicei pe avion nu pot sa dorm; ma uit la filme, citesc...si ajung foarte obosita la destinatie... Asa ca in Otopeni cand ajung, cred ca arat a tinta usoara pentru vamesi... Pana acum nu am avut probleme cu ei, decat bla-bla-bla-uri lungi...dar, vazand ca nu le pica nimic, ma lasau sa plec. Dar nici in bagaje nu aveam electronice sau alte minuni, decat haine. De aceea imi fac probleme cu camera asta video, ca e prima data cand "introduc" electronice in tara... Eli, de-abia astept sa-mi spui cum a procedat sora ta, ca sa ma linistesc si eu, ca am auzit o gramada de povesti de la alte fete.
Madachan spune:
Ralucami ,merci mult,acum o sa ma uit pe link-urile aceleao sa , Nati ,nu sunt din Tokio,dar o sa caut revista ,poate cine stie se gaseste si pe aici, la tara,merci
Lia spune:
Eu am intrat de fiecare data cu camera video,DVD player portabil,etc. in tara,n-am declarat niciodata aceste obiecte si n-am avut niciodata nici un fel de probleme...Si am fost in tara de doua ori/an,in fiecare an...
angel_jp spune:
Eelia si eu am mare ghinion la vama,mereu sunt controlata ...eu am ascuns camera in bagajul mare caci asa m-a sfatuit un prieten care a lucrat acolo...nu am avut probleme ,camera mea am tinut-o in mana caci era inregistrata pe vechiul pasaport,i-am aratat si am scapat cu aia din vazila.
Chestia cu pasaportul...nu se mai fac aici ,se percepe o taxa prea mare mai bine-l faci acasa ,prietena mea pleaca acasa sa-l faca nu a reusit aici,ea isi face griji ca are viza permanenta pe pasaportul asta ,dar nu cred ca conteaza caci se poate pune si pe cel nou...nu??
MLDiana spune:
RAluca, multumesc mult pentru informatie.
Ana (azumi),nu am dat inca tel la ambasada.Miine dau. Sper sa nu ma trimita in Romania numai ca sa imi fac pasaport ca ma iau cu ei de git(am glumit)
Stiam ca i-am lasat sorei mele o procura, dar se pare ca a pierdut-o.Anul asta chiar ca nu am cum sa ajung in Romania.RAmin fara pasaport si gata.
Eddy ,am inteles ca taxa asta cica este sa isi rezerve "loc in fata"(fac haz de necaz).Nu stiu pentru ce, cica rezervare.Cred ca nici chitanta nu i-a dat.BAnii ,da.
Apropo de medicamente ,se pot trimite cu prescriptie medicala.
Lidia ,Tiara si David D.
angel_jp spune:
Asta este o veste buna ...ca se pot trimite medicamente ,merci!!Eu normal am prescriptie medicala,deci o sa-mi fie mai usor.
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by Tiara
Ana (azumi),nu am dat inca tel la ambasada.Miine dau. Sper sa nu ma trimita in Romania numai ca sa imi fac pasaport ca ma iau cu ei de git(am glumit)
Stiam ca i-am lasat sorei mele o procura, dar se pare ca a pierdut-o.Anul asta chiar ca nu am cum sa ajung in Romania.RAmin fara pasaport si gata.
Eddy ,am inteles ca taxa asta cica este sa isi rezerve "loc in fata"(fac haz de necaz).Nu stiu pentru ce, cica rezervare.Cred ca nici chitanta nu i-a dat.BAnii ,da.
Lidia ,Tiara si David D.
Daca expira pasaportul, si dupa aceea te duci acasa, te duci cu "foaie de drum" ceea ce inseamna ca pierzi viza, si trebuie s-o faci din nou in tara. Vezi cum faci sa nu ajungi la asta ! Procura respectiva nu e valabila pentru eliberarea pasaportului, asa ca nici o problema daca a pierdut-o. Procura e speciala pentru pasaport si e valabila doar eliberata de ambasada de aici, si costa si aceea.
In legatura cu vamele, intotdeauna declar la iesirea din Japonia, tot ce consider ca ar putea "intra in vizorul" vamei din Romania. Si niciodata nu mi-au desfacut bagajul, intrebat sau facut aluzii.
MLDiana spune:
quote:
Originally posted by OtiliaLiaquote:
Originally posted by Tiara
Lidia ,Tiara si David D.
Daca expira pasaportul, si dupa aceea te duci acasa, te duci cu "foaie de drum" ceea ce inseamna ca pierzi viza, si trebuie s-o faci din nou in tara. Vezi cum faci sa nu ajungi la asta ! Procura respectiva nu e valabila pentru eliberarea pasaportului, asa ca nici o problema daca a pierdut-o. Procura e speciala pentru pasaport si e valabila doar eliberata de ambasada de aici, si costa si aceea.
In legatura cu vamele, intotdeauna declar la iesirea din Japonia, tot ce consider ca ar putea "intra in vizorul" vamei din Romania. Si niciodata nu mi-au desfacut bagajul, intrebat sau facut aluzii.
Lia-S
Eu procura o facusem in tara ,de ce nu ar fi valabila?Am facut-o la notar .Acum nu stiu ce sa fac.Miine sa vad ce imi spune cosulul.Si apropo daca e sa fac o procura la consulat trebuie neaparat sa ma duc pina in Tokyo?Prin posta nu se poate?
Nici eu nu am avut probleme la vama si nedeclarat tot nu m-a controlat nimeni.DAta viitoare nu stiu cum o sa fie.
Lidia ,Tiara si David D.
MLDiana spune:
Am uitat sa va intreb .Stie cineva ce creme sunt bune contra ridurilor la ochi?
Lidia ,Tiara si David D.